Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

No, on je ten incident v původním článku popsán trochu jinak, že: ´"Muž venčil tři psy a měl je na volno. Oni si všimli kočky, kterou zahnali na malý strom a hrozilo, že by ji mohli napadnout a roztrhat," řekl k případu jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle výpovědí svědků a dostupných informací se majitel kočky snažil psy nejdříve zahnat větvemi a kameny, což ovšem nefungovalo. A tak vzal pistoli a střelil do prostoru, kde se psi nacházeli. Jednoho z nich zasáhl.´

To nebyla kočka zahnaná do větví statného dubu, ale zřejmě na malý stromek, kde opravdu hrozilo, že ji zabijí. Majiteli kočky se tedy moc nevidím, že se snažil to řešit a ne jen koukat, jak mu smečka nevychovaných a nezvládnutých psů zabijí kočku.

Není tam též ani slovo o tom, kde se v tu chvíli nacházel majitel těch psů, zřejmě u toho vůbec nebyl, nebo pokud tam byl, tak proč především nezasáhl on - on to byl, kdo celou situaci zavinil. Pokud bych potkala venku tři rozjívené psy bez majitele na dohled hodlající mi zabít kočku (nebo mého psa nebo napadnou mě nebo kohokoliv jiného) a měla v ruce zbraň, je dost možné, že bych se zachovala stejně.

Chytrákům dole v diskusi, kteří tvrdí, že pes kočku nezabije, příp. kladou inteligentní otázky ve smyslu "jaktože byla kočka navolno", doporučuji přestat si prohlížet obrázkové knížky se zvířátky a prohlídnou si nějaké zvíře naživo.

9 1
možnosti
Foto

Nikdo netvrdí, že pes kočku nezabije. Myslím si ale, že kdyby hupsla do nějakého keříku, tak ji ti psi setřesou dříve, než někdo vůbec vytahne flintu. Prostě to bylo nepřiměřené.

0 3
možnosti
MT

No dole v diskusi to nějaký "zoolog". tvrdí. Jistě, nikdo jsme u toho nebyli. Podle všeho tam byl jen majitel kočky a ten to holt vyhodnotil takto. Já netvrdím, že má stoprocentně pravdu a že to řešil ideálně, to zdaleka ne. Ale že tady skoro nikomu (a hlavně autorovu blogu) nijak neschází na místě události majitel těch psů, je zarážející.

1 0
možnosti
Foto

Majitel těch psů tam byl a snažil se je spacifikovat:)

0 1
možnosti
JC

Ale zjevně to neuměl, své psy nezvládal. Tentokrát útočili na cizí kočku, příště budou útočit na cizí dítě.

1 0
možnosti
Foto

No tohle sice nemůžete vědět, ale budiž. Jak jsem psala níže, chyba byla určitě na obou stranách.

0 1
možnosti

Chyba prvá - neovladatelný pes nemá na veřejném prostranství co dělat. Nikdy, za žádných podmínek.

Chyba druhá - ? Nevím. Je nepřípustné bránit svůj majetek proti útoku?

Nevidím druhou chybu.

- -

Obrana byla úspěšná - útok psů byl zastaven. Co víc měl kdo dělat?

0 0
možnosti
Foto

Chyba druhá, nemá co do toho psa střílet. Standartní postup je volat odchytovku. Prostě se s tím, prosím, smiřte:)

0 2
možnosti

Odchytovku zavolám, když se mi bude cizí pes procházet po zahradě. Když bude útočit a nepomůže křik, házení předmětů atp., tak ho zastřelím.

Víte, co je to obrana? Já mám dojem, že řada lidí je už tak zpitomělých ze samého neublížit, nerozrušit, nevyvolat špatný dojem, že by se snad nebránili, ani kdyby je někdo chtěl sekerou na kusy rozsekat.

(Bránit se - to není říkat "fuj", to je podniknout ozbrojenou akci výrazně větší intenzity, než je útok.)

2 0
možnosti
Foto

Nemám co dodat. Pokud máte dojem, že by při útoku psa měl pomoct křik a házení kamenů, pak vám nepomůže ani svěcená voda:)

0 0
možnosti