Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jan.krajcir

19. 2. 2012 3:34
Holubi neprileteli Holubi neprileteli

Cilem zmen zahajenych v roce 1989 nebylo zrizeni letecke navigace holubu do huby ani nastoleni pozemskeho raje, ale zavedeni demokratickeho systemu. Ted se potykame s tim, ze v nem je taky spousta chyb a lumparen. Zbavovat se jich neni lehke, i proto, ze na rozdil od tradicnich demokracii u nas byla po kratkem obdobi Prvni republiky kontinuita vyvoje pul stoleti devastovana diktatem ultralevicoveho totalitniho sajrajtu.

Ti, kteri si nedelali iluze, tomu rozumeji, ti, co s otevrenou hubou cekali na holuby nebo na zazrak, jsou zklamani. A toho vyuzivaji verozvesti typu Hitleru, Leninu, Sladku, Hannigu, Bartu nebo Babisu, kteri slibuji, ze z osuntelych demagogickych cylindru vytahnou zazracne kraliky jednoduchych reseni.

Nevytahnou.

Ale otevrene huby uveri a daji jim sluch, a kdyz pomuze knourani Sysu, Vertelaru, Presleru a Rokytku, tak taky hlas. Holubi drahy se nezmeni, zazraky se neudeji, ale demagog bude mit na par let vystarano. A mozna, ze po case zas neco ukapne i pro knouraly.

19 0
možnosti
B

bartunek.k

19. 2. 2012 3:46
Re: Holubi neprileteli Holubi neprileteli

tak

0 0
možnosti

Bára33

18. 2. 2012 22:24
Každý měl ty ideály jiné

On je problém hlavně v tom, že každý měl ty "ideály" poněkud jiné. Malá část lidí si to představovala jako další socialismus s lidskou tváří, jiná (o trochu větší) sice byla proti socialismu, ale nechtěla ani kapitalismu - věřila oné nereálné třetí cestě. Ale myslím že největší část lidí chtěla prostě návrat ke kapitalismu. To, že jsou zklamané první dvě skupiny, je celkem logické - jejich sny se nenaplnily. Z té třetí je většina spokojená,  i když i je samozřejmě štvou výstřelky v podobě korupce a rozkrádání. Ale nespokojená je i část téhle třetí skupiny - především proto, že jejich představa byla zjednodušeně řečeno "socialisticky pracovat, kapitalisticky žít". A pak jsou tu lidé, kteří prostě neuspěli, dřív to sváděli na to, že jim to nedovolili komunisti - a teď najednou nebyla žádná výmluva, takže se připojili k nespokojeným též. Takže mluvte prosím za sebe - z vašich ideálu možná nezbylo nic. Z mých docela dost.

17 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

18. 2. 2012 23:02
Re: Každý měl ty ideály jiné

skvěle řečenoR^;-)

4 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

18. 2. 2012 21:03
kde já jsem to slyšel?

"budou Vás strašít nezaměstnaností.Lžou Vám,nevěřte jim".

1 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

18. 2. 2012 19:29
Mno...

on především samet nebyla žádná revoluce, ale předem domluvené předání moci při zachování majetků a beztrestnosti bývalých mocných.

Ohledně "nácků" - náte naprosto pravdu. Dneska je to hon na čarodějnice, možná to má odpoutat pozornost od jiných věcí. Pro zajímavost - jeden norský metalista (rozhodně ne nácek, ale antikřesťan), který seděl za vraždu (skutečně ji spáchal) byl nedávno, po asi 20 letech, propuštěn. Ve vězení zkomponoval desku. I dlouho předtím se věnoval severské mytologii, tak nazval desku "Bílý bůh" podle boha Baldra. Sesypali se na něj, že je nácek. A on se divil: "Co se stalo se světem, že je slovo bílá zakázané?", desku musel přejmenovat.

Ohledně programů - nevím, já dělám ve státním a dovolím si nesouhlasit. Samozřejmě nevím o jaké programy, co zmiňujete, se jedná. Ale pro nás složitější porgramy vyvíjí na zakázku několik let, ten program pak má řadu let životní cyklus a nová verze je většinou spíš později, než by správně měla být.

1 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

18. 2. 2012 21:05
Re: Mno...

A co zkusit nejnovější výkřik techniky-papír a tužku?

1 0
možnosti
RH

Kruton

18. 2. 2012 17:29
Totální tečka bude

volba bejvalýho komouše na hrad... Rv

1 0
možnosti
JR

raz

18. 2. 2012 18:21
Re: Totální tečka bude

Jen si představuji jak by reagovali vyznavači pravdy a lásky v socilastickém pojetí, kdyby se stal  prezidentem Spolkové republiky Německo bývalý příslušník NSDAP.  To by bylo řevu a v tomto případě zcela oprávněně.

Polde mne ukázali příslušnící samozvané intelektuální elity kdo jsou ve skutečnosti, že jsou schopni  podporovat kandidaturu i bývalého komunisty jen aby se nestal prezidentem nějaký  vyznavač liberálního pojetí svobody nebo  kritik socializace Evropy.

0 0
možnosti
KX

Karel X.

18. 2. 2012 14:47
.....

R^

0 0
možnosti
L

lumin-oil

18. 2. 2012 13:55
ty

stesky nad tim, ze urednici delaji zbytecnou praci jsou taky celkem zbytecne. Delam v outsourcingu a tam je to uplne stejne. V kazde velke firme existuje x lidi, kteri maji na starosti jen preposilani informaci dale. A k tomu existuji dalsi skupiny, ktere maji v popisu prace jen popisovat proces a delat grafy toho, co tech ostatnich x lidi dela. Na to, aby nekdo zauctoval fakturu je potreba nekolika lidi - nekdo, kdo rozlepi obalku, fakturu vynda. Nekdo dalsi ji naskenuje. Dalsi clovek ji naskenovanou okontroluje a priradi do systemu. V systemu ji nekdo prideli cloveku, ktery ji zpracuje. Ten ji "predpripravi" a nekdo dalsi to schvali. Pak to nekdo okontroluje a dalsi clovek to zpracuje k platbe. Takze ke zpracovani jednoho dokumentu je potreba az 8 lidi. To je efektivita prace. A ve vsech nadnarodnich firmach to chodi obdobne. A jakozto levicak to rikam nerada, ale za tenhle stupidni system bych mela byt vdecna, nebot nam poskytuje umelou prezamestnanost.

1 0
možnosti
JR

raz

18. 2. 2012 13:50
Neznám nikoho, kdo by nechtěl aby

pravda a láska zvítězily nad lží a nenávistí. Je však průšvih, když se tohoto hesla uchopí komunisté jako se to stalo u nás po listopadu 1989. A je jedno zda to byli komunisté normalizační nebo bývalí Gottwaldovi hoší a dívky.  Heslo : "Nejsme jako oni" které bylo jedním s hlavních mott  listopadové pseudorevoluce bylo  vymyšleno  jenom proto, aby byl umožněn nekonfliktní přechod komunistické nomenklatury pod křídla kapitalismu. Hesla jsou sice zdánlivě kapitalistická , ale metody vládnutí zůstaly bolševické.Když samozvaná elita z řad bývalých komunistů rozhodovala kdo je spávný (polepšený) komunistický  funkcionář a kdo špatný, kdo je polepšený estébák nebo soudce kdo je špatný...tak se není čemu divit. Všiměte si kdo udržuje veobjímající stát plný úředníků a propaguje návrat k praktikám RVHP, k nimž směřuje EU. A je varovné, že když se u nás zavírá za poškrtání volebních plakátů, tak je to provázeno stejným strachem se ozvat  jako tomu bylo za komunistů. Takže v čem je rozdíl?

4 0
možnosti
PK

pavel kula

18. 2. 2012 12:56
Oni náckové dělali nějakou sametovou revoluci?

8-o8-o8-o

0 0
možnosti
JL

Dworkin

18. 2. 2012 10:40
Ideály

Autor se zřejmě domnívá, že mezi ideály samotové revoluce patří tolerance vůči nacistům. To se autor šeredně plete. Nicméně jeho chabě zakrytá podpora této lůze říká o něm samotném mnohé.

5 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

18. 2. 2012 12:10
Re: Ideály

Jednim z idealu sametu byl konec osklivych cedulek ochotne lepenych na kazdeho kdo se rezimu neklanel nalezite hluboho. Byvaly toho plne noviny, same zivly rusici klid k praci, nekonstruktivni kritici, narusitele socialistickeho poradku, rozvraceci vseho mozneho. Jambor v televizi bouchal do stolu jak se tyto elementy seredne pletou kdyz si mysli ze jim nase vyspela socialisticka spolecnost bude davat prostor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik