Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

studánka

27. 3. 2012 18:50
Systém, pane Příkazský.

Náš ústavní systém bohužel není demokracie, pane Příkazský. Demokracie je vláda občanů.  U nás však není vláda občanů, ale vlády politických stran. Dikktatura menšiny nad většinou, vzešlá z poměrného volebního systému. Vláda a moc nelegálních a nelegitimních koalic politických stran, kteréžto koalice nevznikly na základě zákonného oprávnění, ale sprostým handlem stylu "něco za něco". Klasický příklad korupce ve státní správě. Nemravný je celý systém, do kterého patří i občany nevolený Váíclav Klaus. Za svého prezidenta jej nepovažuji, poněvadž jsem jej nevolil a ani se na jeho volbě neměl možnost jakkoliv podílet.. Pokud budou u moci v ČR politické strany a nikoliv občany zvolení zástupci, potud nebude možno zde hovořit ani o náznaku demokracie. Svobodu máme, demokracii nikoliv poněvadž svoboda nerovná se demokracie.

2 0
možnosti

asi tak

27. 3. 2012 20:08
Re: Systém, pane Příkazský.

vy jste nebyl volit?

každý národ má takovou vládu jakou si zaslouží.

to že většina ovčanů volí 20 let stejné profláknuté politiky zas a znovu znamená, že jsou se současným stavem spokojeni (nebo jsou pomaleji chápající)

0 0
možnosti

petrph

27. 3. 2012 18:38
já bych protestoval už proti druhé větě

"Faktem je, že už se (na české poměry) dlouho žádné odposlechy a žádná špína nevynesly.."Jak je to dlouho, co se před soudem projednával případ pana Bárty, kdy se té špíny vylilo až moc a odposlechy se taky vynesly? Sotva pár týdnů, ne?

Fakt skutečně je, že ani Klaus už nemá čím by to komentoval, právě na pravici postavil svou politickou kariéru, právě VV (a pana Bártu) protěžoval jako novou stranu, která snad měla politickou scénu pročistit a nastavit jí nové parametry. Ve všem se zklamal, ale přiznat si že jeho celoživotní politické úsilí byl jeden velký omyl, a že namísto demokratické republiky vytvořil oligarchii mocných, která ten stát jen okrádá a zneužívá, ještě nedokáže."prosté no comment" by bylo upřímnější...

2 0
možnosti

adua

27. 3. 2012 20:39
Re: já bych protestoval už proti druhé větě

Souhlasím a dodám, Klaus je velkou tragedií pro naší krásnou republiku.[>-]Doufám, že bude pol zásluze potrestán a s ním i ostatní přívrženci.

3 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1055x
politolog, pegog, komentátor...

Seznam rubrik