Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BO

Korytnaačka

8. 2. 2011 9:13
Problém je v hlavách absolventů

Studují zadarmo, pak se nedivme, že studují samé lukrativní obory, u kterých je dopředu jasné, že nenajdou z důvodu přesycenosti trhu uplatnění.

Studium musí být brána jako každá jiná investice a podnikání - a nesmí být zadarmo! Ve světě už si mladí dělají praxi při studiu, pracují zadarmo, nebo téměř zadarmo pro firmy, kde hodlají po studiu pracovat. To jen u nás pořád natahujou ruce a řekají, až si před nima svět sedne na zadek.

Škoda - váš článek je hluboce levičácký... a špatný.Rv;-O

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

19. 8. 2009 15:58
Máte pravdu a nic než pravdu.

R^, proto karma.

.

Ale poraďte, koho volit..... :-/?? Výběr není moc široký.

0 0
možnosti
FP

forhend

19. 8. 2009 12:31
Asi tomu nerozumím...

Takže starší lidi by měli jít automaticky a dobrovolně na pracák aby mladí měli místa? Nebo, kde se ta volná místa jako mají najít? Obzvláště za krize?

0 0
možnosti
FTA

Fmighta the Affaffin

17. 8. 2009 16:07
Na studentech nezalezi

Vyhrava ten, kdo si nadbehne duchodcum a "socialne slabym", protoze tech je vic a studenty vzdycky prevoli. Je to smutne, ale podle me je spis potreba, aby nekde visely upozorneni typu "prevzetim tohoto duchodu/podpory odebirate penize studentum,detem,pracujicim apod.", stejne jako napr. "vas vstup do ordinace lekare stoji asi 200 korun, ktere by mohly jinak jit skutecne nemocnym lidem", aby si to lidi konecne zacali uvedomovat.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

17. 8. 2009 16:29
Re: Na studentech nezalezi

Takže podle vás se má jít důchodce nechat zpopelnit?

0 0
možnosti
PM

Autobus s tykadlama

17. 8. 2009 15:01
Upresnění

Dovolil bych si poněkud poopravit jedno tvrzení autora

Není pravda, že každý MLM je jetadlo. I když těch "neletadlových" u nás opravdu moc není...

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

17. 8. 2009 12:33
karma

karma...

0 0
možnosti
+

+Granit+

16. 8. 2009 17:35
rada od odborníků

mám ten dojem, že někdy v roce 1998 jsme jeli se třídou tehdy deváťáků na úřad práce, aby nám bylo poraděno při výběru povolání, dotyčná paní se nám snažila vysvětlit, že budoucnost regionu (Ostravska) bude nikoliv v těžkém průmyslu, ale ve službách, takže nám radila, abychom si nevybírali žádné školy s technickým zaměřením, ale spíše ty co nás připraví na budoucnost, kdy budem pracovat ve službách, a opravdu většina z nás šla na takové školy (například obchodní akademie), jaké bylo mé překvapení, když ta samá dáma poté snad o 4 nebo 5 let později vystupovala v televizi a byla velmi podivená nad tím, že rodiče své děti posílají do takových škola jako jsou obchodky, přitom na Ostravsku chybí technici, hutníci, řemeslníci.... :-)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

16. 8. 2009 7:11
Alespoň je vidět

že samotné vzdělání jako takové žádnou "hodnotou pro společnost" není, nebylo a nebude. Každý by si měl před nástupem do školy zjistit, jestli se v tom oboru uživí, jestli mu studium stojí za to , stát by měl poskytnut informace a dbát na to, aby různé "profesní komory" neomezovaly vstup do oboru nesmyslnými požadavky, kterým "zakládající členové" nemuseli vyhovět ani omylem.

0 0
možnosti
BO

Korytnaačka

8. 2. 2011 9:17
Re: Alespoň je vidět

R^R^R^

0 0
možnosti
G

Gudzi

14. 8. 2009 10:38
zadost o radu

po precteni Vasich komentaru,jsem malinko zmatena.Myslela jsem si,ze kdyz budu pri skole pracovat,odvadet dane ,soc+zdrav, ze se scitaji odpracovane hodiny.a ne ze musim pracovat V KUSE,abych mela narok na podporu,kdybych potrebovala...jestli jsem to dobre pochopila..prosim o dovysvetleni...

0 0
možnosti
P

praveverka

14. 8. 2009 11:04
0 0
možnosti
B

brnl

13. 8. 2009 20:07
S tímhle absolutně nesouhlasím

pan bloger asi všechno hodnotí přes modrý závoj a tenhle dobrý zákon bohužel není z kuchyně ODS.

Tohle byla velmi odvážná změna že absolvent který neodpracuje 1 rok nemůže někde chodit fasovat svoje životní minimum cca snad 4000,- Kč a toto mít jako kapesné + k tomu od rodičů stravu a ubytování. Jinak pane blogere tahle změna hlavně postihla ty notoricky nepracující rodiny, ten lempl z ODS Nečas ten k ničemu takovémuhle odvahu neměl aby omezil takto zásasadně parazitování určitých skupin občanů na společnosti.

Jinak z osobní zkušenosti vím že to bylo pro ty mladé velmi prospěšné což jsem viděl i u nás doma, dcerka která skončila studium si musela zcela bez diskuzí najít práci, kdyby mohla chodit fasovat to životní minimum tak se možná fláká ještě dneska.

0 0
možnosti
PM

Autobus s tykadlama

17. 8. 2009 15:05
Re: S tímhle absolutně nesouhlasím

Takže vystudovaný ( se SŠ) člověk má podle vás jít dělat uklízečku / securiťáka, jenom proto, že momentálně nemůže sehnat práci, i když za půl roku by si mohl vybrat třeba z několika nabídek?

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.