Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Majkyho_pupik

14. 11. 2009 12:55
zde je graf vyvoje

nas ekonomiky od roku 1990. pane kaktusaku nelzete ze jsme byli na stejne pozici v roce 1990 jako jsme nyni...http://www.nationmaster.com/time.php?stat=eco_gdp_percap-economy-gdp-per-capita&country=ez-czech-republic

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 11. 2009 17:15
Re: zde je graf vyvoje

Ostatní země nečekaly, a rostly rychleji. Takže ve srovnání s ostatními zeměmi k propadu došlo. V roce 89 zmanipulovaní lidé vzhlíželi ke Švýcarsku, dneska vzhlížíme leda tak k Řecku.

0 0
možnosti
C

cibich

14. 11. 2009 12:43
Psi štěkají,karavana jde dál /arab. přísloví /

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 11. 2009 17:23
Re: Psi štěkají,karavana jde dál /arab. přísloví /

Tím se měli řídit komunisti v listopadu 89.

0 0
možnosti
S

swiss111

14. 11. 2009 11:19
fasistisky strana KSC (s m nebo bez) porusuje

ustavu a je ji treba zakazat.

0 0
možnosti
MP

Vrah

14. 11. 2009 11:48
Re: fasistisky strana KSC (s m nebo bez) porusuje

Jenomže komoušů je rozlezlých po ostatních politických stranách a na dalších vlivných místech tolik, že je to nejspíš nerealizovatelné.

Připomíná mi to, jak chtějí nebe a peklo uspořádat fotbalový zápas. Nebešťani si mnou ruce, že mají lepší hráče, ovšem pekelníci se uculují pod vousy, poněvadž oni mají všechny rozhodčí.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

14. 11. 2009 7:46
Hmm tak nejak si protirecis "kaktusaku" .

Pises ze komuniste nejsou ti kteri by meli skladat ucty , a pritom tvrdis ze ta zrada se udala uvnitr STB ! STB nebyli komuniste? Pises o financovani valek pro cizi zajmy a pritom pry se za komunistu strhavalo z platu automaticky na ruzne valky, ktere byli v zajmu komunistu, jako byl Vietnam a podobne, a take se pry nikdo lidi na nic neptal ! Ale ta zrada tech vasich komunistu by se nemohla udat, kdyby vas nezradili ti sovetsti a nehodili prez palubu, DA? Ale dejme tomu ze by CSSR , ktera drive pred valkou byla CSR a jedina demokracie uprostred Evropy, na rozdil od vsech sovetskych satelitu kde se komunismus podelal , si ho podrzela , a tim padem se izolovala od okolni Evropy . Jak dlouho by bez SSSR vydrzela CSSR economy , a byla by opravdu tak sobestacna? Pises ze by zapadni Evropa vymyslela zaminku k bojkotu CSSR? A co ji mohla komunisticka CSSR nabidnout , pokud by mela zapadni Evropa zajem kseftovat s jedinym komunistickym statem , ve stredni Evrope??

0 0
možnosti
TK

osvetitel

14. 11. 2009 7:52
Re: Hmm tak nejak si protirecis "kaktusaku" .

Ps. A uz si predstavuji jak Cechoslovaci pod starym rezimem pokukuji po svobodne si cestujicich Polakach , a vsech tech bejvalejch sovetskejch drzavach !!! Jak dlouho by to trvalo bez sovetskych tanku, nezli by Cechoslovaci udelali sami v CSSR prevrat , i bez vnitrni zrady v STB??:-))) Nejses tak trochu idealista , kaktusaku???

0 0
možnosti
KK

moebius

14. 11. 2009 7:30
je co slavit

v roce 1989 jsem si přál socialismus, protože jsem byl úplně blbej či zblblej z té propagandy, dokonce jsem si myslel, že komunisti mají pravdu a chtějí lepší svět. Když teď vidím sám sebe před dvaceti lety, tak se lituju a dal bych si pětikorunu. A cítím radost a nadšení z té obrovské změny, kterou jsme dokázali udělat, určitě je co slavit

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 11. 2009 17:20
Re: je co slavit

Pořád jste očividně zblblej z nějaké propagandy. Zkuste samostatně myslet.

0 0
možnosti
D

david1851

14. 11. 2009 6:59
Byl

jsem kdyz padl bolševik před dvaceti lety stejně šťastný jako většina národa. Nedávno jsem ale mluvil s jedním který byl v 89 ještě dítě a prezentoval mi své názory na dobu tzv. socialismu. Takový výplach mozků který této generaci vnutil současný režim se snad dá srovnat jedině opravdu s tím předlistopadovým. Mladí lidé jsou cvičeni k nenávisti ke všemu co před tím existovalo. Nejhorší je že na této primitivnosti se nejvíce podílí lidé kteří tehdejší režim dobrovolně bránili se zbraní v ruce ( Topolánek ), nebo vynikali ve v ysokých svazáckých funkcích ( Langer, Nečas ). Současná doba je bohužel stejně pokřivena jako ta předchozí. Místo objektivity štvaní lidí.

0 0
možnosti
KK

moebius

14. 11. 2009 7:33
Re: Byl

zažil jsem komunistický výplach mozků na vlastní kůži a srovnávat ho se současnou situací je prostě mimo mísu.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

14. 11. 2009 6:42
Bolševická diktatura nebyl žádný socialismus!

Je neuvěřitelné jak hezky lidé manipulují s pojmy.Přečtou si nálepku a dají jí svůj specifický obsah.Obsah,který se skutečným pojmem nemá většinou vůbec nic společného.Lidé často hovoří o socialismu a přitom si většina z nich představuje pod tímto pojmem období bolševické diktatury pod vedením Komunistické státostrány.Přitom Československá socialistická republika měla se socialismem tolik společného co Německa demokratická republika s demokracií nebo Korejská Lidové Demokratická republika s demokracií nebo republikou.Tedy zhola nic.Přesto se tomto pojem ujal jako mediální zkrátka pro mentálně zaostalé.Před listopadem tu zkrátka panoval socialismus.Směšné,kdyby to nebylo k pláči.

0 0
možnosti
MP

Vrah

14. 11. 2009 9:27
Re: Bolševická diktatura nebyl žádný socialismus!

Tehdá jsme si říkali:

„Jaký je rozdíl mezi demokracií a lidovou demokracií?“

„Jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou“

..

Je legrační, že pokud napíšete, že šlo o komunismus (protože šlo vládu komoušů), tak začnou mnozí vyskakovat, že to přece nebyl žádný komunismus (beztřídní utopická společnost), nýbrž…

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 11. 2009 0:46
Většina obyvatel si přála socialismus

Lidi tenkrát měli lepší informace o životě na Západě, než mají dnes o socialismu.

Ekonomika před rokem 89 rostla, narozdíl ode dneška. Rostla i životní úroveň, zásobování se ve srovnání se 70. lety zlepšovalo.

Ve světě materiálního dostatku tady lidé žili i před rokem 89, i tehdy patřilo Československo ve světě mezi bohaté země. Dokonce mělo v žebříčku zemí lepší umístění než dnes. Mohlo být i hůř, to je pravda. Kdyby vládl Komárek a spol.

Bohužel republika byla proti vůli občanů zavlečena do zločinného Severoatlantického paktu a lidé jsou povinni financovat dobyvačné války v cizím zájmu. To je zásadní zhoršení oproti minulosti.

Komunisti nejsou ti, kdo by měl a kdo bude skládat účty.

0 0
možnosti
MP

Vrah

14. 11. 2009 2:02
Re: Většina obyvatel si přála socialismus

„Bohužel republika byla proti vůli občanů zavlečena do zločinného Severoatlantického paktu a lidé jsou povinni financovat dobyvačné války v cizím zájmu.“

Zločinec jste vy, protože obhajujete komoušské zločince. Proč už nejste u svých soudruhů v Severní Koreji? Drží vás tady ostnaté dráty? Střílel by do vás někdo na hranici? Ne? Tak už konečně zmizte.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

13. 11. 2009 23:21
KSCM mela v rukach moc o kterou prisla kdyz

pominula hrozba Sovetskych tanku ! Ostatni je zbytecne analyzovat, protoze ten socialismus tak jak ho provadeli komuniste v CSSR, uz nebyl mozny, potom co vas a jine hodila SSSR prez palubu , ve snaze zachranit alespon svou economy ! Mohli jste sice na chvili fungovat jako Srbove pod Milosevicem, ale na jak dlouho? Byli jste totalne odkazani na SSSR a proto kdyz se vam ten "market " zavrel, tak se musel hledat jiny v zapadni Evrope, protoze drtiva vetsina te vychodni Evropy natom byla o mnoho hure nezli CSSR , v te dobe ! To ze vse dopadlo v CR tak jak dopadlo neni vina nikoho z venci ale Cechu, kteri meli v CSSR konekce , a proto mohli ty zmneny uskutecnovat ! A kdo mel tenkrat v CSSR konekce, vite vy nejlepe ! Ano zivot v CSSR mnoha lidem vyhovoval, a je jasne ze vetsinne neslo ani tak o tu svobodu , jako spis oto aby mohli mit vice zapadniho zbozi a cestovat kam se jim zlibi ! Tem kterym slo o svobodu, vetsinou emigrovali, pokud k tomu meli moznost ! >>

0 0
možnosti
TK

osvetitel

13. 11. 2009 23:34
Re: KSCM mela v rukach moc o kterou prisla kdyz

>>> Ano je nejspis faktem ze kdyby komuniste mohli kazdeho poustet ven na zapad , a obchodovali vice se zapadem a tim uspokojili domaci poptavky po zapadnim zbozi, zeby si mnoho lidi kterym neslo o osobni svobodu tu emigraci rozmysleli, a plno tech co v CSSR "narikali" by to utisilo, kdyz by videli jak se zije jinde, obvzlast kdyz by si to mohli vyskouset na vlastni kuzi, ale to by driv nebo pozdejc znamenalo neco podobneho, kvuli cemu Soveti CSSR in 1968 prepadli !!! Takze vlastne komuniste v CR "bulite nad cibuli ", protoze VY jste vetsinou ty zmneny tez zarizovali , a dobre jste se zaty ztraty "koryt" odskodnili , a o neco na zpusob Milosevice jste nemeli zajem , protoze nejste tak hloupi, takhle se mate lepe ! Ale proc nevyuzit toho ze ti co meli tenkrat v CSSR houno, (ho maji dnes tuplovane, a bez jakychkoliv socialnich jistot) , k navratu ke korytum na misto tech prekabatovanejch ze?:-))))

0 0
možnosti
RB

erben3

13. 11. 2009 22:49
.

Máme se lépe? Někdo snad ano.  Ale republika je zadlužená jako nikdy v historii. Mafie ovládá politiku i policii. Stát je rozkraden, průmysl i zemědělství zničené, abychom nemohli konkurovat vyspělému Západu, pro který jsme vždy byli a jsme  "osis" a odpad Evropy. Nechci zpátky komouše, ale svět není černobílý. Dnes je tu podobná cenzura jako před Listopadem, mladým se vymývají mozky stejným způsobem jako je lidem vymývali bolševici v padesátých letech, jen slova  a nepřítel, do kterého se strefují, jsou jiná. 

Já říkám jednu věc: Kdyby komouši tehdy netlačili na lidi tolik politicky, nehonili je po schůzích, prvních májích a nervali jim do hlav, jak mají být uvědomělí apod., kdyby nechali otevřené hranice a dovolili podnikat malým živnostníkům, jsou tady dodnes. Protože lidem IMHO vadila nejvíc nesvoboda podnikat a cestovat.

0 0
možnosti
RB

erben3

13. 11. 2009 22:55
Re: .

Tady to jedna blogerka napsala lépe než já:

http://rovna.blog.idnes.cz/c/110509/Bilance-20-let-pseudosvobody.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1055x
politolog, pegog, komentátor...

Seznam rubrik