Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

KarelV

28. 11. 2010 13:22
Máme holé ruce !

volali účastníci listopadové demonstrace na příslušníky SNB v plné zbroji...

Holé ruce máme i dnes, jakožto obyvatelé, které jejich vláda nechává napospas ČEZu...

Vždyť si to shrňme:  To EU nařizovala evrop.státům zvyšovat podíl obnovitelných zdrojů energie, to vláda ČR vypsala pohádkové dotace pro investory do solárního byznysu a to váda ČR pak dala pryč od svého slibu - dotace totiž nemá platit vláda, nýbrž odběratelé proudu - tedy de facto MY všichni, kteří žijeme a bydlíme v České republice a jsme připojeni na veřejnou energetickou rozvodnou síť...

Máme holé ruce - a i ty nám chce naše milovaná vláda ohlodat až na kost. Proč - aby sama nemusela řešit, kde vzít prachy na své sliby. :-P

Kdo to té vládě dovolil, aby se takto vyvázala ze své povinnosti? - Proč mají státní solární dotace hradit firmy podnikající v energetice a to prostřednictvím účtů za energie nás všech ???

0 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 11. 2010 16:14
Ale....

1.  Solární elektřina nikdy neměla být dotována - pokud dotaci chápeme jako příplatek státu (či jené veřejné korporace) z veřejných peněz. Solární elektřina měla být od počátku (jako ostatní "zelené" elektřiny) povinně vykupována distributory a náklad na tento výkup byl zahrnut do celkové ceny elektřiny.  Byla to stanoveno zákonem, který odsouhlasila koalice ČSSD - KDU-ČSL - Zelení podpořená KSČ/M/. A z počátku to vůbec nebyl business (všimněte si, že se první tři roky solární elektrárny téměř nestavěly).  Teprve neočekávaně rychlým poklesem cen panelů to začal být tak výhodný kšeft (znova: neočekávaně a neočekávatelně rychlým poklesem cen).

2. I kdy by byla elektřina dotována a dotace "platila vláda", byli bychom na tom stejně. Stát, resp. vláda nemá jiné, než naše peníze. Takže je jedno, jestli náklady "platí vláda" (a vy máte hloupý pocit, že nejde o vaše peníze), nebo my v elektřině (kde už je vidíte).  Pořád jde o peníze vaše.

0 0
možnosti
SN

kuča

27. 11. 2010 12:52
Vážený autore!

:-) Mně se na rozdíl od většiny přispěvatelů do diskuze na Váš článek, ten článek

líbí!

Ti diskutující se totiž zdají býti šlechtou, ve svém spravedlivém rozhořčení a proto po Vás plivou. Vůbec si totiž neuvědomují, že za pár roků, mohou býti chudáky(nechci říci žebráky) i oni.

Tento kapitalismus je jenom džungle, kde silnější požírají slabší! Jestli toto je cílem společnosti, který by měla mít jakousi kulturu, pak v čem se liší tato společnost od divoké zvěře ?

Já budu vždycky proti zneužívání moci k vlastnímu obohacení,(což je pravidlem) a získávání majetku podvodem a lží. Tak to vlastně běží od hermelínové revoluce a modří, ale i oranžoví bijci mají pravdu. KDe je naše miliardové loďstvo, kde jsou naše pivovary atd. ? Kolik z toho měli občané této země? KOlik peněz z toho na rozjetí nové výroby?Pánové diskutéři, zamyslete se a nedívejte se na svět čerńobíle !!!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 11. 2010 15:49
Re: Vážený autore!

Proč si myslíte, že rozum má jen "šlechta"?  Tou určitě nejsem.  Přesto nelituji, že jsem před dvaceti lety cinkal klíči. Já totiž ten ekonomický krach viděl (možná to bylo tím, že jsem nečet Rudé Právo).

0 0
možnosti
TM

thomas mour

27. 11. 2010 12:43
Ti nahoře budou,

hospodařit úplně stejně v kapitalismu jako v socialismu. Rozdíl je v tom, co dovolí té pracující třídě. V socialismu skoro nic a v kapitalismu relativně hodně. Takže nyní máš šanci stát se úspěsným.

0 0
možnosti
X

xmajor

27. 11. 2010 12:35
Vypadá to

..že si pán spletl iDNES s rudým právem nebo odborovou demonstrací... ;-DRv

0 0
možnosti
ŠF

stev

27. 11. 2010 14:26
Re: Vypadá to

Vy se tváříte, jako byste byl miliardář. Přitom nejspíš máte stejně holou pr..., jako dalších 90 % občanů v této zemi. Těch 90 %, kteří by byli v Německu považováni za lidi pod hranicí chudoby.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 11. 2010 11:41
V NSR ma 1,4 mil občanů tak nízkou mzdu ......

Kdo určil, že je ta mzda nízká?  Nízká je ve srovnání s čím?  To je plundrování kapes občanům. Těm schopným.  Obdobně je plundrována kapsa naše. 

Mimochodem - není nízká mzda, ale příjem na jednotlivce. Jistě, pokud v šesti či sedmičlenné rodině pracuje sotva jeden člověk, .....

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 11. 2010 11:37
Plundrování příjmů vlastních občanů?

Vlastní občané dostanou zpět přímo v penězích (důchody, sociální dávky, platy státních zaměstnanců /to snad jsou také občané/, příspěvky na stavební spoření a životní pojištění, ...) více než 70 % těch vybraných peněz? Víte to. Zajímal jste se o to někdy?

Lékaři mají málo?  Pokud vůbec vyděláváte - chcete platit o 5 % více na zdravotním pojištění?   Nebo to za vás mají platit ti, kteří si (hajzlíci) dovolili vydělávat víc než vy?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 11. 2010 11:30
No jo

A co dělá ten hnusný kapitál s těmi odpornými zisky? Ti hnusní podnikatelé ty peníze žerou?  Nakládají s těmi penězi jinak než by s nimi měl nakládat (nereálně efektivní a ekonomický) stát?  Mají je nacpané v matracích?

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

27. 11. 2010 11:45
Re: No jo

obavam se, ze podle autora je hlavni problem v tom, ze ti osklivi, zli a hamizni burzousti se o ty penize nehodlaji tak nejak socialnedemokraticky rozdelit s "potrebnymi", ale radeji si za ne nakoupi nove stroje do fabriky, nebo postavi novy barak ... a to by teda neslo, takove veci ma preci delat hodny strycek stat, no neee ?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 11. 2010 11:26
Fakt?

A je vám známo, že takový systém (s obměnami) funguje již tisíce let?

Je vám známo, jak vypadalo "fungování" hospodářství ve státním vlastnictví. (A nenechte se ukolébat formální bezdlužností. Říkají vám něco půjčky na trvale se obracející zásoby? Ne? Pak se nejdřív poučte a pak vykládejte o státem vlastněném či řízeném hospodářství.)

Říká vám něco předražení státních zakázek?  Vy to nepovažujete za ukázku hospodaření státu?

Někteří lidé jsou slepí, i kdyby měli ostrozrak orla.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

27. 11. 2010 11:09
Ale funguje

jenom nejsou lidi. Socialistou se jednotlivec stává, až ztrácí naději být kapitalistou. Jakmile si ti socialisti zajistí bydlo, začnou mít kapitalistické roupy.

0 0
možnosti
M

martin5.3

27. 11. 2010 12:08
Re: Ale funguje

Ne, tak to není, kapitalistou jsou pořád, jen chtějí krást.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

27. 11. 2010 10:16
jenom "skoda" ...

ze ten vas sokyalkomunismus v realnem zivote tak nejak nefunguje ... ba co hur, nikdy v historii ani nefungoval a obavam se, ze nikdy v budoucnu ani fungovat nebude ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.