Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Družstvo muselo mít ve firmě "družstvo" už podle obchodního zákoníku. § 221 odst. 3.

0 0
možnosti
JD

nikdo a nic přece nezrušil shromáždění delegátů .. tak jaký 100% souhlas navíc s podpisy notářsky ověřenými ???

0 0
možnosti
FS

Nevím, proč pan Cestr vytahuje osobní urážky na JUDr. Přikryla, asi ho zná a něco zlého mu provedl. Já JUDr. Přikryla neznám a o mnohých bafuňářích velkých bytových družstev vím také svoje, přesto s jeho popisem situace souhlasím. Alespoň ta poslední legislativní akce s urychlenou nucenou výměnou stanov bytových družstev je "slušně řečeno" čuňárna.

2 1
možnosti
MC

Pane Sobotko, stačí pokud si prostudujete jeho postoje na družstevnictví, nebo se také můžete zeptat na Litoměřicku, jaké se po jeho působení v litoměřických bytových družstvech doteď povídají historky. A nic pěkného to není.

0 0
možnosti
MC

Vážený pane Přikryle,

Vy jste největší škodná všech družstevníků! Vy totiž nepracujete pro družstevníky, ale pro družstva (předsednictva socialistických chlapíků-lotrů, kteří se živí vykořisťováním družstevníků). Vy pouze pracujete pro tyto zlořády, kteří si stanovy upravují pro získání větší moci nad občany. Chlemtáte víno důvěrníku stb."právníku". Bohužel váš socialistický populismus líbezně falešně hladí hloupé družstevníky, kteří, jak sám dobře víte živí váš byznys.Rv

1 2
možnosti
JF

J97a46n 89F62r15o40l86í20k

6. 6. 2014 17:21

Vážený, obdobné zažívají i vlastníci. Na rozdíl od 10 tis bytových družstev je SVJ 55 tis. Původní zákon 72/1994 Sb. paskvil, novelizace paskvil, vzorové stanovy paskvil, nová úprava v NOV zavádí dva typy vlastnictví (jiný způsob definování podílového vlastnictví společných částí domu), NOV přímo nezmiňuje těch stávajících 55 tis. SVJ vzniklých před 1.1.2014 atd. Trvalý jev je neodbornost, nekvalita, nezájem všech vlád včetně těch socialistických. Poslední 67/2013 Sb. z pera Rusnokovy vlády se také podepisuje na družstevnících i vlastnících a vnucuje jim třeba zavádění účtování podle osob místo podle vlastnického podílu. Při tom zrovna kritérium "osoba" je nejhůře prokazatelné a je dobré se mu vyhnout.

6 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik