Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

s-s-in

24. 4. 2008 10:16
to jsou totiž typické zákony

ODS, žádná koncepce a místo aby se odstraňovaly příčiny odstraňují se důsledky:-/

0 0
možnosti
PJ

šmejd2

24. 4. 2008 14:53
Re: to jsou totiž typické zákony

Lenoši a zneužívatelé se ozývají. Nebo snad dvojnásobný čas na nemocenské oproti vyspělým státům je možné nazvat jinak než nadužívání? Spoluúčast se osvědčuje i v jiných typech pojištění. Těm kteří se vychrápávají z opice a nebo potřebují dodělat střechu na chatě,  se to samozžejmě nelíbí.

0 0
možnosti
O

ozdoba

24. 4. 2008 8:18
co to plácáte o ztrátě 3 dní...??

ztrácíte max. 25% u těch prvních 3 dní!! A byli to pravě socialisté ( to tlusté prase Škromach ), kteří snížili tuto sazbu ze 60% na 25%...!! Tak o čem je řeč???

Naši bolševičtí ústavní soudci dobře vědí, že na zákoně o poplatcích nic nenajdou, tak si našli toto, jako úlitbu těm socanským šmejdům.... Rv

0 0
možnosti
JJ

Yurek

23. 4. 2008 23:43
..

Máte v tom trošku chaos. Nemocenská se neplatí ze zdravotní daně, ta s ní nemá nic společného. Ano, je to nelogické, ale je to tak. Platí se nemocenská daň a vybírá ji OSSZ.

Hezký den.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 4. 2008 23:13
Respektuji to, ale hluboce nesouhlasím

Jsem arogantní, nebo jen respektuji poučení ze studenské praxe? Tam mě starší a zkušenější učili: Pokud nedáš na svou hlavu, můžeš si na ni  nasr...    Takže dám na svou hlavu. A hluboce nesouhlasím. Přečetl jsem si znova ústavu a nikde jsem nenašel ustanovení, že se stát musí  postarat o příjem tomu kdo nemůže pracovat. Tím méně od prvního dne.  O pitomém argumentu, že když jsem pojištěn, musím mít kompenzaci od prvního dne ani nemluvě. Záleží na pojistných podmínkách. A ty v tomto případě určuje zákon (pozor - pokud není dokázán rozpor s ústavou, nemá do něj ÚS co kecat /i když i to nám předvedl v kauze Brožová/). Znám lidi, kteří se pro případ nemoci připojistili. Žádný nemá to připojištění od prvního dne nemoci. Že by pojistná smlouva byla neústavní?

Tedy znova: Respektuji (nic jiného mi nezbývá), ale hluboce nesouhlasím.

Jen tak mimochodem: konstatoval jste aroganci Paroubka, když věděk že celý balík je protiústavní ještě před jeho přijetím?

0 0
možnosti
MH

Helena1

23. 4. 2008 22:45
Souhlas

S podivem jsem si přečetl názory v diskuzi. Diskutující vůbec nepochopili podstatu problému.  Pro člověka, který vydělává plat okolo celostátního průměru je ztráta těch tří dnů citelná. Pro nadlidi typu Topolánka - při jejich platech to moc neznamená. A to proto, že plat i bez těch "třech dnů" je tak vysoký, že náklady rodiny pokryje a ještě mnoho zbyde. Což se u relativně průměrných mezd neplatí. Zkuste to pochopit!

0 0
možnosti
SAC

Soulburner against censor

23. 4. 2008 22:48
Re: Souhlas

spíš jde o to, že českým národním sportem je pořád "hodit se marod" a pak zvesela pobíhat po městě nebo rýt na zahradě - a toto nejde vymýtit jinak, než principem kolektivní viny a sáhnutím na knedlík, na nic jiného český pepík neslyší:-/

0 0
možnosti
LH

ant.

23. 4. 2008 22:37
...nesouhlasím s Vámi...

...1) kolik dělá náhrada mzdy za první tři dny marodění? Po opatření asociální demokracie se už několik let vyplácí jen 25% denního základu nemocenské - proč tehdy nikdo nekřičel o ožebračování pracujících mas?8-o...a jenom čekám, kdy někoho napadne, že je hloupost vyplácet nemocenskou i za dny volna - to přece člověk ani v práci žádné peníze nebere....;-)

0 0
možnosti
MR

haloradio

23. 4. 2008 22:22
Falešný a prázdný

Falešný a prázdný Topol jen předvádí svou faleš a prázdnotu.

0 0
možnosti
SAC

Soulburner against censor

23. 4. 2008 22:40
Re: Falešný a prázdný

ty se seber a táhni na šibenici, VRAHU!!!:-©:-©:-©:-©:-©:-©

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

23. 4. 2008 21:19
Pane Přeučile,

co takhle vyplácet všem  plat úplně stejný. Tak se vyvarujeme nesmírné sociální nespravedlnosti - totiž situaci, kdy má někdo podprůměrný plat. A co teprve, jde-li o samoživitelku, matku dvou dětí! jak ta se musí otáčet! Navrhuji,  aby stejný plat měly i její děti. A už se na nás hrnou další nespravedlnosti.  Někdo má domek, druhý zatím holou ...ť. Řešení je nasnadě. Těm s domkem je třeba plat snížit a naopak přidat těm, co teprve šetří. A pokud jde o Topolánkovu aroganci? Říct, že výrok soudu respektuji, i když s ním nesouhlasím je podle vás arogantní? A jaký je podle vás výrok " jestli ústavní soud nerozhodne tak jak žádáme, znamená to, že soud je zpolitizovaný, nekompetentní a takový soud respektovat nebudu". MUDr David Rath v televizní debatě před dvěma týdny.

0 0
možnosti
M

MartinJiskal

23. 4. 2008 21:38
Re: Pane Přeučile,

vsechny debaty jsou archivovane, muzete dolozit vyrok ratha ?

0 0
možnosti
VU

Gott Karel

23. 4. 2008 21:10
Socanskej ksindl

V týhle zemi to nemá žádnou budoucnost. Proč jsou teda vlastně nějaký volby, když tady vládne menšina socek, flákačů a odborářů. Je mi z toho na blití.:-©

0 0
možnosti
MH

Helena1

23. 4. 2008 22:47
Re: Socanskej ksindl

Tak opusť tuhle diskuzi a než co píšeš za hovadiny, zkus radši přemýšlet.

0 0
možnosti
VU

Gott Karel

23. 4. 2008 20:58
To snad ne...

Rád žijete na úkor druhých, pro mně jste zloděj

0 0
možnosti
HB

zeto

23. 4. 2008 21:17
Re: To snad ne...

Proč na úkor druhých? Platí pojištění? Platí. Tak o co jde? Proč by neměl mít nárok z něj taky něco vyčerpat? Já to třeba řeším tak, že když mi není dobře, dělám z domova. Protože u mne to jde. Takže si taky nemocenskou neberu.

A co člověk, který platí celý život a žádné jiné (naštěstí) než krátké, do cca pěti dní, nemoce nemá. Žije na úkor druhých? Opravdu ti nechápu. Já jsem od roku 92 nebyl v neschopnosti ani den a v současné době platím např. zdravotní pojištění cca 6300,- měsíčně. Je to málo?

0 0
možnosti