Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

7. 8. 2012 12:49
Komentář ČT byl skutečně štěk,

protože ve svých pořadech a komentářích se soustřeďuje právě na obhajobu asociálních opatření.

0 0
možnosti
H

Host8

7. 8. 2012 12:47
Chybí menší byty pro důchodce

Vláda chystá nový program zelená úsporám, tentokrát 24 miliard.  Mají tam být i dotace na pasivní domy pro vysokopříjmové. Nemyslím, že toto je skupina, která by si bydlení nemohla dovolit a potřebuje dotace. Dovedu si představit nájemní  typové domy s menšími sociálními byty v pasivním standardu, které by byly určeny důchodcům. Této skupinně by pomohly  i nižší platby za energie v takovém bydlení. Sociální a zelené se dá řešit společně.

0 0
možnosti

Pravá Míra

6. 8. 2012 10:46
tak nevím

bydlím v Praze 1, místní radnice opět zvedla nájemné, tentokrát na 125 kč/m2. Podle vybavení bytu se jedná o holobyt, majitel pouze zajistil dodávku studené vody.  Sociální bydlení za velké peníze na "dobré" adrese. Dům vypadá jak po náletu, místní mu říkají Chánov. Kam jdou (obrovské) peníze z nájmu, nikdo neví. Ještě, že nám funguje kanalizace. Závěr? Na radnicích se musí nejprve přestat krást. Pak bude dost prostředků i na skutečně sociální byty.:-)

1 0
možnosti
RP

radim36

6. 8. 2012 9:38
Sociální bydlení.

Na jednu osobu ať je zaručena v pokoji jedna postel, jedna skříň na věci, k tomu 3 m čtvereční dalšího prostoru , v zimě ať je zaručena teplota minimálně 15 st C. A osvětlení toho pokoje . Jedna rodina na jeden pokoj. Sociální bydlení - znamená  že toto je pro sociální případ zadarmo. 

Pitná voda do 50 metrů daleko, stejně tak WC, umývárky, možnost vaření, toto ať je zajištěno za přímou úhradu, třeba na mince.

To úplně pro sociální byty stačí. Kdo nemá příjmy, nepracuje a stát ho tak musí živit, tak jedině za podmínky, že se do takového sociálního bytu nastěhuje. Pokud se nenastěhuje, ať si shání živobytí, jak chce. Pokud bude v sociálním bytu dělat nepořádek , bílý nebo neviditelný všechno jedno, bude z sociálního bytu vyhozen na ulici bez náhrady.

0 0
možnosti
VK

kossacek

6. 8. 2012 0:04
Sociální bydlení..

Skvělá myšlenka! Praxi vidím ve vsi, kde mám chalupu. Pán dostal sociální byt, bere dávky a pracuje načerno jako zedník za 150 na hodinu - víkend tráví v hospodě ožralej jak doga. Vedle si jeho soused o víkendu staví vlastníma rukama dům a materiál kupuje z peněz, které vydělal přes týden a stát mu polovinu sebral na daních, aby měl z čeho platit sociální dávky a stavět sociální byty "potřebným." Inu spravedlnost po socialisticku..Rv

6 0
možnosti
W

wiki5

6. 8. 2012 2:13
Re: Sociální bydlení..

presne, vsechny dotace, davky, podpory jen zhorsuji cele prostredi a delaji z lidi nuzaky a zavislaky

0 0
možnosti
PP

ippokorny

5. 8. 2012 21:28
V počátku autor řekne nesmysl a pak ho začne rozebírat.

Copak úředníci mají nějakou pravomoc jen tak se rozhodnout někoho vystěhovat? Máme zákony, těmi se oni řídí a kdyby ne, šli by před soud, třeba kdyby dům spadnul či nastala epidemie. Proč autorovi vadí, že platí zákony, které schválili poslanci volení Romy?

Nebo, i Romy zvolení zástupci se rozhodli, že nebudou lít peníze do obecních bytů a prodají je. Tak proč křičí?

Já jeden čas v roce 1972 bydlel v horním patře hospody v holém pokoji s postelí, společný záchod, sprcha žádná, koupat jsme se chodili do lázní Koruna na Václaváku po práci. A to tedy bylo co?

1 0
možnosti
SBZE

svatý Boblig z Edelstadtu?

5. 8. 2012 20:11
to máte tak když zločinný režim ukradne lidem práci

kterou měli všichni před rokem 1989 a mohli se tak všichni pohodlně uživit sami ,od té doby pravice a středové mafie rozkradly ,vytunelovaly a zadlužily tuto zemi kompletně , vytunelováním podniků ukradli lidem práci Rv na vině je režim

,nedemokratický korupční mafiány řízený režim Rv

1 0
možnosti
IN

uspěšný a krásný pravičák

5. 8. 2012 20:13
Re: to máte tak když zločinný režim ukradne lidem práci

zlocinny rezim tu byl pred rokem 89. A bolsevickou zrudnost nahradili liberalove a rozkradaci (temer synonymum), kteri se vetsinou rekrutovali z mocenskych struktur byvaleho rezimu. Civilizaci jaka porazila komunismus a jaka byla v zapadni evrope tady nahrazuje jakysi model z 19. stoleti ktery zrodil marxe lenina a take hitlera.

1 0
možnosti
SBZE

svatý Boblig z Edelstadtu?

5. 8. 2012 20:09
co tu vládne není vláda ,ale korupční junta

tohle co tu je by názapdě nevládlo ani měsíc ,nebo tak z kriminálu , ti vědí jak poslat majetek čr za 200 mld katolické církvi, 350 mld poslat ESM ,ale jak něco udělat ve prospěch země to rozhodně ne , jen tunely a rozkrádačky a zvyšování daní to umí česká pravice dobře Rv

2 0
možnosti
JT

sudovec

5. 8. 2012 19:45
A co jste pro to udělal v roli náměstka ministra?

Kritizovat je snadné. A co konkrétního pro sociální bydlení jste udělal vy, v roli náměstka ministra MMR a nebo ČSSD v době, kdy vládla? Co pro sociální bydlení dělají hejtmané ČSSD?

3 0
možnosti
JT

sudovec

5. 8. 2012 19:48
Re: A co jste pro to udělal v roli náměstka ministra?

Tedy kromě toho, že jste v roce 2004 začali hovořit o nutnosti neziskového a sociálního bydlení.

1 0
možnosti
L

lombardie

5. 8. 2012 17:10
Sociální bydlení je projektem

včerejška  za velký peníz. Státem podporovaný vznik ghet asi nechce nikdo...

0 0
možnosti
8

837

5. 8. 2012 17:30
Re: Sociální bydlení je projektem

A pročpak by to nikdo nechtěl, všichni chtějí žít mezi lidmi na  své sociální a kulturní úrovni,  nikdo nechce mít za sousedy lidi co patří do ghett.

Ghetta jsou to jediné co spolehlivě funguje, aby otravovali život normálním lidem ti co patří do ghetta to nefunguje nikde.

2 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik