Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A kdo vám dal ůkol revidovat volební proceduru a proč,když minulé volby byly tajné to je oč tu běží.Je jasné kdo neměl zájem o tajnou volbuRv

0 1
možnosti
VH

Pan Přikryl uvádí, že podle § 75, odst. 1  není-li odhlasováno jinak  "   .... musí se automaticky a bez dalšího volit veřejně."    Z čeho usuzujete, že volební procedura byla "revidována"?

   Mimochodem: Zvolen byl V. Klaus.  Komu způsob volby pomohl?

.

  Abyste nemusel hledat, uvádím ze zákona o jednacím řádu PS:

" § 75

Tajné hlasování (1) Tajně se hlasuje hlasovacími lístky. Tajným hlasováním se volí předseda,místopředsedové Sněmovny, předsedové výborů a komisí; v dalších případech se hlasujetajně, stanoví-li tak zvláštní zákon nebo usnese-li se na tom Sněmovna."      Volba prezidenta je evidentně "další případ"  (určitě to není volba předsedů či místopředsedů sněmovny či jejích orgánů).

0 0
možnosti
JS

Ale, ale, obhajujete neobhajitelné. Moc dobře si pamatuji na obrovskou snahu Paroubka a Bursíka, aby volba byla za každou cenu veřejná. A také si dobře pamatuji jak Paroubek a Hašek hlídali poslance ČSSD, aby volili správně.

4 6
možnosti
Foto

Sice jste dostal fůru mínusů, ale je zcela jednoznačné, že jak Paroubek, tak Bursík, měli eminentní zájem zabránit volitelům se svých stran volit Klause. Ten by jinak možná vyhrál v prvním kole.

1 1
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 906x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik