Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

My, kteří světově známé osobnosti nejsme, se s tím buď můžeme smířit, anebo to závistivě popírat, ale na faktu, že Václav Havel byl a je světově známá osobnost, tím nic nezměníme. :-)

4 2
možnosti
JR

J39a20r29a 73R95a38n96k

14. 2. 2013 2:01

Tak tohle se Vam pane Olsere nepovedlo, nejen ze jste neznaly, zrejme jste nevystrcil z republiky nos, krome na Rujanu, neumite jazyky, ale jeste k tomu navic: jste ubohy, zly clovicekRv

3 4
možnosti
JM

pan Olser? nepletete si jména?

4 0
možnosti
MM

Pane Preslere, nemyslím si, že byl Václav Havel jedinečným prezidentem. Dokonce si nemyslím, že byl dobrým prezidentem. Měl jsem možnost poznat jej i osobně jako člověka a s ohledem na to, že již nežije, by bylo nefer se k němu vyjadřovat jako k člověku. K V. Havlovi - prezidentovi, jsem se vyjádřil již několikrát. Přestože jsem jeho kritikem, omlouvám se, ale musím vám napsat následující: po přečtení musím konstatovat, že je to takové "já si taky praštím". Prostě facka za každou cenu. To co V.H. vytýkáte jsou naprosté malichernosti. Neuvedl jste absolutně nic podstatného. Kdyvyste mu vytkl jeho restituce, dohodu s tehdejší KSČ, provázanost s ODA a Fondem národního majetku, snahy o ovlivňování parlamentu a zasahování do jeho legislativy a další, to bych pochopil a souhlasil. Přestože jsem kritikem Václava Havla, vyslovuji s obsahem vašeho blogu nesouhlas, protože mu vytýkáte malichernosti a navíc jsem přesvědčen, že s tím, že bylo američanům napovídáno, kdy mají tleskat nemáte pravdu. V. Havel nebyl dobrým prezidentem, byl dítětem (zejména mediálně vytvořeným) doby, které se mylně říká "revoluční" nebo porevoluční. 15 milionů drželo do (většinou až) konce listopadu 1989 hubu a pak nadšeně tleskali a cinkali klíčema. Jenže více než Havla je třeba rozkrýt ten podvod, který se připravil v letech 1985 - 6 a v listopadu 1989 zrealizoval. Podvod kterému se říká sametová revoluce. Dohody z té doby, díky kterým byl tento stát rozkraden. O tom napiště, máte-li podklady.  Napište o tom, že tento stát ovládá cca deset lidí dlouhé roky bez ohledu na výsledek voleb. Pak vám dám karmu za odvahu a věcnost. Dnes ale ne, omlouvám se.

5 3
možnosti
JR

J50a52r32a 25R78a49n72k

14. 2. 2013 1:16

RvRvRvPodle karmy mate velky uspech, podle meho placate nesmyly, nevim nic o jeho navsteve Parize, ale jste velice neznaly o jeho vice navstevach v USA, zrejme neumite anglicky, jinak byste se na tento clanek aspon trochu pripravil, al epro ty, kteri umi, ale v cestine je vse vzdy ocesane a znacne zkracene....skoda:

http://www.pbs.org/newshour/rundown/2011/12/vaclav-havel.html

en.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Havel

http://www.youtube.com/watch?v=zplMpbZkEaM

http://www.ojurik.com/2010/05/president-havel-in-u-s-congress-in-1990-video/

4 6
možnosti
JL

Zdravím Vás.Pěkně jste tu zametla.:-) R^

2 2
možnosti
PO

Z mé zkušenosti Američané znají nejlépe 3 Čechy, tedy ze současné doby, a jsou to - Martina Navrátilová, Jaromír Jágr a Václav Havel. Havel tu je určitě nejznámější český prezident, vlastně jediný, kterého am. veřejnost vůbec zaznamenala...

5 5
možnosti
JS

... bývalý redaktor Hobuletu soudí prezidenta ... se divím že tam nejsou vmontované i ty spekulace o sebevraždě VH ;-DRv

4 4
možnosti
JK

Docela mě rozesmává tvrzení, jak byl V. Havel známý a ctěný ve světě a VŠICHNÍ ho znají, atd. atd. 

Vážení neznámí, kdyby každého z nás tak obrovsky prosazovala a propagovala nejmocnější žena tehdejšího světa, Allbrightová, taky by vás všude znali.

Nemám zájem plivat na Havla, ovšem neskutečně mě vytáčí naše P&L parta, celá naše Mediokracie k nim patří, jak celé roky dělají vše proto, aby lidi nastavili negativně vůči Klausovi. Dělají to vůči němu od počátku, ale pak tak nějako kolem roku 2005 to pojali jako svou denní povinnost a poslední dobou tuto frekvenci zvýšili zcela brutálně.

OBA prezidenti, tak jako my všichni, mají klady i zápory. Je ovšem nepochybné, že naše média se už celé roky vyžívají v dělání z Havla anděla a z Klauze satana. Někdy podprahově, poslední dobou už zcela nepokrytě a přímo. Stejně jako se pustili do propagace Schwarzenberga a prohráli mu volby !

Vládne nám tu, pánové, MEDIOKRACIE !

Orwell... !

14 6
možnosti
JR

J15a93r47a 73R74a87n11k

14. 2. 2013 1:19

Budete se divit vazena, neznala pani Kaniokova, ale i v Indii jsem potkala 16 leteho studenta, ktery byl hrdy na to, ze cetl knihy V. Havla a J. Skvoreckeho. Mate asi klapky, odstrante je, svet je veliky a Vy o nem vite maloRvRv;-O

2 7
možnosti
PK

P67a46v55e80l 47K76u45l96a

13. 2. 2013 22:02

Je to zajímavé. Presler se nemusí s Matějkou, a přitom jsou oba stejní:-/

7 9
možnosti
Foto

Kéž by tu byl tleskající emotikon.

Takhle jen: R^.

11 4
možnosti
Foto

Takova drobna faux pas prezidenta Havla, ktera autor popisuje, bych vubec nepovazoval za smerodatna.

Ale to, ze kdyz prezident republiky popravde charakterizuje Havla jako levicaka a strhne se medialni a blogova boure, to mne desi. Vzdyt Havel by se v hrobe obratil, kdyby byl oznacen za levicaka.

A samozrejme, Havel bude vzdy znamejsi nez Klaus, to je zcela prirozene.

6 12
možnosti
Foto

Oprava, pisi v tramvaji. Havel oznacen za pravicaka.

5 5
možnosti
Foto

Ani se mi nechce věřit, že jste býval novinářem a publicistou. Intelektuální a jazyková úroveň blogu je opravdu velmi nízká. Ale budiž. Z osobní zkušenosti vím, že Havla znali téměř všude, kam jsem kdy vycestoval. Ať již to bylo směrem na východ nebo na západ. Na rozdíl od Čechů, na některých místech Evropy (např. ve Francii a Německu) dokázali vyjmenovat i některé Havlovi hry, které viděli nebo četli. Kdo v zahraničí četl Klausovu "Planetu" nebo Zemanovy literární výplody? Ano, Havel nehrál fotbal. To je asi ve vašich očích jeho velké mínus. Baroš zase netouží být prezidentem. Naštěstí. Budete se s tím muset nějak vyrovnat.

9 11
možnosti
Foto

Potlesk nemohu, tak alespoň tohle: R^

5 6
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik