Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si myslím, že žurnalisté (a nejen v MFD a Idnes) svou jasnou preferencí K.Š a znevažováním Miloše Zemana skutečně dosáhli toho, že mnozí nerozhodní šli volit. Ale nikoliv Karla, ale Miloše. Už toho bylo na ně dost.

1 1
možnosti
JS

Myslím, že volba prezidenta by logicky měla být o tom, jak je ten člověk připraven korektně tuto roli vykonávat. Je to taky o osobnosti a morálce, ne tak o šišlání i když to je jistě hendikep, ale dají se bez větší snahy najít jasné hendikepy i u MZ. Minulost osob je snad poučná z hlediska, jak a kdy reagovali a co dělaly, těžko je zajímavé, kde a proč žily pod tlakem dějin a co dělali jejich příbuznípřed  lety. Volilo se do jisté míry podle virtuálního obrazu vytvářeného mediemi na jedné i druhé straně. Solidní periodikum jistě mlůže vyjádřit svoji preferenci, není tak neobvyklé a ni ve světě. Solidní periodikum by ale nemělo dělat fauly a demagogii a to bohužel se tady dělo plošně.

Proo mne to byla volba, která nemá poziotivní variantu, šlo volit jen snad méně špatnou. Takové levá nebo pravá ruka ďábla.:-(

1 0
možnosti
ZK

Z73d22e33n74a 78K97o84č22í

27. 1. 2013 10:20

Aspoň bude sranda ;-D!!

0 2
možnosti
JH

Příliš hysterii kolem voleb nesleduji, takže fauly některých novin neposoudím. Ovšem v "případu Dejdar" jste předvedl skoro přesně to, co těm novinám vytýkáte. Udělal jste z prdu kuličku. Žádný "případ Dejdar" neexistuje. Jeden hodně starý pán se uřekl, vzal to s omluvou zpět, nikdo jiný o zákazu práce nemluvill. Navíc poslední serie Zdivočelé země je dávno dokončená a težko lze predpokládat, že by Stránský v jeho věku chystal pokračování. Režisér Bočan patrně o iniciativě Stránského vůbec nevěděl. Sám Dejdar to korektně nekomentuje. Kritizovat něco a sám to předvádět skoro přes kopírák... zklamal jste mne, Aleši... Navíc o těch faktech víte, komentoval jste je pod mým textem.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za článek :-) Sdílíme stejné názory na dnešní "objektivitu" médií...

3 4
možnosti
MK

Aleši, samozřejmě máš pravdu, role iDnes i MfD, Hospodářských novin, Reflexu atd. je pro politickou situaci destabilizující, pro společnost škodlivá a ve srovnání se západním tiskem je podoba českého tisku nehorázná. Je to hnusná a se svobodným tiskem neslučitelná propaganda goebbelsovského stylu.

.

Ale chtěl bych jenom podotknout k té poznámce o německých majitelích iDnes, že něco takového, co si dovolují Čásenský a spol. tady, to by si jejich hlavní list jejich vydavatele v Německu nikdy nedovolil. Čtenáři i konkurence, zejména pak německá veřejnoprávní média, by takovouhle žurnalistiku roznesli na kopytech.

10 4
možnosti
JF(

Víte, je to zvláštní, ale on má pan Menzel vlastně pravdu, my lidé zde v Česku jsme opravdu jen potomci bývalých nevolníků, nehodní šlechtické noblesy. Ovšem jen proto, že právě tito Schwarzenbergové, a jim podobní, pomáhali po Bílé hoře, i v letech dále následujícících, rakouskému císaři českou šlechtu dílem vyhnat, dílem zlikvidovat, což se jim povedlo, až na malé výjimky, právě za tu pomoc dostali ty své majetky, dříve patřící původní české šlechtě. Opravdu noblesní a šlechtický vstup na scénu!

3 3
možnosti
AT

Takže jste se zachoval jako ochránce osočovaného a volil jste natruc médiím .... no nevím, jestli v případě volby prezidenta země je to ta nejsprávnější taktika

3 8
možnosti
Foto

Berte to jako jemnou nadsázku. Ale trvám na tom, že causa Dejdar a Menzel donutila jít k volbám mnoho nerozhodnutých. A potvrdil se tím také tvrzení, že o volbách rozhodnou média - i když v tom negativním gardu. Náš národ naštěstí ještě není tak zblblý, aby si nechal diktovat. Já v tom vidím pozitivum, vy asi ne...

8 3
možnosti
PK

Teď jsem koukala na Primu- víceméně gratulace panu S. a tak nějak na konci oznámení, že prezidentem je pan Z. 

To jen tak nepřestane, ale z venku to bude jistě zábavné pozorovat ;-D

14 2
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3253x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik