Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

4. 12. 2010 14:23
Vždyť ani nevíte

co jsou státní devizové rezervy. Ty se do fondů zaručeně (zaručeně!) neukládají. Nebyly by ani devizovými, ani rezervami.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 12. 2010 14:30
Re: Vždyť ani nevíte

Dtto: "Přebytky obchodní bilance států". Hňupe (sorry, nerad takto oslovuji, zde však nelze jinak), tedy hňupe: přebytek obchodní bilance je výsledek obchodování (a dalších transakcí) všech subjektů (právnických i fyzických osob) se zahraničím. Stát ten "obchodní přebytek" rozhodně nemá na svém účtě, aby jím sanoval jakékoliv fondy.  Je to jen údaj, zda jsme víc vyvezli, nebo dovezli. Toť vše.

Mimochodem:  Který stát - kromě Číny - má v posledním desetiletí kladnou obchodní bilanci?

Je neuvěřitelné, jak absolutní   N e z n á l e k   umí důležitě psát nesmysly. A mnozí, obdobně neznalí, uvěří.

0 0
možnosti
CC

cekon

4. 12. 2010 11:11
Nic takového jako stát neexistuje

existují pouze Dybové, Kalouskové a samozřejmě také Klausové... Stát jsou pouze dohodnutá pravidla a ta pravidla mění samozřejmě "vyvolení" ve svůj prospěch. Takže lituji.

0 0
možnosti
G

Gašpo

4. 12. 2010 10:28
No obávam sa, že problém je niekde inde

Viete ja by som s Vami rád súhlasil za predpokladu že štát je dobrý hospodár. Bohužiaľ to tak nie je.:-/

Jedným z najzávažnejších problémov je chyba finančného systému, ktorá defakto násobí chyby, ktoré robí štát. Je to tzv. multiplikácia a síce navyšovanie množstva peňazí v obehu komerčnými bankami s podporou štátu. Kto tvrdí, že to tak nie je, nemá pravdu, alebo zámerne klame.

Krásne to uvidíme na prípade kolapsu eura. Pre "záchranu" bánk eurobanka "natlačí", ďaľšie virtuálne peniaze, ktoré komerčné banky násobne rozmnožia a využijú pre zisky na úverovej politike, ktorá ešte viac prehĺbi dlhovú pascu.

Moc a financie sú spojené nádoby, dokonca sa dá tvrdiť že financie sú skutočným vládcom. Asi budeme musieť počkať, až sa vládca udusí vlastnou nenažranosťou. Otázka je, či my do tej doby nezdochneme hladom.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

4. 12. 2010 10:17
Skvělá analýza

, bohužel, její závěry neodpovídají zájmům mediálně-kapitálových skupin, které ovládají média.

Pan Kroupa se tedy se svojí analýzou nemůže propracovat mezi tzv. "experty" či "renomované analytiky" , kteří k nám promlouvají z televizních obrazovek.

Nicméně děkuji, p.Kroupo, máte dokonalý přehled o situaci, klobouk dolů !

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

4. 12. 2010 10:26
Re: Skvělá analýza

Oni se bohužel z hlediska reálné ekonomiky (já mám nějaké zboží/službu a tu vyměním za jiné zboží službu podle toho jak se dohodnu s druhou stranou) Je chybná jak teorie analitiků tak teorie pana Kroupy.

Když "státní fond" bude řídit zaměsnanost a bude vyrábět zboží které nikdo nekoupí ani za výrobní náklady. (energie, výplata zaměstnanců, suroviny) tak ten fond povede ke krachu stejně nevyhnutelně jako když je soukromý.

Současná ekonomika západu (V Ásii nejsou tak pitomí) funguje jenom díky tomu že státy emitují víc a víc peněz (díky čemuž klesá jejich cena a je výhodné se jich rychle zbavit).

Zbavit se peněz je ovšem stále mnohem víc nepraktické než hrát to letadlo (kráva se za rohlíky špatně mění) Problémem je že si politici myslí že ekonomiku lze dlouhodobě řídit. Jakýkoli umělý zásah do vývoje vede k tomu že efektivita systému se sníží a po nějaké době se ten zásah oběví a nakopne všechny do...

0 0
možnosti
SS

Svent

4. 12. 2010 10:06
výdaje obyvatelstva rostou rychleji jak mzdy

Na to jsou dva recepty - bud snížit výdaje, tedy neutrácet za kraviny, nebrat si spotřebitelské úvěry, nebo vzděláváním a  usilovnější prací zvýšit příjmy. Narozdíl od doby bolševické to dneska jde

0 0
možnosti
PK

krpjan

4. 12. 2010 9:55
Pánům diskutujícím

Chtěl bych pouze podotknout, že diskuze na téma "za komunismu bylo zle" jsou zcela mimo téma. Tématem je existence státních investičních fondů, které od padesátych let minulého století narostly do nynělšího oběmu více jak 4 miliardy dolarů. Článek také ukazuje důvody, proč byly tyto fondy zřízeny. Kromě ČLR není ani jeden stát socialistického ražení. Článek má za úkol odstranit deficity znalostí exorcistů komunismu, jejichž znalosti ekonomie jsou očividně mizivé.:-)

0 0
možnosti
OMVK

Oranžový mutant v křeči

4. 12. 2010 9:42
Není nad socialismus, že?

Vzpomeňme jeho úspěchy: Genocida Ukrajiny (soudruzi Lenin, Stalin), rozpoutání světové války (soudruzi Hitler a Stalin), milióny zavražděných vlastních občanů (soudruzi Lenin, Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot) , vyvraždění politických odpůrců (soudruzi Lenin, Mussolini, Stalin, Hitler, Gottwald, Mao,  Castro, Pol Pot, Kimové, Husák),

teror vůči vlastnímu národu (všichni socialisté z podstaty).

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

4. 12. 2010 9:23
letadlo

Ať už s penězi hospodaří stát,soukromník nebo někdo jiný,tak pokud se ty peníze budou přelévat mezi fondy,bankami či jinými finančními institucemi a bude-li se z tohoto přelévání očekávat nějaký zisk - tak vždy bude do určité míry zohledněn princip letadla - ti co začnou,shrábnou zisk na úkor těch,kdo přijdou později.

Aby totiž peníze dělaly další peníze ( bez omezení) - popírá fyzikální,potažmo přírodní zákony.Vždy to budem jenom o tom,kdo je drzejší a kdo má pevnější nervy ....

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

4. 12. 2010 8:34
"aktivně regulovat zaměsnanost"

To je vtip?

To zase budou ocelárny tavit na sklad jenom proto aby "Splnili plán" ikdyž tu ocel nikdo nechce koupit?

Výroba musí být zcela podřazena poptávce jinak je to jenom bohapustéí plýtvání přírodními zdroji a zbytečně vynaložená práce.

A čím vám ten stát ty "investiční fondy" naplní? Penězmi z daní které zase vezme obyvatelstvu. Takže místo toho aby si lidi koupili to co chtějí nebo potřebují (nebo nedejbože konečně dostali rozum a splatili hypotéku) ty peníze jenom properou státem kde se na nich cestou přiživí armáda zbytečných státních úředníků a zbytek nějak někam rozdělí.

Ale on stát neumí nic jiného než plýtvat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.