Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PX

Poborskiii

29. 1. 2010 2:08
Strančice

Předem upozorňuji, že reaguji na verzi blogu uvedenou na serveru http://www.ricansko.info.

Bohužel kdyby autor článku se podíval do jízdních řádů, tak zjistí, že vlaky a autobusy na sebe navazují. Tvrzení, že si ujíždí, je lež. Samozřejmě problém je při zpožděních, kdy vlak má od Prahy velké zpoždění nebo vůbec nedojede (obvykle ukončen v Říčanech) a autobus už na další spoj nepočká a další přitom jede za hodinu či hodinu a půl - za to bych ROPIDu hlavu utrhnul, to jo. Dále do Strančic jezdí autobusy od Popovic a od Mnichovic a aby jejich společná frekvence ve špičce nepřetěžovala jednotlivé vlaky, tak navazují na odlišné vlaky. A paltí to i opačně. Vzhledem ke krátkému intervalu mezi vlaky, pak může neznalému možná připadat, že ten předchozí vlak autobusu ujíždí, jenže není tomu tak, protože na něj navazoval autobus z jiného směru a pro něj je návazným až další vlak.

0 0
možnosti
PX

Poborskiii

29. 1. 2010 2:09
Re: Strančice

Další kec je, že to do centra trvá dvacet minut - ne, trvá to 34 minut. Vlaky do Prahy ve špičce jezdí po 15 minutách, ne po 10. Pokud je autor novinář, tak by se měl stydět za tyhle nepřestnosti.

A ještě jedna věc, autor by se měl aspoň naučit používat jízdní řády, pokud potřebuje do Prahy dojet v 8 hodin (konkrétně příjezd v 8:06 na hlavní), tak mu stačí z Ondřejova jet v 6:56. Pokud potřebuje být v Praze už před osmou, tak holt musí jet o hodinu dříve, protože autobusy jezdí z Ondřejova jednou za hodinu. Konkrétně v 6:11, do Prahy pak vlakem dorazí v 7:21

0 0
možnosti

nova_pipina

20. 1. 2010 13:57
dobrá rada nad zlato

asi to moc nepomůže, ale aspoň bych si zkoušela stěžovat na ROPIDu. Jinak karma a držím palce, a´t se to zlepší. Jsou to blbouni.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

20. 1. 2010 9:38
Nic ve zlém,nemáte žádný problém:

ve špičkách jezdí vlaky na pražské Wilsonovo nádraží po deseti minutách.

Tak může cestující jet dříve a autobus bez problému chytne.

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

20. 1. 2010 13:30
Re: Nic ve zlém,nemáte žádný problém:

To by ten autobus nesměl mít dvou až tříhodinové intervaly;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JS

astar

20. 1. 2010 9:34
pokr.

Divím se, že v téhle zkorumpované pomalu krachující republice se ještě něčemu divíte..takové maličkosti..já jsem například velmi rád, že ještě funguje elektřina a plyn, že mám kde koupit jídlo... prosím Vás.. služby, stavby , telefonování, banky..v této republice jsou předraženy více jak v Německu a Rakousku, v Rakousku u hranic s Hevlínem stojí Natural 1.03 euro, tak si to spočítejte, dneska se vyplatí jezdit kupovat benzín do jiného státu, ceny domů a bytů jsou větší než v USA, např. ted bylo v realitách nový zděný dům 4plus 1 na Floridě, 2x garáž, klima, atd za 3,5 milionu, vedle toho Kuřim za 4,8!! Ten v USA měl ale 3x větší pozemek a o 60 m2 větší obytnou plochu... ceny v čr jsou na urovni D , AT ale platy máme na úrovni chudáků.. vláda místo aby šetřila tak vymýšlí co kde ještě zdražit a kde koho oškubat.. výsměch všem normálním lidem.. je to smutné kam jsme se za 20 let pádu totality dostali! Každý e tu pakuje na úkor státu,a le státu je to šumák, ten raději zvedne daně..hnus!

0 0
možnosti
JS

astar

20. 1. 2010 9:28
vážení diskutující..

0 0
možnosti
TÚK

Tajemník ÚV KSČ

20. 1. 2010 7:53
A když už jsme u těch parkovišť

dokážete si představit, kolik by chtěli modré straky za odkoupení každého m2 pozemku pro vybudování parkoviště? To me opravdu fascinuje, že laici vždycky rozumí všemu nejlíp. Zjistěte si nejdřív fakta, než začnete psát takové bláboly !!!

0 0
možnosti
MM

Muf007

20. 1. 2010 8:42
Re: A když už jsme u těch parkovišť

Pozemek vykupovaný ve veřejném zájmu si jistě zaslouží cenu v místě obvyklou nebo přiměřeně vyšší. Váš argument je proto nesmyslný, protože to bychom nepostavili nic. Pozemek má vždy nějakého majitele, který si požaduje za prodej utržit patřičný obnos. Tak proč ne tady u nádraží?

0 0
možnosti
TÚK

Tajemník ÚV KSČ

20. 1. 2010 7:49
Jde o princip

vlakem jezdí jenom oranžády s ruďochama ;-D

0 0
možnosti
JB

lukim

20. 1. 2010 7:35
Stejný problém je

skoro všude v Praze, absolutně nenavazují na sebe autobusy!! Ve všední den se to dá ještě nějak zvládnout, ale SO a NE katastrofa, čeká se i déle než půl hodiny na nekrytých zastávkách a to v zimě ani v horkém létě rozhodně není příjemné. Souhlasím s názorem, že na Ropidu sedí bl.bové, kteří nám navíc každého čtvrt roku mění jízdní řády a ještě ubírají spoje. Zatím každá změna za posledních 20 let byla jen k horšímu;-O!!;-€

0 0
možnosti
JD

pedr64

20. 1. 2010 7:21
takové malé rýpnutí

jestliže vlaky jezdí co 10minut, v čem je tedy problém, jet o 10 minut později nebo dříve, abyste stihl autobus? To se můžete stejně rozčilovat, že ve městě čekáte 5 minut na šalinu

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.