Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

karel_vvv

15. 9. 2012 12:55
Zní to pěkně, ale ...

Jistěže pro řízení něčeho komplikovaného by jen blázen zvolil politika - člověka vybraného volbou všech.

Stejně jako si před odletem na dovolenou nezvolíme hlasováním pilota nebo nesvěříme řízení jaderného reaktoru tomu nejlepšímu populistovi, který slíbí nejvíce elektřiny zadarmo. Tam totiž není volba zatím přípustná a jde o kejhák, protože jsou vidět výsledky a záleží na nich.

Ale do řízení země nebo ministerstva - tam je možné posadit kohokoliv. Protože se výsledek do konce volebního období nepozná nebo jde zakamuflovat, takže o výsledek prakticky nejde. Taková je celá státní správa.

Vaše úvaha o dotaci na bydlení je ukázkou, že i Vy jste součástí problému a uvažujete jako člověk ze státní správy.

Ta dotace je totiž zlo, a na ekonomiku má vždy celkově negativní účinek, byť na chvilku jakoby zvýší HDP a vybrané DPH. Jenže kdyby jste někomu ty peníze nevzali, použil by je lépe a možná by efekt byl mnohem vyšší. Podívejte se na šrotovné, to je stejný případ.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

15. 9. 2012 13:14
Re: Zní to pěkně, ale ...

S pobavením jsem nedávno přečetl článek tady na blogu od nějakého státního ekonoma, který dokazoval, jak dělá vládní gang daně úplně blbě. Takže klesá výběr. Jenže tomu expertovi nějak nedochází, že výběr daně klesá především proto, že lidé již té státní bestii nechtějí žádné peníze dát. Letos bestie kontroluje již přes 43% HDP. Z toho je určitě přes 80% zakusování se do vlastního ocasu - nic nového nevzniká, jenom se točí čísla v kruhu. Celý ten bordel živí zbytek lidí, co fungují mimo stát a vydělávají skutečné peníze. A ti odmítají daně platit - nějakou legální, případně ilegální cestu najdou. Jako v Řecku.

A žádná chytristika státních ekonomů, propaganda nebo represe s tím nic nenadělá.

Jinými slovy - podstata problému je v něčem jiném. V přeplacenosti státní správy, například. Proč mám dávat peníze na berního úředníka, který se má lépe než já, který makám 12h denně téměř bez dovolené - jako podnikatel a zaměstnavatel ? A ještě se mi směje, že taky nemám státní flek. NIKDY.

0 0
možnosti
R

raks

15. 9. 2012 11:59
měl jste se dobře za komunistů

potom jste opruzoval na Úřadu vlády. V čemu jste tomutu státu pomohl  ? Přivezl jste ze služebních cest po celém světě řešení palčivých problémů bytového družstevnictví,  např. z Brazílie ? A co Jižní Afrika ?

Vás by mohl volit jedině tak intelektuálně nesmělý Pepek Vyskoč. Máte VŠ titul, ale neznáte ani českou gramatiku.

Už si dejte pohov a užívejte svých jistě poctivě nabytých peněz za přednostní přidělení družstevních bytů v celé ČR,

které jste dirigoval

1 0
možnosti
K

karel_vvv

15. 9. 2012 13:31
Re: měl jste se dobře za komunistů

Připojuji se.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 906x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik