Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Znám několik večerek kde prodávají Vietnamci a jsou tlustí, líní a neochotní. Většinou sedí za pokladnou a koukají na TV nebo se baví. Když po nich člověk něco chce, jsou otráveni. A nemají ani ochotu mluvit a rozumět česky. Na mě působí jako další parazit, který tuneluje tuto zemi. A trochu se bojím, co další generace Vietnamců narozených v ČR, protože ty už budou mít vysoké školy, budou umět jazyky, už nebudou pokorní a jejich rodiče u nich už ztratí autoritu. Mám pocit, že už dnes Vietnamci přešli od obchodů k pěstování drog a k mafii.

1 0
možnosti
JP

Pišme konečně pravdu o Vietnamcích. Vietnamci zde škodí nám všem. Prodávají pašované zboží (neplatí clo), neplatí daně (stánkový prodej), prodávají nekvalitní cigarety (opět bez daně), pěstují ve velkém marihuanu, prodávají jiné drogy.  Ale náš sociální systém využívají plně (školství zdarma, příspěvky na děti,...) Aby stát měl potřebné finance, tak se ostatním zvyšují daně. Také bych pracovala více a šťastněji, kdybych neplatila daně.

1 0
možnosti
AC

cikani skodej mnohem vic a navic se nesmej strilet, takze takovej vietnamec je proti nim zlatej nasinec (a trava neni droga)

0 2
možnosti
OU
IZ

Teď zbývá dokázat že autor je osmnáctiletá Vietnamka.

Žlutej kůň a bílej drak.

1 1
možnosti
Foto

;-D Kdepak, takhle opravdu vypadám, fotka je z mého mobilu. Jsem poměrně obtížně googlitelný, protože se jmenuji stejně jako jeden herec a nemám facebook, ale jsem to já.

1 0
možnosti
PS

No rozhodne jsou mi stokrat milejsi Vietnamci nez napriklad muslimsti fanatici co vnucujou ostatnim svoje zvyky, pripadne se ovazou bombou nebo uriznou na ulici hlavu vojakovi. Budme radi ze se k nam ve velkem stehuji spis Slovani (Ukrajina apod.) pripadne Vietnamci nez neprizpusobiva verbez z Blizkeho vychodu pripadne Severni Afriky - to jsem zazil ve Spanelsku a neni skutecne o co stat.....

9 1
možnosti
AJ

Nebojte, až jim nebude stačit západní Evropa (otázka zhruba deseti let), jsme další na řadě. A diký naší drahé EU s tím neuděláme vůbec nic. ;-)

2 0
možnosti
LS

Popíši Vám  můj názor na Veitnamce viděno okem pouhého občana ČR, který nenavštěvuje SAPU a občas zajde do večerky.

Vietnamci, mají prošlé zboží , nedodržují zákony a na všem chtějí vydělat stůj co stůj. Že ztrácí zákazníky je jim šumák, on se nějaký  troubelín najde co zaskočí nakoupit. Některé zboží je už i z Německa, jsou přizpůsobiví, zjistili že je zájem o německé prášky na praní cukrovinky   i kosmetiku. Mezi sebou mluví výhradně ve svém jazyce a myslím si, že z nás mají srandy kopec , doma pěstírnu konopí a krám na oko .....Děti se učí velmi dobře, jsou agresivnější a velmi samostatné.

Děti umí dobře jazyk , rodiče ne a je jim to jedno. Prostě bych řekla že Vietnamci námi pohrdají , využívají naše benevolentní zákony -neberou soc. dávky ,ale že by nás milovali to si teda nemyslím.

7 3
možnosti
Foto

Co přesně míníte pojmem "agresivnější"?

0 0
možnosti
JR

J32a81r76a 31R22a37n75k

1. 7. 2013 18:11

Popsal jste perfektne, sama jsem ztravila pouze dva mesice a mela jsem nekolik adres, jednu na ve Vietnamu zakazaneho a tak trochu "sledovanemu" spisovateli, pokud jste ve Vietnamu na cerne listine, nejste na tom mnohem lepe, nez za komancu u nas. V Kanade je videt spoustu starsich rodinnych clenu, ktere se sem dostavaji na  yzv. slouceni rodiny, zajimave je, ze se mladi nestydi je poslat do ulic s nakupnimi voziky, hledat prazdne lahve a plechovky, za ktere pak dostavaji penize - deposit. Ve Vancouveru jsou vietnamske gangy, tak jako indicke, tady uz ten rozdil neni takovy a ve Statech jsou prevazne "boat people" a ti se prizpusobili nesmirne rychle:-)

1 0
možnosti
BM

Souhlasím s myšlenkou, že v naší společnosti nijak "nevyčuhují", pokud k nim nechodíte nakupovat, tak o nich ani nevíte. Po stránce soužití nejsou problematičtí, po stránce ekonomické je to asi jiné, ale to jsme jim jen umožnili my, stejně jako mnoha jiným našim občanům- a to i bílým, abychom si rozuměli.

10 0
možnosti
JL

Příběh ze života: Vietnamci uvažují ještě tradičně, mohou k nám importovat více slušnosti a lepší vztah k rodině. Vietnamka, která si vzala Čecha, otěhotněla a odjela ke své rodině ukázat bříško. Ti se však za ni paradoxně styděli, protože se neprovdala podle vietnamské tradice a žádali, aby manžel Čech dorazil a podrobil se vietnamskému obřadu. Střet dvou kultur může vypadat i takto. :-)

4 0
možnosti
Foto

Jí proti nim taky nic nemám. Lístek o nákupu od nich nikdo nikdy neviděl, ani Kalousek ho neuvidí:-) Daně tedy odpadají, ikdyž prodávají brak, ale nějak se živit musí. Na druhou stranu u nás lidé kupují až na vyjímky pouze podle toho, jak je kdo levnější, tak se nám vlastně přispůsobili velmi dobře. Nemám s nimi problém:-)

6 0
možnosti