Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Bože můj, to jsou názory. Tak dotyčný pisatel mávnul rukou nad perzekucí části obyvatel, a vyzdvihl jeho úlohu když se vzdal v 89 funkce. Tak jestli toto je to hlavní, co má mít president, tak už fakt nevím. A jinak, je velmi naivní si myslet, že se komunistický představitelé nepakovali. A jak mohli přijít k vilám za deset i více miliónů, když průměrný, dobře vybavený domek, stál kolem 1 miliónu. Abych to přiblížil podobně uvažujícím, tak dnes by ten rozdíl byl: průměrný dobře vybavený dům je v ceně asi 5 miliónů, a tak by asi bylo normální, kdyby dnešní politici měli vili za 50 i více miliónů. No páni, to by byla mediální štvanice a nenávist levicových voličů, kdyby to dnes některý politik měl.

1 0
možnosti
VN

Pisatel (snad záměrně) vynechal období, kdy by Husák rozhodně jednal jako "vrah" protože by riskoval občanskou válku. Když se v roce 1992 rozpadala republika. Pochybuji, že by to bylo sametové rozdělení, jak se to podařilo Klausovi, Mečiarovi, a Havlovi v abdikaci.

0 1
možnosti
VN

Minimálně by aktéři rozdělení, byli popraveni. Fakt dík Husáku, ŽE JSI SKONČIL VČAS!

0 1
možnosti
ZM

pane Preslere..... s odstupem času to vidím stejně jako vy....

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za plodnou diskuzi. Snad jen poznámka k tomu, že Gusta podrazil Dubčeka. Podrazy jsou v politice (i v té současné) naprosto běžná věc. Gusta sice podrazil Dubčeka, ale Dubček podrazil v Moskvě roku 1968 celý národ. A že Gustu ve vězení nemučili? To snad nikdo nemůže myslet vážně, dostával přes hubu několikrát denně a jen proto, že se nepřiznal, dostal jen "doživotí", nakonec si odseděl deset let v těch nejhorších podmínkách. Jak jsem již uvedl v textu, nechci toho pána vynášet do nebe, ale určitě mu nelze upřít osobní statečnost. Tu koneckonců projevil i v roce 1989, kdy jako vrchní velitel armády mohl natropit velkou neplechu, ale raději srazil kufry a z politiky se vytratil...

2 0
možnosti
Foto

P18e82t62r 10H59a22h94n

5. 9. 2013 17:27

Tady někomu regulérně hráblo. Už to nepijte, nehulte a radši ani nejezte. To o tom tvrdém mučení jste vzal kde? Vy máte dost člověče...

1 2
možnosti
JL

Jděte k šípku s Husákem. Vy jste nikdy nezažil Gustapo! Rv

2 1
možnosti
MS

K tomu se dá říci jen jedno: Abyste se z toho Gusty náhodou nepotento. :-/ Rv

2 1
možnosti
MK

Husáka jsem nikdy nepovažoval za prezidenta. On byl jen domorodý správce sovětské kolonie.

10 1
možnosti
OK

To je velmi výstižné. A taky se bál Brežněva jako čert kříže.

2 1
možnosti
FS

Já nevím, asi mě ukamenujete, ale pro mne byl nejlepším prezidentem Václav Havel. Možná mu nevěříte jeho humanismus, intelektuálství, ... Já mu to věřil. A ve světě byl uznávaný jako nikdo před ním ani po něm. Vzpomeňte na standing ovations v americkém senátu (nebo kongresu?), návštěvy špičkových světových politiků u nás, díky němu... Taky mě s pár věcmi nasral, zejména v pozdější době své kariéry, ale hold mu prostě chci vzdát.

A končím s politickými tématy. :-)

12 1
možnosti
OK

Přidávám se na vaši stranu ;-)

2 1
možnosti
Foto

Jako "Husákovo dítě 1970" se přidávám, ač myslí antikomanč......nadpis je tragickou pravdou....bohužel. Smajlík dnes proto vynechám.

2 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3253x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik