Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

nechci vyrusovat

17. 1. 2012 20:50
Odborník na družstevnictví

Autor se nestydí za to, kam právě bytové družstevnictví a jak z něho záhadně a velmi rychle "vycouval". RvRvRv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ES

emeritni samec

17. 1. 2012 17:19
Každý kdo chce něco změnit narazí na fanatizmus.

Důvod proč je možné to co se děje dnes je ubohá úroveň politické elity a neschopnost občanů obhájit svoje zájmy.Co vidím jako příčinu je politický fanatismus.Každý hájí svoji stranu za kterou kope jako své fotbalové mužstvo a není schopen jakékoliv diskuze.Ačkoliv mám též pravicové názory tak pravice se evidentně fašizuje a nepodaří li se vytvořit občanskou společnost nedopadne to dobře.V době kdy je jasné celému světu že se u nás třetina rozpočtu rozkrade budou fanatici hájit své miláčkky(strany) za všech okolností.Připomíná mi to náboženské války katolíků s protestanty.Tam se také ti schopnější pěkně napakovali.Krade se z prava i z leva a věřícím je to jedno.Oni za svoji víru budou bojovat ze všech sil i kdyby jim ukradli nos mezi očima.Vždyť přeci vědí že jejich cesta je ta pravá a nenechají se zviklat.

0 0
možnosti
ZJ

James Bond

17. 1. 2012 14:29
Vážený pane.

Považoval jsem Vás za rozumného člověka, i když s opačným politickým názorem. Proto doufám, že tento Váš článek je pouze nešťastně sepsané krátkodobé hnutí mysli.

Dělat zásadní závěry na základě titulků v novinách je Vás však nehodné.

"Obyčejní občané" naříkají, ale podle včera uveřejnéných ukávěrek cestovních kalendáří se dovolenkuje více, luxusněji a proto i dráže. Alespoň si myslím, že celou klientalu netvoří Kocourkové, Bathoryové atd.

STÁT HRŮZY, alespoň virtuálně, začal v okamžiku, kdy jeden pán použil sousloví "blbá nálada". A kdy Vaše strana zintenzivnila posporu nezpokojenosti a závisti.

Prosím Vás, jestě jednou si přečtšte, co jste napsal a u každé "aféry" oddělte pravdu od rádoby novinářských dedukcí.

1 0
možnosti
MMS

Miflonides

17. 1. 2012 13:11
Je situace "tak vážná"? Podle toho jak se to vezme.

Chybí mi něco jako autorův vlastní názor a jeho vlastní nástin jak dál. Stěžovat si na jednotlivosti, to k ničemu nevede a nikdy ani nepovede. Tak jak je tento blog rozehrán, pak to povede  opět k JEDNOTLIVÝM stížnostem či kauzám. Stížnosti z vlastních zkušeností, kauzy z medií. Já samozřejmě vítám cosi jako pokus o oživení "zdola". Ale diskutovat o tom, zda je situace "tak vážná", to nepovažuji za nejvhodnější otázku do diskuze.

Autor měl nepochybně na mysli Alvina Tofflera (je tam jedno l navíc). No nic, to jen jak se říká pro pořádek.

1 0
možnosti
E

energetik22

17. 1. 2012 13:03
Obávám se,že uměle vytvořená příčina všeho je trochu jinde..

Všimněte si společnosti a jejího stavu za posledních pět let. Sestupný trend v morálce, ignorování potřebného, nezájem o jiné, než vlastní problémy. Společný jmenovatel se hledá těžko, ale dovolím si jeden nabídnout- FATALISMUS a jeho razantní nástup v souvislosti s vykonstruovaným datem 21.12.2012 . !Když má být konec, tak už je (jim)všechno jedno... Když to začíná v horních patrech a bez následků pro pachatele, tak se přidá i střední patro a nakonec přízemí. Konce si raději nepředstavujme. Jediným východiskem bude sjednotil celé lidstvo třeba  záminkou ohrožení celé planety jinou technologií a vybičováním se k nadstandardnímu technickému pokroku, jenž bude následován i mravním. Jenže - kdo TOHLE dokáže spustit? Je v zájmu všeho lidstva jít dál, ne všechno vzdát a snažit se jen dožít....momentálně vyhrává marasmus.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 906x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik