Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AW

Jsem pražský patriot, neznám snad hezčího města, ale bohužel jsme Češi, tak vyděláváme (okrádáme) turisty, ale i naše občany, kde se dá. Několik příkladů: 

Paříž - Louvre - jedno z nejvýznamnějších a nejrozlehlejších muzeí světa - do 26 let občané EU - vstup zdarma (jako ve všech státních památkách po celé Francii), ostatní 10 €.

Madrid - Královský palác 10€ (Prado 14 €) - studenti, senioři - 5€ (7€), pracovníci kultury a učitelé - zdarma. 

Řím - Forum Romanum + Koloseum do 18 let všichni zdarma (st. památka), ostatní 13 €, kulturní pracovníci a učitelé - zdarma. 

Naučné a vzdělávací parky v Bavorském lese - kousek od našich hranic (Dům v divočině - kousek od Železné Rudy, rozlehlý lesní park u Grafenau) - všichni zdarma, platí Bavorsko - jedná se o vzdělávaní... 

A to nekomentuji, že se dá v centrech jmenovaných západních hlavnich měst běžně najíst v restauracích za stejnou cenu jako v okrajových částech Prahy, ne-li levněji a všude jsou příjemní a usměvaví, i když si dáte jen kávu, ne jako v Praze, kde vás vyhodí od stolu se sdělením: "když chcete jen pití a ne jídlo, tak tady sedět nemůžete, běžte ven (upravený průjezd u vchodu)...", (U Glaubiců - Malá Strana).

0 0
možnosti
VH

V každém národě se najdou kromě slušných lidí i zloději. Mrzí mě, že to negativní vztahujete paušálně na celý národ - i na ty slušné.  Byť uznávám, že přestože ti druzí jsou malá menšina, jsou víc vidět.

Jinak k těm památkám - právě jsem se vrátil z jedné jihoamerické země, kde se za návštěvu památek a národních parků nejen platí, ale dokonce cizinci mají vstupné několikanásobně vyšší, než domácí. To jen tak pro zajímavost.

0 0
možnosti
Foto

Moje znama se prave vratila z Prahy a nejvic ji stvali arogantni cisnici ... tak se radsi stravovala parky v rohliku nez se hadat o dyzko nebo poplatek za "servis". Je to skoda :-/

1 0
možnosti
JR

J59a37r88a 32R31a27n33k

22. 8. 2014 3:21

Bohuzel, obsluha je stale stejna;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3492x
Rád bych se podělil o své skrovné znalosti Číny a Číňanů očima neinformovaného Čecha. Doufám, že se blog bude líbit.

Seznam rubrik