- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V Japonsku na tomto principu funguje hostina šabu-šabu. Do hrnce s vroucí vodou hosté pomocí hůlek sami ponořují zeleninu, houby a tenké plátky masa. Aby se ingredience snáz uvařily, pohybují vařícími se dobrotami ze strany na stranu a podle zvuku, který to vydává, se jmenuje i celá procedura. Nesolí se, každý má k dispozici jen malou mističku s rybí omáčkou. Na závěr se vývar, který jste si sami připravili, rozlévá do misek jako polévka. Rozhodně to bylo nezapomenutelné.
Zajímavé... jediná chyba je, že to čtu ,majíc střevní chřipku, takže vivat suchý včerejší rohlík. Jinak můj syn, který jezdí často do Hongkongu, nedá na tyhke hrnce dopustit. A ljedl je prý od nejdražších restaurací až po ty pro Evropana trochu rizikové.
jak jde o baštu, zkusím všechno, a kde mohu sedět, klábosit a dělat si žvanec jak já chci a nenutit ostatním své chutě, tam jsem nejradši.
Mám ráda jak vaření, tak smažení (tam je ale riziko popálenin) a oblíbila jsem si i grilování na lávovém kameni, časem jsem jich nashromáždila několik, takže není problém dělat mimo všech myslitelných druhů mas i zeleninu, ryby, nebo sýry na grilovacím alobalu a samozřejmě i pečivo. Vše je bez tuku, takže také zdravější, trochu to kořením sama, ale dochucuje si každý sám