Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Na Vás se ti soudruzi taky pěkně podepsali:-P.

0 0
možnosti
MS

Běžte už někam s tím skuhráním. Já jsem 18 let osobou samostatně výdělečně činnou a dělám si co chci a jak chci. Nejsem ani milionář, ani chudák. Nikdo mi do ničeho nekecá a pokud si splním své základní povinnosti - zaplatit daně a pojištění, nemám se státem žádný problém. Mohu si vybrat zboží jaké chci (a na jaké mám peníze), televizní program jaký chci, v rámci Evropy mohu okamžitě vycestovat kam chci, cesty dál musím přizpůsobit svým finančním možnostem. Když se mi zachce porna, najdu si ho na internetu. Tamtéž bez problémů najdu i knihu která mě zajímá. Že nás tady politici léta okrádali mě taky se.e, ale jednak už se s tím začalo přece jen něco dělat a druhak to na moji osobní svobodu až takový vliv nemá. :-/

4 0
možnosti

I57v27o 82Ž84á64č41e30k

7. 10. 2013 20:59

Já jsem zase už 23 let zaměstnancem, který je vykořisťován zlým kapitalistou, a také je mi docela fajn.R^

0 0
možnosti
MB

Nebolo by dobré, aby blog o tom, jak to vidia s nádejou, napísali dnešní násťroční?

1 0
možnosti
JH

Aleši, sympatický blog. V mnohém bych s vámi nesouhlasil, něco vidím trochu jinak, ale máte právo na svůj názor. Já třeba už dlouho a pobaveně sleduji, že téhle "antikomunistické" zemi vládnou pořád hlavně komunisté, kteří převlékli kabáty a "tržní komsomolci" děti režimních komunistů, kteří včas přehodili výhybky (Nečas, Langer, Blažek, Březina...).R^

1 0
možnosti

I47v69o 81Ž10á96č93e41k

7. 10. 2013 20:47

To "děti režimních komunistů" se mi hrubě nelíbí. Za bolševika byly děti souzeny za rodiče, doufal jsem, že to skončí.

0 0
možnosti
Foto

Blog je podle me nesmysl, ale ti kone jsou krasni.

3 0
možnosti
Foto

Dnesni mladi mohou vyjet za praci do ciziny. Ja jsem byla za Husaka taky mlada a chartistum jsem fandila a komunisticky rezim jsem nenavidela. Za cely zivot tam me nepustili ani do Vidne.

5 0
možnosti
ŽA

Dávám karmu, výborně !!

Všechno jsem to prožila; spíš než naději jsme měli mylnou představu, že změna režimu by vše vyřešila a jak jsme dopadli ! Samozřejmě, máme ten toaletní  papír a kdo má peníze, může jezdit do celého světa. A pokud někdo zůstal i teď socka, je to jeho problém.

1 0
možnosti
TH

Kdo je socka - tak to je jeho problem...proc? Protoze se muze mit kazdy dobre?????

nebo tomu spatne rozumim, nebo kdo je socka je to jeho problem, protze dneska nemame uz ani tu nadeji? 8-o 

NBO JAK JSTE TO MYSLELA??;-D

1 0
možnosti

I56v64o 40Ž42á55č87e46k

6. 10. 2013 13:38

Já jsem za bolševika žádnou naději necítil, protože jsem nedoufal, že se režim za mého života změní. Dnes žádnou naději nepotřebuji, protože mám život takový, jaký si jej udělám. V tom dobrém i v tom špatném.

Kdo sedí tam nahoře, to ovlivní můj život velmi málo, pokud to ovšem zase nebude někdo, kdo mě bude chtít připravit o možnost žít podle svého.

7 0
možnosti
MB

Moje slová. Ľudia, ktorí nadávali za Husáka, nadávali už za Novotného, nadávali za Havla, nadávali za Klausa a nadávať budú ďalej.

0 0
možnosti
JP

J34o76s83e58f 98P55o73t34r

6. 10. 2013 10:04

Vy pane spisovateli přesně patříte mezi těch 80% lidí, co nemají vlastní názor a čekají  až jim názor a naději před nos předloží starna a vláda. Víte jak to tenkrát bylo ?:

Strana a vláda řekla : budete milovat : "Nás, stranu a vládu, Sovětský svaz (toho na věky), dělnická a osvobezenecká revoluční hnutí. Dělnická třída na prvního máje třepetalkami a mávátky rodostě pozravovala geronty na slavnostě vyzdobených tribunách a všichni byli šťastní  s nadějí , že příští rok je zase budou adorovat.

Na druhé straně strana řekla :budete nenávidět :"Imperialisty z Wall Streetu, německé revanšisty, šlechtu a Vatikán a katolickou církev". A poctiví dělníci  temně mručeli nenávistí, kdy v TV shlédi hrdinu II. sv. války Dwighta Eisehowera, nebo nedejbože, když viděli papeže s jeho gardou vyzbrojenou středověkými halapartnami jak ohrožují světový mír.

Dneska máme svobodu a demokracii, já osobně jsem v té době prožil 40 let, tak si myslím, že to můžu hodnotit. Důkazem je i váš článek, protože v té době by si za několik hodin po jeho uveřejnění pro vás přišli příslušníci STB, a vrátil byste se bez soudu, až za několik let po převýchově - to mi věřte.

Žijeme ve svobodné, bezideologické společnosti , můžete cestovat a po celém světě a kdo řekne, že nemá naději, tak je buď absolutně neschopný pro život, nebo  patří na psychiatriii.

14 1
možnosti
Foto

Souhlas pane Potr. Jak ja jsem ten rezim nenavidela. Nevim o jake nadeji autor mluvi.

4 0
možnosti
AK

V cem jste tu nadeji tenkrat mel?!  Doba byla depresivni a totalitni.  Dnes, kdyz nesouhlasite s politikou, tak vyzente volice do ulic nebo k volebnim urnam a zmente situaci! V zadnem pripade tady netlacte demagogii o komunismu, totalite a neschopnosti lidi Cech, Moravy a Slezska  zmenit jejich postaveni.  O to uz jsme se postarali velice davno a dnes pouze sbirame plody nasich predku.

11 0
možnosti

Řekl bych, že nesouhlas s politikou i způsobem její realizace je ještě všeobecnější než za totáče. A že dokonce voliči dali tento svůj nesouhlas najevo příklonem k jiným politickým stranám (TOP09, VV). A pomohlo to něco?

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik