Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

roman36d

22. 12. 2011 16:04
Tak Jana Zajíce, stejně jako Jana Palacha přirozeně znám.

A pokud někdo ne, je to jejich problém. Znal jsem člověka který ulici ve které bydlel říkal Fůůůůglerova. Komu není shůry dáno ....... Ulice Milady Horákové má svojí logiku. Stejnou jako když bylo sídlo Svobodné Evropy v budově bývalého komunistického FS. Komunisti, jak ti žijící, tak ti zemřelí museli pěkně blbě koukat když jim z ulice ve které oni pořádali svoje přehlídky, průvody a pod. byla přejmenována právě podle této osoby. Nehledě na to, že hned vedle Sparty stojí velice zajímavý panelák, který spousta soudruhů obývala (včetně Adamce) a dodnes obývá. Ti museli pořádně prskat když si šli pro novou občanku:-)

1 0
možnosti
OK-F

Otto Katz - feldkurat

22. 12. 2011 11:15
To víte,

po někom zústane ulice a po jinem...třeba vrták ;-D Blbé je, že i po "spisovateli" ;-(

http://old.zf.mendelu.cz/veda-vyzkum/seminare/tvz/prispevky/Kolarik.pdf

1 0
možnosti
X

xychteen

22. 12. 2011 10:04
Já bych vybral nějakou poblíž Fochovy třídy

;-D

Soustavné přejmenovávání ulic je tady u nás celkem tradiční záležitost, i sám zesnulý se v tom parádně namočil... osobně mám radši jednoznačnou a maximálně inertní metodiku typu "Pátá severní", ale na to zjevně musí být vhodná mentalita, se kterou se v zemi stavěných a bořených pomníků nedfá moc počítat :-) Pěkné svátky všem.

0 0
možnosti
JA

pefben2

22. 12. 2011 9:44
Hm

Bylím na sedmičce a přejmenování "Belgrédky" mi nevadí.

A pokud někdo napíše, že "nikdo netuší, kdo vlastně Jan Zajíc byl", pak asi bydlíme každý v úplně jiném městě. ;-(

PS. ta fotka stojí za pendrek, ale nic si ztoho nedělejte. Mé vlastní fotky také....

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

22. 12. 2011 13:00
Re: Hm

Bydlíme opravdu asi každý v jiném městě. Zeptejte se v tom svém městě na ulici, kdo byl Jan Zajíc. Nic víc, nic míň. A pak to zkuste přímo v ulici Jana Zajíce. Výsledek bude podle mého názoru úplně stejný, nikdo nic neví...

0 0
možnosti
B

barman

22. 12. 2011 9:27
Také

zajímavá fabulace! Rád bych poznal nějakého "normálního občana Prahy 7", který nedokáže pochopit, že jeho milovaná Belkretka už není. Zatím se ještě nechystám odejít na onen svět, takže se s ním asi nepotkám

2 0
možnosti
MB

buxus

22. 12. 2011 9:42
Re: Také

Nejde přece o to, že by to někdo nechápal. Ale moji prarodiče nazývali např. některé obchody jmény jejich původních majitelů ještě dávno poté, co jim je komunisti sebrali. Ne proto, že by to nevěděli, ale proto, že byli tak zvyklí. Wilsoňák se Hlavnímu nádraží snad nikdy ani nepřestalo říkat.

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

22. 12. 2011 9:11
Může být hůř

Taky si občani můžou odhlasovat to jméno, co bylo mezi Belcredkou a Horákovou.

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 12. 2011 23:57
Re: Může být hůř

Obránců míru? Tak to se dneska opravdu nenosí. Bude pojmenována po obránci válek.

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

22. 12. 2011 6:37
Mám právo vstoupit do diskuze

několik hodin před tím, než bude tento můj text na blogu Idnes zveřejněn. Jen jsem se chtěl potenciálních čtenářů zeptat, co říkají inovaci fotky v záhlaví tohoto blogu. Nechci se chlubit, ale mám dojem, že lepší fotografii už nikdy nepořídím... No a teď už se můžete vyjadřovat k tomu přejmenovávání ulic.

2 0
možnosti
MB

buxus

22. 12. 2011 9:25
Re: Mám právo vstoupit do diskuze

Fotka je pěkná a článek taky. Sám jsem bydlel v ulici, kterou dvakrát přejmenovali za komunistů a potřetí pak po sametové revoluci, takže vím, oč jde. Výměna občanky, papírů na auto, atd. Podle mne není vhodné ulice přejmenovávat, zvláště pak v případech, kdy se tak děje několikrát v relativně krátkém období. Jednou jsem si vzal do Vídně (čistě ze zvědavosti) starou mapu z dvacátých let (po mém dědečkovi) - a divil byste se, ale všechny ulice ve staré zástavbě se jmenovaly pořád stejně.

1 0
možnosti