Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

2mmmm_2

7. 10. 2012 12:16
Trošku mne to připomíná

spekulaci o údajném (podle jednoho nevýznamného historika) pokusu vdovy po Karlovi IV. otrávit mladého Václava IV. a uvolnit tak český trůn svému vlastnímu synu Zikmundovi hned od roku 1378...Také tomu moc nevěřím...;-)

0 0
možnosti
MPŽ

mluvka, pán žvanilů

7. 10. 2012 11:03
To má být nějaká provokace?

0 0
možnosti
JZ

hlubič

7. 10. 2012 11:03
souhlas

O sebevraždě pana Havla  bych docela vážně pochyboval.Neodpovídá to jeho naturelu.Dle mého názoru docela výstižně iste vystihl zásadní charakter toho pána.Co mi však na něm nejvíce vadilo,že v podstatě docela obyčejně jak už bývá u mocných že často  lhal.,Když si vzpomenu na jeho první projev   prezidenta  1.ledna1990 v televizi vzpomínáte?,,.Všichni tvrdí.že tu bude nezaměstnanost,budu prezidentem  jen do prvních voleb,nechci žádné majetky ,nebudeme již nikdy v  žádných vojenských uskupeních atd.O jeho názorech na bombardování bývalé Jugoslavie darmo mluvit.Stále se setkávám u některých občanů s oslavováním dotyčného pána a stále nemohu pochopit proč.Bedlivě jsem si pročetl jeho projevy,dokonce jsem viděl   jeho rádoby dramatické hry a nemohu tvrdit,že mne ohromily.Śtal se známým,protože to vyhovovalo  těm,co ho po celou dobu před listopadem podporovali z ciziny.Proč asi?Splnil to,za co ho platili.Náš stát už nemá nic,vše vlastní cizina,jediné co máme jsou závratné dluhy.

4 0
možnosti
MB

802

7. 10. 2012 12:14
Re: souhlas

Fascinující bylo to neskutečné pokrytectví, člověk který rozfofrovává majetek předků, který musí mít každé 2 roky nový a ten nejsilnější Mercedes, který pořádá hostiny se sto pečenými selaty, který má konzum jak celá vesnice káže ostatním že on je duší zelený,  že průmyslové zony a automobilky jsou velmi ošklivé, že jsou velmi ošklivé paneláky a že každý si má radši postavit hezký domeček navržený nějakým známým architektem.  8-o

2 0
možnosti
MV

Old Nord

7. 10. 2012 10:48
Váš blog vyzerá ako krutosť

Ale nie vašou vinou. Krutosťou je to, čo sa dialo niektorými krokmi V.H. Mnohí sme mu fandili až do nezmyselnej amnestie, ktorú Havel jednoducho nezvládol. Mnoho ľudí na ňu kruto doplatilo, niektorí aj životom! Prečo jeho obdivovatelia pred týmito faktami strkajú hlavu do piesku? Zarážajúce bolo napr. jeho druhé zvolenie, kde M.Sládka strčili do basy: "Sládek, kterého policisté zatkli dva týdny před volbou,

byl totiž společně s Václavem Havlem a komunisty navrženým vědcem

Stanislavem Fischerem prezidentským kandidátem.Republikáni proto volbu zpochybňovali a podali stížnost Ústavnímu soudu, který jim ale nevyhověl."  Zvláštne. To už však zďaleko nebol ten V.H. ako si ho kde-kto idealizoval.  Škoda. Zamat vyzeral nádejne. Veľa napovedia linky dolu. Máte jedno plus.

http://www.sme.sk/c/4178242/jan-budaj-havel-robil-tajne-dohody-s-komunistami.html

http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

2 0
možnosti
MV

Old Nord

7. 10. 2012 10:53
Re: Váš blog vyzerá ako krutosť

No vidíte a už sa v tom veziete aj vy :-)

Mak tam byť tento link. Tvrdé čítanie:

http://spravy.pravda.sk/havlova-novorocna-amnestia-vypustila-na-slobodu-aj-vlkov-pmh-/sk_domace.asp?c=A100103_131349_sk_domace_p01

0 0
možnosti
JSJ

Jmenuji se Josef

7. 10. 2012 10:27
Paksvily

Tento článek je opravdu pakvil, jak tady píše jeden z diskusních kolegů. Je paskvil směrem k dohodům o smrti Václava Havla. Souhlasím však s kritikou směrem k Havlovu životu.

Je však zajímavé, že pravdoláskaři tohle považují za paskvil, ale nepovažují za paskvil řeči o Klausově homosexualitě (viděl ho někdo při sexu s mužem?), nepovažují za paskvil jméno Kikina, které pro něj vymyslela alkoholička Eva Holubová, jméno Pružinskij, nepovažují za paskvil kecy o tom, že jeho tchánem byl Šalgovič apod.

1 0
možnosti
MB

802

7. 10. 2012 12:19
Re: Paksvily

Na druhé straně ale bylo naprosto hnusné  když spisovatelka Obermajorová napsala tu úsměvnou knížku o "největším z Čechů" z kterým měla drobný milostný románek, tuhle by pomalu ta pravdoláskařská klaka ukamenovala, přitom to rozhodně nebyla knížka která by měla VH nějak urážet jako to dělá ten už dneska zdá se psychicky vyšinutí Viewegh.

2 0
možnosti
MR

Rupert

7. 10. 2012 10:22
Jste neuvěřitelný paskvil člověka

Něco tak odporně zlého jsem už opravdu dlouho nečetl. Vy se za sebe pravděpodobně nestydíte, já za Vás určitě.

4 0
možnosti

Já vím, jak to bylo !!!

7. 10. 2012 10:37
Re: Jste neuvěřitelný paskvil člověka

Jojo pravda holt bolí...:-P:-P:-P

2 0
možnosti
PZ

Rájec

7. 10. 2012 10:11
dohady

Pamatuji si vyjádření sestry od Boromejek  o smrti exprezidenta. Nerní pro mne nevěrohodné. Neznám žádnou jinou věrohodnou alternativu. Nejsem si ale jist, zda paní Dagmar se v tu dobu nedala slyšet, že poslední okamžiky života expresidenta strávila vedle něho, držíc jej za ruku. Opravdu si tím nejsem jist. Je to ale dnes stejně bezvýznamné jako dohady o sebevraždě. Je to právo intimní a zcela osobní.  Nemluví se o ledasčems. Rozhodující je, zda o tom lidé chtějí mluvit. Je to volba zcela individuální. Nemohu se zbavit dojmu, že autor zpochybnuje výrok řádové sestry. Obávám se, že žádný relevantní argument nemá. A pak máto vůbec smysl? Co mu ale nelze upřít, tedy autorovi, že pan exprezident byl poněkud rozporuplný ve svém jednání.

0 0
možnosti
ŠK

pěnice arizonská

8. 10. 2012 15:30
Re: dohady

Naprosto s Vámi souhlasím,ani já nezpochybňují slova sestry Boromejky.Jsem však přesvědčena,že paní Dagmar,si vše ostatní musí srovnat se svým vědomím a svědomím.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

7. 10. 2012 10:07
nevím co je ubožejší

vy nebo tato vaše špinavost

2 0
možnosti
IM

slavex

7. 10. 2012 10:00
Tak . . . . . . . . ! ! !

Pan blogger nejen že je novodobý "hrdina" roli kterou mu z valné části umožnil svým odporem k minulému režimu hrát právě jím "kádrovaný Václav Havel neboť za komančů by si jistě takové "hrdinské" extempore nedovolil. A i přes to že svůj obličej ukrývá za Sokratovský vous který mu dodává jistého filosofického vzezření je evidentní že to nemá v kebuli celkem v pořádku ! ! ! Rv ;-(

0 0
možnosti
H

henrik.veliky

7. 10. 2012 10:06
Re: Tak . . . . . . . . ! ! !

Co tě na tom tak popuzí.Asi pravda.Osobně nemám proti Havlovi nic,přesto se domnívám,že dobu popřevratovo velmi nezvládl.Z článku vyplývá,že ani osobně.

6 0
možnosti

Obyčejný člobrda

7. 10. 2012 9:49
Humus

S Havlem lze souhlasit nebo ne, ani přejmenování letiště se nám nemusí líbit. To ale nevymyslel on. Tak proboha nač ty odporné spekulace kolem jeho smrti? Každého nás to jednou čeká, a bude to jenom mezi náma a věčností. Trochu pokory by to chtělo, člověče.

3 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik