Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

24. 7. 2011 1:36
Kromě posledního odstavce slátanina,

tvrdit, že ČR je na tom ohodně hůř než Řecko, je směšné, snad v tom, že na "umazávání řeckých dluhů ještě peníze jsou,  ale za pár let už nebudou, takže český bankrot by proběhl "na tvrdo". Horší je snad skutečnost, že český stát už prodal za hubičku a nebo nechal rozkrást většinu majetku, takže případná exekuce by musela postihnout občany.

Snaha Evropy o záchranu řecké situace je daná strukturou řeckého dluhu. Jak uvádí Bloomberg je celá třetina dluhu nikoli u bank, ale tzv. "ostatních finančních institucí" , tedy u penzijních fondů , nadací, neziskovek atd. A to je politicky výbušnější téma, než eventuelní pád několika bank. Proto jsou Řecku dávány dary v podobě odkladů splatnosti dluhopisů, snižování úrokové sazby a další úvěry na fungování státu a splátky úroků. Je to ovšem hra o čas, neboť řecké možnosti neumožňují splatit dluh v původní velikosti. Zdá se, že HDP po odečtení mandatorních výdajů nestačí ani na splácení ůroků. Prostě hotovo. No uvidíme !!

0 0
možnosti
ŠŠ

EndtheFED

24. 7. 2011 6:06
Re: Kromě posledního odstavce slátanina,

Souhlasím, až na malou výjimku - nedávno jsem byl poučen, že exekuce v případě státu vůbec neprobíhá (na rozdíl od firem).

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

23. 7. 2011 15:57
Naprosty souhlas obzvlaste s poslednim odstavcem

Ten paskvil, ktery se vytvari poslednich asi 15 let (vsude, nejenom v Cesku) nema s demokracii ani kapitalismem nic spolecneho.

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

23. 7. 2011 13:13
nad poměry

Nad poměry žujeme především my. A všichni to řeší přikrádáním, každž podle svých možností. Jiné má ovšem modrý kmotr, jiné živnostník a jiné zaměstnanec. Všichni v podstatě krátí příjmy státního rozpočtu. Stát se naopak nechce o nic starat, na nic "nemá". A ještě ke všemu sedí na prameni žába - diletant Kalousek. Vládnou si neumíme. To nemůže dopadnout dobře, to nevyřeší ani škrty, ani volby .... Nechte se překvapit. :-)

0 0
možnosti
ZP

zzzdenek13

23. 7. 2011 11:30
Špatně

Autor vůbec nedomýšlí, proč když "kvůli globalizaci" dle jeho názoru Řekové nemají c Evropě práci - a tudíž nemohou učinit svoji zemi bohatou, na tom nejsou stejně i jiné evropské státy. Ty přeci také musejí "doplácet" na onu globalizaci. Dále, vysoký vojenský rozpočet Řecka je dán blbostí samotných Řeků, kteří se stále cvičí a připravují na konflikt s Tureckem. A "vyvracet" lenost Řeků poukazem na jejich pracovitost v Němcku a pod. je úplný nesmysl. Co tedy dělají doma? Jejich průmysl je velmi státní a tudíž nevýkonný, výhody státních zaměstnanců zcela nepřiměřené výkonnosti jejich ekonomiky.

0 0
možnosti
B

BoaBo

23. 7. 2011 15:57
Re: Špatně

Špatně? Autor vyjadřuje svůj názor a vy se ho pokoušíte klasifikovat z pozice vlastního, jedině správného názoru.

0 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

23. 7. 2011 10:37
copak nám zaplatila EU

třeba zbytečné (protože nepoužívané) chodníky v každé vesnici vedle na hadry rozbitých silnic, kruhové objezdy na výpadovkách, řepku na českých polích, předražené informační systémy od předem vybraných firem (je zajímavé, že velká většina je jich nadnárodních, ale centrálu, kde daní mají obvykle v Irsku nebo Nizozemí) a tak dále. A pan autor zjevně "neví", že na těchto a podobných zbytečných investicích se ČR podílí mezi 15% a 50% tzv. kofinancování. Rovněž mu bude pravděpodobně "neznámo", že poměrně velká část těchto pěněz (+kofinancování z rozpočtu) je vynakládána na plnění idiotských předpisů ERVHP typu "neztratit stopu" za zbytkem světa.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

23. 7. 2011 11:20
Re: copak nám zaplatila EU

ano, máte pravdu, ty kruhové objezdy jsou většinou zcela nesmyslné

0 0
možnosti
D

dampfer

23. 7. 2011 10:37
Samozřejmě

zlý nenažraný imperialistický kapitalizmus nese vinu na tom, že vrátný v řecké mateřské školce má plat 130.000,- Kč za 1 měsíc

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

23. 7. 2011 10:22
Máte pravdu

avšak také Česko provozuje svoji armádu plně na dluh. Myslím, že vystoupením z NATO by bylo možno ušetřit mnoho prostředků R^

0 0
možnosti
DF

davidsson

23. 7. 2011 10:00
ó jé

Řekové zbrojí, protože mají neustálé spory s Turky, hrozící ozbrojeným konfliktem . Pan autor by měl svým mdlým perem radši tepat důchody vyšší než v SRN, nebo neuvěřitelnou přezaměstnanost ve

veřejném sektoru, místo legitimní snahy o obranyschopnost.

0 0
možnosti
DC

Daniel Ch

23. 7. 2011 9:11
.

Jenom k tomu zbrojení. Je sice přehnané ale nezapomínejte na geografickou polohu státu.

0 0
možnosti
K

krosita

23. 7. 2011 7:30
takže si ty dary vlastně zaslouží?

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.