Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozumím tomu správně? Opravdu chcete říct, že není nutné dodržet podmínky dotace, důležitější je, jestli vznikne něco, co se někomu bude líbit? Tak to je vpravdě zlomový okamžik a je třeba to okamžitě zavést. Přidělujme dotace bez podmínek a zbytečných pravidel.

3 1
možnosti
Foto

Ono to je, podle mě složitější. Ty podmínky dotace byly zcela nepochybně splněny. Ale formálně. A to, o co půjde při případném soudu bude, podle mého názoru to, zda se někdo obohatil.

Klasické trestné jednání, jakého jsme neustále svědky, vypadá vždy tak, že se někde vygenerují nějaké peníze, které pak plynou do soukromých rukou (Rath, nemocnice, patrně OpenCard, Dopravní podnik a tisíce a tisíce dalších).

A u Čapího hnízda? Tam, podle mě, nelze nějakou zpronevěru najít, protože ten areál negeneruje zisk, ale ztrátu. Klasický podvod by byl:

1. Dotace 50 miliónů. 2. Prostavím 30 miliónů. 3. 15 miliónů pro mě a 5 miliónů jako "všimné" pro úředníky, kteří zamhouřili oči

Ale, toto schéma nelze patrně u ČH dohledat. Tam lze asi najít pouze to, že žalobci tvrdí, že převod na děti byla finta, aby objekt získal dotaci. A asi to je dojem oprávněný.

ALE: často se zde v diskuzi objevuje slovo "zloděj". Jenomže, co dělá zloděj? Ten krade, že? Tedy, obvykle vniká do objektu a tam si přivlastňuje věci.

Dobře, a co třeba se "zlodějem - lidumilem", který sice vnikl do objektu, ale tam zjistil, že rodina je chudá a zloděj, místo, aby něco ukradl tam ještě nějaké peníze nechal.

Je to samozřejmě srovnání přitažené za vlasy, ale poměrně dobře vystihuje danou situaci.Babiš a jeho lidé asi nějaká pravidla porušili, to se asi najde, ale asi se nenajde důkaz, že by se obohatili.

Naopak ještě do objektu další peníze nalili. Nechtěl bych soudit zloděje, který okénkem od špajzu vnikl do bytu a místo, aby něco odnesl tam ještě nechal nějaké peníze na přilepšenou.

2 1
možnosti
PT

Mohu potvrdit, mě tam vyvezli potomci v rámci mých narozenin, nezapomenutelný zážitek, celý areál přístupný, atrakce pro děti, minizoo, prohlídka ekofarmy s průvodcem, kde může člověk vidět všechna velká i menší hospodářská zvířata, ušlechtilí koně, vše čisté, ve stájích sláma, do které by si člověk hned sám lehl, i pro obyčejného turistu jídlo a pití v bufetu. Kdo neví co s penězi může zajít i do restaurace na speciality.

Ještě další věci které člověk nevidí, letní tábory pro děti atd..

Tohle nemůže být ziskové, slouží to celé veřejnosti určitě to Agrofert musí dotovat, celé to už stálo cca 900 MEGA tedy ta dotace tam je jenom drobný pakatel.

Pokud by Babiš nevlezl do politiky tak farmu Čapí hnízdo budou v médiích velebit jako vzor velmi úspěšné EU dotace.

3 6
možnosti
ZH

O tom silně pochybuju, že by někdo čapák velebil jako úspěšnou dotaci, protože dotace nebyla určena pro velké firmy. Ale považuji za téměř jisté, že by si toho podvodu nikdo nevšiml a Babiš mohl mít klid. Kdyby nebyl tak hamižný a hloupý...

6 0
možnosti
PT

P21e49t91r 49T98o44m84e41k

22. 7. 2018 11:46

Fšeci kradnů jenom Bureš je čisťounký jako lilie.

5 4
možnosti
Foto

Žádný, tak úspěšný podnikatel, nemůže být současně čisťounký jako lilie. Ono by se toho našlo...

2 0
možnosti
JV

Tak trochu by mne zajímalo, co se v člověku musí pohnout, aby dokzal být takto nekritický k trestně stíhanému darebákovi. Vy ale jdete ještě o kousek dál a za zjevný zločin mu udělujete absolutorium. Neuvěřitelné :-/

13 2
možnosti
Foto

Zjevný zločin? A to říká kdo? Soudce lynč?

2 2
možnosti
Foto

Nejdříve si pan Babiš nemohl vzpomenout, ne koho přešlo ČH, aby později si vzpomněl, že na jeho děti. A to mu mám věřit?

10 1
možnosti
NS

Ale mezi tím si ještě vzpomněl, že "patří nějakým právníkům".

7 1
možnosti
MV

Neuvěřitelné! Ten sloh! Ta obrazová dokumentace. Ten výsledný řitní alpinismus!

8 4
možnosti
PU

P86e87t13r 82U97h46e40r

22. 7. 2018 11:27

Holt kdo umí, ten umí. Nám nezbývá než civět :-D

1 0
možnosti
VS

Přemýšlím, zda jste zaměstnancem některé divize Agrofertu, nebo se teprve o práci v tomto podniku ucházíte. Jiné vysvětlení pro důvod vzniku vašeho servilního článku mne nenapadá.

10 1
možnosti
Foto

On pan prezident s těmi presstiruty má někdy asi pravdu.

4 0
možnosti
Foto

Článek pana Preslera je směsí trapnosti, mazlavého podlézání a rovněž - u profesionálního novináře - ubohým slohem, který by neprošel kvintánovi ve slohovém cvičení.

Otázkou zůstává, proč byl napsán a jestli to má autor zapotřebí.

17 2
možnosti
Foto

Ten článek jistě není žádným zázrakem, ale provokuje spíš politicky. Boří zažitá kavárenská klišé.

1 0
možnosti
PB

Jak získat čtenost a vysokou karmu:

Napíšeš primitivní idiocii, čím větší tím lepší, označíš ji jako svůj upřímný názor, a pak jen čekáš, kolik lidí z toho klepne a ve vzteku ti vlezou do diskuze.

7 1
možnosti
Foto

A kolik lidí z toho kleplo? Spíš se v diskuzi používají velmi jednostranné argumenty.

1 0
možnosti