Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirek-storch

2. 3. 2009 11:24
"V Praze je draze" a smog v kotlině u Vltavy

Bydlel jsem kdysi v Praze 9 - Vysočanech a jako děti jsme jezdily na školy v přírodě, protože  smog a spad popílku byl hustý a velký. Stát to platil , a pak i dotoval. To už skončilo.Rodiče nás vozili na chatu u Prahy za čerstvým vzduchem. Dnes také bydlím na venkově a užívám si přírody. Do Prahy jen do divadel a na koncerty. Internet a satelitní televize stačí bohatě k životu. Bez nutnosti dýchat výfukové plyny ve městech a exhaláty z továren. Snad nám ptáčkové nevyhynou, když zemědělci užívají látky, po kterých koroptve a bažanti často nevytvoří skořápky vajíček a zajíci chcípnou po spásání chemicky ošetřených obilovin.Musíme "věřit" , že lidská činnost nás neotráví. Když jsem jezdil s kombajnem a plevy se místo odvezení z pole opět vyfouknou ( zasejí ) zpět na pole. Že se plevel zaorá je jen teorie. Dříve se plevy odvezly se snopy pryč z pole a po vymlácení se buď se zkrmily nebo spálily. Česká republika je na prvním místě v rakovině tlustého střeva na světě. Čím to asi bude???

0 0
možnosti
AH

nyny.

18. 2. 2009 16:26
legrace se s nimi užije

taky jsme z města přesídlili na venkov a ptáčci jsou naše zábava. Já je sice neumím až na pár nejprofláknutějších rozeznat tedy lépeřečeno pojmenovat, ale to neva.První rok jsem nějak nestihla zlikvidovat slunečnice a pak jsme jen s úžasem sledovali, jak si na nich hodovala hejna (asi) sýkorek. A libčičtí havrani jsou kapitola sama pro sebe. Některé dny jsou jak od hitchcocka.A když je v aleji někdo ruší v krákání, hází po něm skořápky od ořechů.Měli jsme plato zkažených vajec a dali jsme ho ven,aby až přijede popelnice člo vyhodit a nezaneřádilo ji.Do rána byla vejce spořádaná, že nezbyla ani skořápka, to by nás tedy nenapadlo.

0 0
možnosti
HT

Hanouš

18. 2. 2009 9:44
Taky

bydlím na vsi a hrozně ráda koukám na ptáky v krmítku. Jedna rada, zkuste kosákům hoditt rozkrojené jablko jen tak někam stranou. Uvidíte, že v krmítku už se neukážou a vy budete mít další zábavu při pozorování toho, jak ho "dranžírují". Fakt. Mám vyzkoušeno :-)

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

18. 2. 2009 7:45
karma

tim jsem vam sice nepomohl, ale diky moc za clanek. vite, o ptaccich a hezky psat, to nedokaze kazdy a k tomu, aby to clovek pochopil, je potreba mit alespon neco v hlave. zatimco u vetsiny tech s nejvyssi karmou, clovek nepotrebuje mit prilis velke vzdelani nebo emocni inteligenci. jsou psany jednoduchym stylem pro jednoduche lidi. ;-D

0 0
možnosti
MH

Helena1

18. 2. 2009 7:37
Tak tohle se vám nepovedlo...

...dal jsem vám karmu.

Musíte zkusit něco výrazněji horšího.:-)

0 0
možnosti
AW

alicew

17. 2. 2009 22:45
přesně tak

tady to je jak v nějakém politickém diskusním klubu, už ani nemám chut psát další články...

0 0
možnosti
T

tromi

17. 2. 2009 21:59
taky karma

0 0
možnosti

originalni_demokrat

17. 2. 2009 21:30
Karma už roste

zatímco Paroubkovi to klesá, tady panu šéfredaktorovi stoupá ;-D tim myslím karma

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

17. 2. 2009 21:22
karma.

už je mi z těch zieglerů a polaneckých na :-©, takže karma za pěkný článek.

0 0
možnosti
DS

dan..

17. 2. 2009 21:19
Zvýšil jsem Vám karmu

a nic za to nežádám. Za toho krásnýho opeřence :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.