Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

5alfa

20. 1. 2009 14:43
Když vezmu ten nadpis a

TITULEK, tak to udělal docela dobře,ne? :-P

0 0
možnosti
M

matlafous

20. 1. 2009 13:03
Každá mince má rub i líc

Asi ano, možná máme ostudu. Reklama s cukrem se mi taky nelíbila. Nicméně i negativní reklama je reklama a tu si většinou pamatujeme lépe. ;-D  A myslím si, že se autorovi docela trefně podařilo vystihnout jednotlivé státy té naší slavné EVROPY. Jo, a to stím odpadovým košem pro nás? Asi bych se zasmál a zároveň styděl, že si to necháme líbit. Ne to, že nás někdo takhle vyobrazil, ale to, že je to pravda.

0 0
možnosti
JA

chytryhorak

19. 1. 2009 16:24
Možná,

že měli oslovit pana Knížáka. Ten je přece jenom naší veřejnosti známější a nikdo by ho nepodezříval, že si dělá reklamu. Výsledek by byl úplně jiný (jaký to samozřejmě vědět nemohu), ale kontroverzní na 100%. Já Černého beru! Škoda jenom, že se Vondra připo*ral a hned se začal omlouvat, chce to nadhled.

0 0
možnosti
D

dwart

18. 1. 2009 22:45
mfdnes-bulvar

Samozřejmě, že je to na odstoupení Vondry. Jak je vůbec možné, že vláda něco byť smluvně zadá, navíc věc mezinárodní důležitosti nebo prestiže chcete-li, a nikdo z vlády resp. ze strany zadavatele to nezkontroluje!!!?? Navíc, když je Černý známý jako výstřední umělec? Souvislosti bohužel pokračují dále. Když si ČR není schopna zkontrolovat jednoho obyčejného umělce, jak kontrolují zakázky, kde stát rozdává desítky a stovky miliard? Taky takto? Podle toho jak to u nás vypadá bych řekl, že i ano.

0 0
možnosti
P

pinguone

18. 1. 2009 19:23
..to nemusel delat..

..to venku kazdej vi...;-D

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 1. 2009 20:10
Re: ..to nemusel delat..

jo ;-DR^

0 0
možnosti

štěpa

18. 1. 2009 19:15
Plastika je skvělá

Píšete o tom,že pan Černý zesměšnil vládu apod., naše vláda a politická reprezentace se zesměšňuje pořád, je to banda nenažraných tajtrdlíků, která myslí pouze na sebe a na nikoho jiného: Politikům chybí nadhled, ale to je možná to nejmenší co jim chybí.

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

18. 1. 2009 17:16
plastika se mi libi

ale to, ze pan Cerny podvedl vladu, ne. Nicmene volat po demisi Vondry? To mi prijde ujete. Vondra prece nemuze byt zodpovedny za to, ze nejaky magor nedodrzi smlouvu... Podat trestni oznameni, to klidne muze,a mel by, ale to je vse. Taky mi vadilo, ze si pan Cerny za tim svym dilem nestal. Proc se omlouval Bulharum? Pokud to mel byt test smyslu pro humor lidi v EU, tak si za tim dilem mel stat a ne tak nejak trapne alibisticky couvat....

0 0
možnosti
K

kion11111

18. 1. 2009 18:51
Re: plastika se mi libi

Udělat z Bulharska turecký záchod(nebo ze Slovenska uherský salám), vzhledem k jejich vztahům, daným historií, je přinejmenším neomluvitelné.

Naprosto Bulhary chápu!!!

Představte si kdyby tak zpodobnil Řecko(jako Bulharsko);-D

Jestli něčemu takovému říkáte umění, tak Vás litujiRv

0 0
možnosti
JN

Cynyc

17. 1. 2009 16:26
Autor

velmi pěkne demonstruje styl myšlení charakteristický pro devatenácté a první polovinu dvacátého století. Myšlení čistě národního, ve kterém je nejdůležitější, abychom se jako národ dobře prezentovali, zásadně smrtelně vážně a pokud možno co nejvíc nabubřele (viz např. Národní divadlo - od budovy přes výzdobu až po dramaturgii). Moderní myšlení je již zcela jinde - národ nikoho nezajímá a jako sebevědomí občané ČR se budeme nejlépe prezentovat právě odstřižením od národního myšlení, tedy schopností udělat si ze sebe legraci a chápat jako umění to, co si to skutečně zaslouží (jako Černého plastika, jejíž hodnocení ukazuje, že autor článku její smysl vůbec nepochopil), nikoli národovecké rádobyumění Alše a jiných.

0 0
možnosti
MV

Martin V

18. 1. 2009 13:17
Re: Autor

Který stát má moderní myšlení, které není čistě národní? Máte nějaký příklad pro Vaše tvrzení?

0 0
možnosti
LS

Ladas the Cruel

17. 1. 2009 14:09
Ať žije Švejk

Nechápu proč se pořád všichni cítí ublížení. To si to opravdu berete osobně jak nás prezentuje černý nebo naše vláda? Zahraničí si o nás stejně myslí své a my o nich, ti inteligentní se řídí podle jiných informací. A pokud vás zajímá názor omezenějších, hodně štěstí, ten se bude pořád měnit podle prezentace naší "vlády" a nebo už dávno zamrzl na předsudcích.

No a když to černému prochází tak proč ne? Našel si způsob jak se zveřejnit, někdo se zasměje, někdo se urazí, jako by to bylo něco nového.

0 0
možnosti
V

voyager

17. 1. 2009 13:16
David Černý nás představil Evropě

Představil především velkolepou blamáž a dost zásadní podvod. Ono je něco trochu jiného, i když jen málo, karikovat vlastní národ nebo cizí.

Pan Černý představil svůj vlastní pohled na národy Evropy, řekl bych formou dost negativních a především velmi zjednodušených asociací. Jinými slovy povrchně a primitivně.

Představil pohled, za který se neformálně staví dost velká část naší populace a formálně naše vláda. Reprezentuje tedy náš "humorný" ale především jízlivý pohled Čecha na jednotlivé Evropany. Už to tak skutečně je, že zdejší domodrodci používají jako charakteristiku jiného národa jednopojmové označení.

Co se týče obsahu, je to velmi reprezentativní představení naší země a našich lidí. Shrnuto - jízlivě se posmíváme ostatním, snad abychom si zvedli sebevědomí, prezentujeme humor, který mnoha lidem v zahraničí nesedí, kamuflujeme to lží a podvodem.

Děkuji panu Černému za tak výstižné představení nás všech. Začnu balit.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

17. 1. 2009 13:18
Re: David Černý nás představil Evropě

Vrať se do hrobu;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.