Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě jednou vstupuji do diskuze a dám odkaz na svůj dávný článek, který snad osvětlí tok mých myšlenek. Všem diskutérům děkuji za jejich názory a můj starý text je zde:

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A110215_177572_blogidnes

0 0
možnosti
Foto

Reaguji takto v noci, neb jsem noční pták a přes den, když to vyjde, mám zcela jiné aktivity. Jsem rád, že diskuze byla velice věcná a děkuji vám za ni. Jinak si myslím, že Češi nejsou největší zloději v Evropě, pan Hermánek jistě potvrdí, že kamery byly např. v německých marketech mnohem dříve, než tam začali nakupovat naši spoluobčané. Chybu při průjezdu pokladnou a zapomenuté zboží chápu. Jen se to nesmí stávat pravidelně a dokonce je známo, že určitý klan jezdí po prodejnách s kočárky a cpe do nich daleko dražší zboží. Stejně nesouhlasím s tím, že se někdo může splést a nahlásit deset rohlíků, když jich má patnáct. Ano, jsou to drobné, ale v tomto případě je jasné, kde končí omyl a začíná krádež, byť jde jen o drobné.. Dobrou noc všem!

0 0
možnosti
AV

Vám se to fakt nikdy nestalo? Chápu, že krádeže jsou v samoobsluhách velkým problémem, chápu, že personál nemusí poznat, jestli to byl úmysl, nebo omyl. Ale paní popsala svoji historku, jak se jí přihodil ten omyl - takže nějaká obviňování jsou celkem mimo mísu.

Mně se stává celkem často, že při velkém nákupu si u kasy nemůžu vzpomenout, kolik jsem těch rohlíků vlastně brala. Takové ty situace - původně chcete deset, pak si vzpomenete, že dětem přijdou kamarádi nebo budete péct kuře s nádivkou, mezitím myslíte na to, co ještě do té nádivky potřebujete dál... sakra o kolik víc jsem jich pak vlastně brala?

Že mi zůstalo něco maličkého ve vozíku, už jsem taky zažila (a ještě ke všemu naopak - když jsem to pak z vozíku vykládala do auta, ty potvory kvasnice někde v rohu zůstaly a chyběly mi až doma).

1 0
možnosti
JP

J86o93s87e51f 92P45o63t90r

8. 12. 2012 21:37

Podle jedné studie z lońského roku jsou Češi na špici v Evropě v krádežích v obchodech.

Bloger se mýlí, když uvádí, že škody z krádeže platí pokladní. Znám situaci v Tescu a myslím, že ani v jiných supermarketech nemají kolektivní hmotnou odpovědnost. Ty ztráty (v Tescu  krádeže = nevyjasněné náklady) dělaly 25% a rozpočítávají se do cen zboží - to znamená, že ty krádeže zaplatí  poctiví zákazníci. Kdyby se nekradlo, zboží by mohlo být, o řekněme 20% levnější

0 1
možnosti
VH

Je mně přes sedumdesát. Pamatuji se, že již jako malému klukovi mně táta (profesionální řidič) říkal, že se klíčky v autě nenechávají (že by se nechaly se zapnutým motorem ho vůbec nenapadlo), protože: a/ může to vidět nějaký hloupý dorostenec, bude mít chuť se svést a rozbije sebe i auto      b/ někdo to auto ukradne.    Bylo to sice už na začátku vlády jedné strany, ale ta morálka byla prvorepubliková.

  Závěr: nesvádějte vše ani na komunisty, ani na kapitalisty.  Kradou lidé.  A jak říkal Švejk: Krade se všude (tehdy nejvíc na nádraží).

1 0
možnosti
FH

F37e57l56i30x 55H85o97r86á85k

8. 12. 2012 13:36

Jste poněkud vedle. Ta paní nic neodcizila. Kromě toho si myslím, že prodejna nemá právo buzerovat někoho na základě kontroly nákupního vozíku až po odchodu od pokladny. Pokud má ochranka podezření, že někdo v obchodě krade, má provést kontrolu jeho tašky (nebo osobní kontrolu) hned u pokladny. Pokud soupis zboží na paragonu nesouhlasí s obsahem nákupního vozíku až po odchodu od pokladny, je to víceméně chyba prodavačky, protože ta buď nezkontrolovala, zda bylo všechno zboží naskládáno na pás, nebo nějaké zboží zapomněla namarkovat. Rozhodně z toho ale nemůže prodejna vyvozovat, že jde ze strany kupujícího jednoznačně o krádež.

4 0
možnosti
JG

Obecně s Vámi souhlasím, jen mám pocit, že autorka článku se snažila upozornit na to, že se jí moc nelíbí, že by měla být obviněna z krádeže proto, že si nevšimla, že jí pokladní něco nenamarkovala. Přijde mi přirozené, že pokud člověk vyndá všechno zboží na pás a přesto není něco namarkované, že se člověka nařčení z krádeže a výhrůžka vysokou pokutou dotkne. :-)

5 0
možnosti
AN

Možná by bylo zajímavé,podívat se na to ,jak a proč se v marketech likviduje prošlé zboží.to by byl článek.K nastartovaným autům chci říct,že u nás jdou lidi/převážně mladí/ k bankomatu,nebo ke stánku trafiky a nechávají auto vrčet .Už z proncipu je to hlupost,nehledě k tomu,že mohou dopadnout jako mediálně známý podnikatel,kterého přejel zloděj a zabil ho.Kdyby nebylo nastartovaného auta nebylo by mrtvého ani vraha.

V toto světle je opomenutí u pokladny v marketu ptákovinou..

2 0
možnosti
JG

A jak a proč se likviduje prošlé zboží? A co by se s ním mělo dělat? Děkuji za informaci, přiznám se, že by mě to zajímalo.Díky:-)

0 1
možnosti
AJ

Paní Marková, právě jste se na vlastní kůži poučila, že není dobré psát na webu vše.

Autora tohoto článku lituji, že mu to stojí za to napsat o takové věci článek, nenamarkovaná šlehačka za 15 korun - krádež, krádež!;-D Ošklivá paní Marková, fuj, fuj!;-) Jednou vezme šlehačku, ještě se tomu bude posmívat, a za chvíli sebere celou samoobsluhu! Takhle ten kapitalismus nevybudujeme!;-)

5 3
možnosti
SB

Já jsem v obchodním domě sice nikdy nic neukradl, ale jednou jsem tam rozbil skleněnou konzervu. Chtěl jsem zaplatit škodu, ale řekli mi, že to je pozornost podniku.

1 1
možnosti
Foto

To ej v rámci ztratného. Rozbitá konzerva, snězené čokolády a podobně.

0 1
možnosti
ZZ

Osobně jsem teda ten článek paní Markové pochopila tak, že bohužel ve spěchu zapomněla dát namarkovat šlehačku a onen detektiv se pak po ní místo normálního řešení (prostě ji doplatit zvlášť) začal vozit a dělat z toho cirkus (asi se cítil důležitý). A že na tento zážitek paní rozhodně hrdá není, jenom sdělila svou zkušenost, ze které mj. vyplývá, že někdo je schopen konstruktivního řešení (manažer prodejny) a někdo bohužel ne (detektiv).

A k tomu nastartovanému autu - doba se bohužel změnila a i když nikdo netvrdí, že zloděj je hrdina, tak osobně se taky přikládám k tomu, že nechat dneska nastartované auto bez dozoru jen tak před domem je bohužel obyčejná hloupost, která může být pěkně drahá (stejně, jako třeba nechat kabelku nebo kufřík v nákupním vozíku a jít si vybírat o 3 metry dál třeba zeleninu).

4 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik