Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"líbí se mi" ta neustálá kritika systému s 24 týmy a také srovnávání s Copa America.

ad 24 týmů a utaktizované postupy ze 3. míst:

a) starší jistě pamatují, že MS se tuším od roku 1986 do roku 1994 hrálo na stejný počet týmů, já tohle svým věkem nepamatuju, fotbal byl jistě jinačí, nicméně nějaké taktizování tam taky muselo být

b) Copa America se krom letošního ročníku už nějaký ten pátek hraje na 12 účastníků3 skupiny po 4 a - světe div se- na 8 postupujících tzn 2 ze 3. míst

ad srovnávání s Copa America:

K atraktivitě Copy skrz toto dodám, že poslední její 2 finále skončily 0:0 a šly do penalt a v ročníku 2015 postupovaly ze 3. míst týmy se skore 1:1 a 2:2 za 3 zápasy.

V roce 2011 šly 3 ze 4 čtvrfinále tamního turnaje do prodloužení nebo penalt, 2 z nich z toho skončily 0:0 po 90 minutách. Jedno semifinále taky penalty po výsledku 0:0.

Pane jo, to máme ale útočnou a záživnou Copu.

Závěrem nesnažím se hájit letošní slabší euro, jen mě unavuje ta slepá obhajoba a vynášení do nebes Copy Americy.

0 0
možnosti

Fotbal na Euro 2016 byl nezáživný, ale líbily se mi výkony některých jednotlivých hráčů např. Bale, Griezmann, Modric a nasazení a nadšení ze hry např. Islandu, Walesu.

Rozhodčí - už dnes klasické chyby, ne větší než na jiných MS, ME. Ale je třeba to konečně začít řešit - cesta je videorozhodčí a možná více rozhodčích na hru samotnou, přece jen, míč je rychlejší než rozhodčí.

Systém - žádný systém nevyřeší atraktivnost zápasů, ale může jí do jisté míry pomoci. Tento s 24 týmy a postupy bez vítězství k nudě přímo vede.

...

Navrhoval bych tři fáze ME:

1) Základní fáze skupinová stejná - 6x4 týmy, ale postup pouze vítězové a dva týmy z druhých míst - postupovalo by 8 týmů z 24

2) Dvě čtvrtfinalové skupiny po čtyřech týmech

3) Finále pro vítěze skupin a obnovil bych boj o třetí místo pro druhá místa ze skupin.

Je stejný počet zápasů pro finalisty(7) a o pouhý jeden zápas méně celkově. A viděli bychom v koncové fázi to nejlepší.

0 0
možnosti
Foto

Výkony rozhodčích taky hrůza. Musí se zavést video a přidal bych pravidlo, že pokud je hráč odnesen na nosítkách a chce opět nastoupit do hry, počká si deset minut.R^

0 0
možnosti

přehodnotil bych celý systém turnaje,nechal bych kvalifikovat 32 mužstev a pak hrál play of až do posledních 4 týmů a teprve ty by hrály skupinu o titul mistra Evropy pěkně každý s každým.Poražení čtvrtfinalisté a účastníci skupiny by se z Evropy automaticky kvalifikovaly na mistrovství světa.Myslím že by to od nudy pomohlo.

0 0
možnosti

Odpovím na otázku v názvu blogu: nelíbil.

A dá říct, že souhlasím s tím, co jste napsal o průběhu i kvalitě zápasů Eura.

Takže palec nahoru!

0 0
možnosti

Tento zpusob fotbalu pripomina spise divadlo. Hraci, kteri se po nejjemnejsim dotyku protivnika (nekdy i bez toho dotyku) svijeji na zemi , tvare v kreci, strhane bolesti, aby vzapeti vstali a hnali se za micem. Neustale dohady se sudimi a pantomimicke vystupy...ja jsem ho nenakopl, to on...to musi byt pokutovy kop..atd. Tohle cloveka otravi a kdyz skutecne dojde k faulu a zraneni hrace, tak necitite vubec zadne sympatie se zranenym-co kdyz to jenom hraje?

2 0
možnosti
Foto

Také se domnívám, že rozšíření počtu účastníků mistrovství Evropy ve fotbale na 24 nebylo dobré. Možná to vydělalo více peněz, ale kvalita mistrovství musela jít dolů. Vždyť 24 týmů, to je prakticky polovina Evropy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem negativně založený kritik, který říká svůj nepříjemný názor, jak by to dělal, kdyby to byl uměl. Je mi k dobru, že mám dostatek nadhledu a sebeironie a vše je tak v rovnovážném stavu.

Seznam rubrik