Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alfie

19. 10. 2009 17:26
Špatný příklad

Že tady máme inflaci vysokoškolských titulů a požadavek "VŠ" se objevuje i u profesí, kde rozhodně nemá co dělat, je fakt. Ale zrovna právnická fakulta do tohoto nezapadá, protože k vykonávání právnické či soudní profese je studium práv nutné a rozhodně nikoli snadné (za normálních podmínek). O to horší je, že se takto prodávaly zrovna právnické tituly. Kdyby to byla některá z novokvašených humanitních škol a oborů typu "sociální cosi", bylo by to též na pováženou, ale hodnotu takových titulů by to snížilo jen o trochu. Jedinou útěchou nám může být, že se nejspíš nikdo z majitelů podvodných právnických diplomů nehodlal právničinou skutečně živit, ale šlo jim vesměs  jen o prestiž, že titul mají.

0 0
možnosti
QNT

qui n tana2

19. 10. 2009 7:30
zavist?

pane Preslere, vase pesimisticke a depresivni nalady jsou nam pravidelnym ctenarum vaseho blogu jasne zretelne. myslim, ze z casti proto, ze sam zavidite, ze nekdo ma titul a vy "jen" ucnak. i kdyz ocenuji vasi cinnost, tak priste zkuste ocenit i to, ze nekdo proste ma vysokou skolu a vy ne.

0 0
možnosti
MB

buxus

19. 10. 2009 7:55
Re: zavist?

Tohle je naprostý nesmysl. Jestliže někdo získá něco podvodem, ať již jsou to peníze, postavení, či cokoliv jiného, je možné jej kritizovat. Jestliže někdo získá podvodem veřejnou (to podtrhuji) listinu, je to na hranici (a možná za hranicí) trestného činu. A jestliže tak učiní člověk ve veřejné funkci, je to o to horší. Vykládat cosi o závisti je naprostý nesmysl. Naopak - poslanec Benda je znám jako iniciátor náhubkového zákona. buďte ujištěn, že si ho teď tisk náležitě podá. Co byste mu asi tak chtěl závidět?

0 0
možnosti
MB

buxus

19. 10. 2009 7:05
Když už je řeč o Rakousku-Uhersku

Jaroslav Hašek hezky popsal případ feldkuráta Katze, jehož otec byl dodavatelem c. a k. armády. Když zjistil, že jeho syn se k ničemu nehodí, dodal ho armádě taky. Otec pana Bendy byl disident (za což mu budiž čest a sláva) a posléze politik. Když spojoval svou křesťanskou ministranu s ODS (naprosto prodělečný obchod pro ODS), prodal jí jak sebe, tak i svého syna. To si málokdo pamatuje, protože pan poslanec Benda poslancuje už hodně dlouho. Praktického života okusil jen málo, když - do doby než jej zachránily volby do EP - musel dělat poradce bývalému ministru Ambrozkovi. Pak se naštěstí (pro něj) uvolnilo místo ve Sněmovně. 

Sečteno a podtrženo - ilustrační foto je na místě. Velmi dobře uvádí praktický příklad politického parazita, který potřebuje titul, ne znalosti.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

19. 10. 2009 7:55
Re: Když už je řeč o Rakousku-Uhersku

Benda je ve Sněmovně "za zásluhy". S titulem to nesouvisí nijak.

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

19. 10. 2009 0:39
Pan Paulczynski se mě zeptal,

proč jsem zvolil jako ilustrační foto pana Bendu, Odpověděl jsem mu v diskuzi, ale aby to nezapadlo, tak jen podotýkám, že pan Benda je přesně ten člověk, který má titul jen kvůli titulu. Dle mého názoru by si tento muž za Rakouska-Uherska zakoupil titul barona, aby mohl dřepět v Parlamentu, či jak se to tenkrát nazývalo....

0 0
možnosti
MP

modrý pohůnek

19. 10. 2009 0:49
Re: Pan Paulczynski se mě zeptal,

...u tohoto pána Paulczynského platí-->kdyby měla blbost křídla lítal by tento překabátěný komunista, jako ta modrá straka8-o...           ...;-D

0 0
možnosti
C

cojanato

19. 10. 2009 0:38
Tak já Vám tu karmu dám

R^:-)Dobře napsaný.

Když může mít diplom (i falešný) kdejaký "hajzlík", proč by neměla mít dplom i "hajz.bába"?

0 0
možnosti
K

karhukoira

19. 10. 2009 0:18
Má vůbec Gott

maturitu ze zpěvu? A co Beatles?! Paula McCartneyho bych hned poslal do Plzně, aby si doplnil vzdělání, anebo bych mu zakázal zpívat. Elvis Presley byl zase řidič náklaďáku! Jak ten chlap vůbec mohl lízt na pódia, když neměl ani AMU?!!!!!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

19. 10. 2009 0:30
Re: Má vůbec Gott

To jsem nevěděl, že na právnické fakultě studuje tolik zpěváků. 8-o

Osobně jsem raději, když se soudci vybírají z vystudovaných právníků než kdyby se vybírali z řidičů náklaďáků, jakkoli by měli skvělý hlas. :-P

0 0
možnosti
SH

Sir Humphrey

19. 10. 2009 0:04
mě je to jedno - za 10 koupím, za 300 prodám

mě těch 5% stačí...:-P

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 10. 2009 23:59
Jde o míru, ale princip je správný

Jsou prostě povolání, ve kterých je vzdělání nutné a bez něj je praktikování hazardem s lidskými životy. Lékař prostě musí mít vystudovanou medicínu, stejně jako musí mít řidič platný řidičák. A stejně tak soudce, advokát nebo prokurátor by měl mít vystudovaná práva. U soudu jde o vážné věci a amatérismus tam nepatří. :-/

-

Pro různá povolání je potřeba předepsaného vzdělání různá. Podle mě by mělo platit - čím větší zodpovědnost, tím přísnější by měly být nároky na vykonavatele povolání. Srovnáváte-li v článku práci právníka, hasiče a toaletářky, zdá se mi, že jste dalek pochopení míry zodpovědnosti povolání a z ní vyplývajících nároků na vzdělání.

0 0
možnosti
K

kevinbb

18. 10. 2009 23:57
Je videt, ze vam to mysli.

Kdyz jsem o tomto problemu zacal diskutovat, vetsinou s lidmi kteri neco vystudovali, tak jsem dostal "pekne do tela" co to rikam za nesmysly. A to bylo uz asi vic jak pred petadvaceti lety! V podstate kvantita za kvalitu.

Zktratka si nenechali vysvetlit, ze dnesni svet k tomu speje, presto, ze spousty vynikajicich odborniku po celem svete nebyli vlastne kvalifikovani na praci kterou delali a presto je pravdepodobne po celem svete vic pamatek, vynalezu, staveb, spousty prumyslovych vyrobku, herectvi, hudebnich odborniku, atd, atd, clovek to nemuze ani poradne vyjmenovat, lidmi kteri nemeli vysokolske vzdelani a treba ani zadne jine a v dnesnim svete by se asi moc neprosadili pokud by se neobjevil nejaky mecenas ktery by jim pomohl at uz popularitou a nebo jim dal sanci aby se se mohli prosadit, samozrejme, ze by s toho mel prospech i on.

0 0
možnosti
K

kevinbb

19. 10. 2009 0:17
Re: Je videt, ze vam to mysli.

Pokracovani:

A protoze mam stejny nazor jako vy, tak se podle toho ridim.

Jednou, uz kdysi davno jsem se s jednim mym sefem vsadil kdo prijme na jednu technickou pozici lepsiho technika, ja z peti uchazecu vybral jednoho(prvniho protoze me zaujala jeho praxe) a hned jsem ho prijal presto, ze nemel vysokou skolu a jen vyucen s maturitou s dobrou praxi. Muj sef vybral vysokoskolaka ktereho jsme museli po trech mesicich propustit jako horsiho nez byl muj uchazec protoze nemel dobre organicacni a i nektere zakladni technicke znalosti a predpoklady.

A musim rict, ze se stale drzim toho, ze spise davam prednost jakou ma clovek inteligenci a praxi v oboru nez pred skolou. Tim nechci rict, ze nekteri vysokoskolaci nejsou nebo ze se znich nemuzou stat vynikajici odbornici.

Podle me nejvice zalezi na inteligenci a zajmem o to co delaji.

0 0
možnosti
PP

paulczynski

18. 10. 2009 23:56
Chtěl jsem Vám dát karmu.

Ale ta zminka o Marku Bendovi mne zarazila. Co o něm prosím víte, že děláte tyto jednoduché závěry?;-€

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

19. 10. 2009 0:28
Re: Chtěl jsem Vám dát karmu.

Měl jsem možnost sledovat výstoupení pana Marka na jisté schůzi ODS, kteréžto nejsem členem. Stačilo mi to, jeho fotografie je naprosto vhodná k tomuto článku, Podle mých informací se už ho (konečně!) chce pražská ODS zbavit. Nevezmete si ho k sobě do Brna, kde by mu to zřejmě mimořádně slušelo?!

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3253x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik