Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

802

12. 9. 2010 10:51
My můžeme děkovat jen a jen bohu

že tady ty rozdíly mezi náma a Němci jsou a dělat všechno proto aby byly dostatečné dalších 200 let.

Potom nebudeme zemí zaslíbenou pro ty mohamedánské a africké parazity kteří se stahují na sociální dávky jak vosy na med.

Bez těchle si  budeme si moci sice trochu chuději ale v klidu  a pohodě žít a imigrace nám postačí jen těch co sem přicházejí živit se prací a žádnou nesnášenlivou náboženskou ideologii ke svému životu nepotřebují. 

0 0
možnosti
JN

crupier

11. 9. 2010 15:46
Konkurenceschopnost

Vy můžete slovo konkureceschopnost dávat do uvozovek a vyslovovat s opovržením, ale to je oč tu běží. Prostě naše firmy musí být mezinárodně konkurenceschopné, vyvážet, abychom zas mohli zaplatit jiné zboží, které dovážíme, jinak byste si např. za pár šupů nepořídil ten počítač, na kterém plodíte svoje články. Totální soběstačnost ve všech oblastech není možná, museli bychom stějně dovážet minimálně suroviny a za ně je potřeba platit. Zkoušejí to v Severní Koreji, říkají tomu tuším Čučche, a moc to teda nefunguje.

A největší konkurence vyrostla právě zaměstnancům, stejnou práci jako český dělník u pásu udělá čínský několikanásobně levněji, takže firmy od nás i z EU a USA utíkají. A nezbývá nám, než se přizpůsobit a snížit náklady na pracovní sílu. Celý západ si žije na vyšší úrovni, než na jakou si v současnosti vydělá a to je hlavní příčina deficitních rozpočtů. Ale na dluh nejde žít donekonečna. 

0 0
možnosti
S

scabies

11. 9. 2010 15:49
Re: Konkurenceschopnost

mate naprostou pravdu, tak to je. To jsou nevyhody globalniho kapitalismu

0 0
možnosti
C

certik_bertik

11. 9. 2010 13:02
problém je

že v ČR chybí určitá věc a to prachy

0 0
možnosti
SS

kalif

11. 9. 2010 14:12
Re: problém je

Problem je ten, ze v CR chybi charakterni lide - zvlaste ti na rozhodovacich pozicich ... 

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

11. 9. 2010 11:50
Dojde

k nivelizaci mezd v Evropě. jenže statistiky o chudobě moc zkreslují. Jednotlive s příjme dávek je na tom rozhodně lepší než v ČR. Má zajištěný minimálně 45 qm bytu včetně služeb a 360 € na život. Pokud nekouří a nepije, tak se z toho dá rozhodně žít. Dále mají veškerá města různé výhody a bezplatné služby pro lidi s tímto přijmem. Též dostavají bezplatně nábytek a pračko, nebo dokonce vymalování bytů na státní náklady a další výhody. Samozřejně o ně musí žádat. Ale mají čas. Nekvalifikovaný dělník nebo pomocník si vydělá maximálně o 300 € více než by dostaval dávky. Také mu běží základní příspěvek pro důchod a zdravotní pojištění. Takže tato statistika je velice zkreslená. Ještě jinak je to když má rodinu a 2 děti. Tolik nemůže pomocný a nekvalifikovaný dělník nebo pracovník vydělat a dávky jsou pro něj rozhodně výhodnější.

0 0
možnosti
MK

taras

11. 9. 2010 9:55
Přesné,

mám připravený článek o stejném problému, o privatizaci ve zdravotnictví. Je to překlad pořadu televize ZDF, tedy také přímo z německých zdrojů.

Privatizace v oblasti zdravotnictví, školství a důchodového pojištění vedou jenom k rozvratu všech jmenovaných systémů, z nichž peníze odčerpávají podnikatelští žraloci. Doplácí na to lidé, zaměstnanci, chudí i střední třída.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

11. 9. 2010 15:02
Re: Přesné,

Nevím kterou redakci ZDF (Report nebo jinou) jste si vybral k vašemu článku. Většinou však si berou na mušku tzv. černé ovce a tomu asi tak bude. Jinak jsou ovšem příklady například Rhon Kliniken, kde se privatizavalo na vysoké urovni a též zdravnostní zabezpečení je tež výtečné. Zdravotnictví je též podnikání a při daných podmínkách je možné ziskat renditu. Jde však o správné hospodaření. Když mi ovšem řeknete jiné možnosti měření efektivity a hospodaření než zisk, tak jste kandidát na Nobelovu cenu. Člověk sám od sebe není dobrý hospodář, když může bráti z plného a není omezen.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

11. 9. 2010 9:39
inu tak ...

dalsi nazorny priklad toho, ze socialni stat proste a jednoduse NEFUNGUJE, a uz z principu lidskych vlastnosti fungovat ani nemuze ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.