Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dennys

14. 5. 2008 20:44
Chudaci urednici

Pane Prikryle,predstavte si jineho osla,ktery po absolvovani gymnazia s velmi dobrym prospechem sel studovat medicinu. Po uspesnem ukonceni narocneho sestileteho studia nastoupil do nemocnice za plat blizici se minimalce. Pilne se pripravoval na slozeni atestace, navstevoval seminare, publikoval (povinnost), slouzil 50-hodinove sluzby  - po uspesnem slozeni atestacni zkousky mu byl plat zvysen o 1600 Kc. V tomto state ma tak akorat "jistotu", ze zustane navzdy podprumerne vydelavajicim vysokoskolakem, stale s jednou nohou v kriminale. Menil byste?;-)

Tschuuussss!

0 0
možnosti
PD

Petr1234

14. 5. 2008 16:28
státní správa

na ministerstvech se nic nedělá, mám tam spousta kamarádů, třeba pátek odpoledne se tráví u vína, všichni se sejdou na jednom oddělení a kecaj. Kamaráda odešel z ministerstva, protože se nudil, bral 16 tisíc měsíčně a měl jeden úkol na tejden, kterej si šetřil do středy a pak zas nuda. Dělaj tam jen flákači, prostě lidi, kterejm vyhovuje nemít žádnou zodpověcnost a ani moc práce, jako daň jim sjou malé peníze co berou. A všichni se shodují na tom jak je špatné pracovat pro soukromou sféru.

0 0
možnosti
JN

palok59

14. 5. 2008 12:21
státní správa

potíž je ale v tom, dle zákona o státní správě by mělo dojít i ke zvýšení platů. Zajisté je státní správa personálně předimenzovaná. Co ale brání zeštíhlení státní správy a navýšení platů odborníkům přesně dle zákona o státní službě? Ono totiž ta kvanta často protichůdných nařízení, zplozených v parlamentu a dále rozvíjených na jednotlivých ministerstvech musí někdo udělat. Ve velké většině úkolů se jedná o zcela mechanickou naprosto neodbornou práci, na kterou je sice potřeba člověk, ovšem je nám líto dát mu plat dle služebního zákona. Proto je zatím stále lepší mít hodně podprůměrně pracujících a podprůměrně placených úředníků než zredukovat stupidní nařízení a tím umožnit zeštíhlení státní správy na menší počet odborně pracujících lidí a tyto lidi zaplatit dle služebního zákona.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

14. 5. 2008 11:36
Dost přesné

Díky vyprávění svých příbuzných (i vl. zkuš.)mám jakýstakýs pohled do různých úrovní a oblastí st. správy. Téměř všichni mluví dost podobně.

0 0
možnosti
D

DeBracy

14. 5. 2008 10:02
Menší připomínka...

Současná vláda není jediná, kdo odsune účinnost tohoto zákona. Pokud vím tato se odsouvá již několik let.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

14. 5. 2008 11:34
Re: Menší připomínka...

Pravda. Zákon z roku 2002 a dosud neplatí celý, resp. platí jen pro někoho, pro "civilisty" bez uniformy rozhodně ne.

0 0
možnosti