Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

co cyklostezka v praze za 150milionů? cca 3,5km?

1 0
možnosti
VD

Kilometr dálnice stojí miliardu, kilometr cyklostezky 14 milionů. Zajímavý poměr.

1 0
možnosti
VN

Máte pravdu..nicméně vše je pořád dokola o tom , že jakým jsme národem , takové máme volené představitele...

Troufnu si tvrdit , že kdyby byli všichni jako vy , pane blogere (dokážete přemýšlet) , a obyvatelé byli všeobecně daleko aktivnější ve veřejných záležitostech, že by k podobným nesmyslům nedocházelo..

2 0
možnosti
Foto

Já bych to trošku poopravil. Národ chce změnu, ale ta nikdy nepřišla. Proto se svého času volily strany typu Sládek, ODA, US, SZ, VV, TOP 09, nyní ANO či Úsvit. Jenže ti noví a "nadějní" politici dříve či později sklouznou do vyjetých kolejí. Je to i tím, že neúspěšní politici vymění dres a jsou opět voleni za tu "novou" stranu. Jak to změnit opravdu netuším. Bohužel.

4 0
možnosti
MA

Ač rád jezdím na kole a každou cyklostezku vítám, tak vše musí mít své meze. Ano, projekt, výkup pozemků, výstavba atd. něco stojí, ale někdy by stačilo trochu přemýšlet po sedlácku. Jak se kdysi dělaly silnice? První rok se vytyčila cesta a udusala, Poté se odvalily velké kameny a zasypalo štěrkem a nakonec se dalo kamení - dlažba, dnes asfalt (beton). Jenom pro zajímavost, v Norsku je všude šotolina, na kole a autem se tam jezdí o sto šest a nikomu to nevadí.

0 0
možnosti
Foto

V Česku je slovo cyklostezka vnímáno jako obrovitá služba občanům. Ovšem když vede odnikud nikam a měří 1,01 km, přijde mi to nesmyslné. Zapomněl jsem zmínit, že město Týnec již jednu cyklostezku postavilo na opačném konci, ta vede do 15 km vzdáleného Benešova. Stezka však měří 900 metrů, zbytek jedete zase po nebezpečné silnici. Hlavní ale je, že cyklisté a týnečtí občané jsou zcela určitě radostí bez sebe.

0 0
možnosti
JT

Tazke 10m stoji 140.000. To je nejak moc ? Uprava podlozi, beton, asfalt ... Me to neprijde. Teda pokud ovsem vyroba cyklostezky neznamena nakresleni car na silnici a postaveni znacky.

0 0
možnosti
Foto

Přijmu Vaší argumentaci. Není to moc. Ale k čemu je cyklostezka o délce 1,01 km? A kdybyste měl rodinný dům a potřeboval udělat chodník od plotu k hlavnímu vchodu a já vám řekl, že deset metrů bude stát 140 000 kvůlivá podloží a tak, určitě byste se zaradoval nad tak nízkou částkou a rád ji zaplatil. Neznám soukromníka, který by na tu cenu přistoupil, jen stát (radnice) si ji vždy zdůvodní.

0 0
možnosti
PN

P36e33t65r 42N77o10v40á35k

18. 7. 2014 13:30

Zprivatizované město Sandy Springs v USA vzkvétá 8-o R^ V 

 

k dokonalosti by to dotahli konkurenci vice firem, zivnostniku ... 

+ by si kazdy objednal a koupil pouze sluzby o ktere stoji!!!

http://mzda.blogspot.com/2014/04/zprivatizovane-mesto-sandy-springs-v-usa.html

         ----------      necht si MAFIE stavi stezky ale za sve   jen ji neplatte pres FU vypalne!!!

0 0
možnosti
VD

I to zprivatizované město platí daně, a co víc, většinu z nich dává té jedné konkrétní firmě.

0 0
možnosti
Foto

budu sice linčován, ale i tak pravím...každý metr cyklostezky je dobrý, zvláště tam, kde cyklisty vyvede z nebezpečného silničního provozu...cklistika je prostě zábava, která Česku vládne...což mohu doložit z vlastní zkušenosti.:-)...Třeaba Baťův kanál...cyklistický ráj...90 km z kopce po bpečných cyklostezkách...kromě jediného krátkého úseku...který je bohužel, už skoro lemován pomníčky.

3 3
možnosti
RH

R19a83d57e69k 37H23o88d56a63ň

18. 7. 2014 11:46

A opravdu na tu "dobrou zábavu" je třeba stavět stezky za 14 milionů Kč / 1 km? Co ostatní, kteří mají jinou zábavu, ale nikdo jim ji nedotuje - a oni ještě musí akceptovat že dotují cyklisty?

Chápejte, nemám nic proti cyklistice. Ale koukat se jak se spojují městečka o doslova pár kusech obyvatel za desítky milionů Kč, to je docela drahá zábava.

7 0
možnosti
MS

Laik nemá představu, kolik může stát kilometr cyklostezky, zvláště, když nemá potuchy o tom, v jakém terénu je vybudována. Pokud jde o ten železniční přejezd, podle mého názoru to vůbec není v kompetenci obce, ale nejspíš Správy železniční dopravní cesty.

2 0
možnosti
Foto

je to tak, všude kde vede cyklo přes koleje, musí u toho být SŽDC:-)

2 0
možnosti
JH

Aleši, tleskám. Také snad něco vím o komunální politice a na předvolební čas chystám serii článků.R^

1 0
možnosti
Foto

Možná by bylo na čase nezaměřovat se na to, jak si loupežníci přerozdělují svůj lup, ale na to, jak  loupí.  To je totiž, na rozdíl od toho dělení lupu, opravdu nemravné.

0 0
možnosti
HB

Ty ceny jsou neuvěřitelné. I v mnoha jiných případech, samozřejmě. Moc bych chtěl vidět nějaký podrobný, ale opravdu podrobný položkový rozpočet na takovou "stavbu".

4 0
možnosti