Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

NTPT

22. 9. 2009 11:44
Jak hezky se dá omluvit přetočení kabátu.

a porušení dohody. Tleskám. Co na tom že si J. Paroubek sprominutím naral v hrdlo, když se najde nějaký nohsled , kdo ten veletoč (nebo spíš kočkolotoč) a podraz  vysvětlí jako státnicky zodpovědný čin.

Myslím, že ČSSD měla tuý analýzu mít vypracovanou PREDTIM, než s někým jednala a než něco slíbila. Osobně se děsím politiků, kteří otočí na pěťáku. Skoro mě to připadá jako "Cimmerman zastává názor který sám sobě vyvrací".A koneckonců  ve světle této otočky dostává volební blilboard ČSSD " Nedopustíme návratu komunismu" poněkut hořkotrapnou příchuť.

A neodolám abych nezacitoval jednu postavu z knihy A. Sapkowského:

Nás, bídné vazaly, totiž spojuje s panovníky výlučně královské slovo. O ně se opírají naše smlouvy, spojenectví, práva a léna. Tak co? Máme ztratit důvěru v neporušitelnost královského slova? Dočkat se toho, že bude znamenat tolik, co loňský sníh? Jestli k tomu dojde, čeká nás po těžkém a pohnutém dětství ještě pohnutější stáří

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 9. 2009 11:52
Re: Jak hezky se dá omluvit přetočení kabátu.

R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 9. 2009 11:41
Výklad by byl dobrý

Kdyby normální člověk to, že kulišárna s novým ústavním zákonem nemůže být pro svoji retroaktivitu ústavní nevěděl již před tím divadlem.  Jak neschopný je politik, který si tento fakt nezjistil dříve, než začal vyjednávat a hlasovat ve sněmovně. Dříve, než poslal před lavice "svých" poslanců loudkovodiče Sobotku, aby těm blbců (rozuměj: poslancům vlastní strany) ukazoval, jak mají volit.

0 0
možnosti

studánka

22. 9. 2009 9:57
Jen několik připomínek

Přimlouvám se za to, aby již konečně přestal být používán pojem "lid", který nic neříká a nelze jej definovat. Mnohem lepší a hlavně definovatelný je pro obyvatele státu pojem "občan". Občan je a nebo má být vybaven občanskými právy a povinnostmi, které lze opět jednoduše definovat. Co jsou to však politická práva občanů opět nevím. Ústavní potíže, které popisuje autor, však nejsou těmi, které zapříčinily současný stav. Tyto "ústavní potíže" opět nejsou příčinou tohoto stavu. Potíže neustále vznikající mají svou příčinu v Ústavě ČR samotné, jejíž články jsou v mnoha případech vnitřně rozporné a nebo si odporují navzájem. Namátkou uvádím jen některé a to: Čl.6, čl.18,čl.23, odst.3, čl.26, čl.27, odst.1 atd. Provnáte-li je, jednoduše zjistíte, že jsou některé samostatně, jiné v globálu neplnitelné. Zde jsou problémy, v poměrném systému voleb, v rozporu mezi mocí občanů a politických stran, v neplnitelnosti poslaneckého slibu atd, atd.

0 0
možnosti