Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Strasak

6. 6. 2010 20:06
:-)

Jo jinak, to co píšu, je známo minimálně 160 let.

0 0
možnosti
PK

repanak

6. 6. 2010 15:48
Jsem rád, že tady pan Strašák prezentuje

své recepty na léčení naší ekonomiky, i když s nimi moc nesouhlasím. Kdyby totiž tyto recepty fungovaly, tak by dostal hned min. dvě Nobelovky, neboť by vykurýroval kapitalismus z jeho největších problémů. Je mi divné, že se to za ta léta tisícům ekonomických borců nedaří. A podle mne ani v rovině obecné, t.j. než do toho vstoupí konkrétní lidé - každý má plnou hubu úspor ne však u sebe. Ale takoví lidé byli, jsou a budou a teorie s tím musí počítat. Dokud  třeba existují tkzv. daňové ráje, jsou reformní šance omezené. Janotu moc nemusím, ale i když osekáte dávky, zvýšíte DPH tak se bez růstu daní z příjmu a podstatného růstu daní z majetku neobejdete.

Pokud zase nechcete třeba v r.2017 střílet z Aurory.

0 0
možnosti
PN

Strasak

6. 6. 2010 18:03
Re: Jsem rád, že tady pan Strašák prezentuje

Já neprezentuji recepty, jen ukazuji nesmysly v článku.

A si mayslíte, že ekonomové něco vyřeší, jste mimo. Na konci všech těch myšlenek jsou lidé, kteří pracují. A životní úroveň těch lidí je dáná, jak moc pracují a jak efektivně pracují. Takže státní úředník, který nic nedělá a nebo dělá zbytečnosti je stejně užitečný jako člověk na pracáku nebo pacienti na jipce. Akorát, že ho zato ještě platíme.

Zvýšením daní ničeho zásadního nedosáhnete. To že vemete lidem peníze a místo, aby si oni něco koupili, tak zato něco koupí stát. NArozdíl od lidí, stát nemusí být zas tak efektivní a proto celkově to vede ke snižování životní úrovně. Prostě za státní peníze se toho vyrobí míň. Zakázky jsou předražené.

0 0
možnosti
V

VašekIV

6. 6. 2010 10:01
marně přemýšlím, kam tento článek zařadit

určitě ne do rubriky ekonomika. Asi bych založil novou rubriku fantasmagorie.

0 0
možnosti
V

VašekIV

6. 6. 2010 9:56
chtělo by to prostudovat si alespoň základy

ekonomiky. Nevedlo by to k vršení takových nehorázných nesmyslů. Státní úředník, pokud je propuštěný a pobírá dávky je daleko levnější, než když chodí do práce. Daň ze mzdy státního úředníka NENÍ příjmem do státní kasy. Atd. Skrátka snůška nesmyslů.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PN

Strasak

5. 6. 2010 20:51
:

Váš článek má spoustu chyb.

a) ti postižení neseženou zaměstnání a budou tudíž odkázáni na sociální podporu státu, kterou chce dotyčná strana zredukovat na věcnou výpomoc.

Pokud propustíte úředníka, tak on ztratí práci, ale zároveň stát nebo poplatník ušetří peníze, které by mu vyplácel. Za tyto peníze stát nebo poplatník něco jiného koupí a tak zvýší poptávku po služách nebo zboží. Tím se někde jinde zvyšuje počet pracovních míst. Poedle vašeho tvrzení by bylo nejlepší, kdyby všichni byli státní úředníci. Nikde by nebyl nezaměstnaný a nikdo by nepotřeboval dávky. Sám jistě uznáte, že je to hloupost.

Zde lze namítnout, že bude možno tyto lidi přeškolit. Vyvstává ale otázka na co a jaký obor.

Oni si sami vyberou obor, který pro ně bude nejlepší. 

0 0
možnosti
PN

Strasak

5. 6. 2010 20:52
Re: :

Vaše představa o výměně pracovníka je směšná. Nění pro zamětnavatele moc lepších věcí, než je vyškolený pracovník. Pokud bude trochu pracovitý, snadno si práce udrží popř. najde jinou. Ten systém špatný pro flákače, které pude snáž vyhodit.

Jestliže populace stárne, pak je to tím, že se rodí méně dětí.

Hlavně je to tým, že se prodluže průměrná délka života. Může zato

lepší medicína a lepší životní podmínky. 2 děti na dva rodiče v průměru

jsou akorát. Není důvod zvyšovat populaci.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

5. 6. 2010 17:14
vivat temno.

Když se lidem jako jste vy udělá z programu nějaké strany špatně, tak to lidi jako jsem já nesmírně těší. Levicové voliče niko nedržel doma, když byli tak líní i jít k volbán a hodit to svým chlebodárcům tak to teď mají.

0 0
možnosti
K

krupeto

5. 6. 2010 18:28
Re: vivat temno.

R^R^R^R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
T

Tregold

5. 6. 2010 11:29
A proč by nezaměstnaný,

který má luxusní auto či barák a ještě chatu měl dostávat peníze, které by jinak mohli být dány více potřebným?

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

5. 6. 2010 11:08
he ?

" ... To by se ale musel náš pan podnikatel vzdát části zisku a vztahovat soc. příspěvek na produkt a ne na živou práci ..." proc by to ten podnikatel mel u vsech marxu asi tak jako delat ? vy se dobrovolne vzdate casti zisku i kdyz nemusite ?

" ... V opačném případě zvýší pan podnikatel svůj zisk , zruinuje sociální systém a tvrdí, že jeden pracovník neuživí jednoho důchodce ..." ... nu a co myslite, zajima podnikatele vice jeho zisk, nebo nejaky duchodce a socialni system ?

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

5. 6. 2010 9:49
Milý autore, a jak byste tu státní kasu naplnil vy?

Jak byste vyřešil problém přibývajících důchodců a snižujícího se počtu přispěvatelů do státního rozpočtu? Tuhle kritiku už známe, navrhněte fungující řešení, podotýkám znovu fungující řešení, protože to, že přijmeme více státních úředníků a tím snížíme nezaměstnanost fungující řešení není. 

Také mi není známo, že by se matka stala samoživitelkou bez vlastního přičinění. Pokud nebyla znásilněna, tak zřejmě s početím musela počítat a také byla u toho, když si toho počitele vybírala. Nebylo by lepší, aby hrozba chudoby přiměla dívky, aby při zakládání rodiny používaly také mozek?  

0 0
možnosti
PK

krpjan

5. 6. 2010 11:47
Re: Milý autore, a jak byste tu státní kasu naplnil vy?

Důchodci: přečtěte si znovu příslušnou pasáž tohoto článku. Z toho plyne účet v obchodě: zboží 100 Kč, soc. příspěvek 5%= 5Kč, daň z obratu 19%=19 Kč cena celkem 124 Kč. Vztáhněte příspěvek na soc. zabezpečení na mrtvou a ne na živou práci. Pak bude na soc zabezpečení přispívat každý podle své kapsy a bude se eliminovat negativní vliv růstu produktivity práce a úspory pracovních sil, jak je to nyní. I důchodce platí!! To tam najdete také.

Hrozba chudoby:

To jste měl říci lidem, kteří zvonili ve své naivitě na Václaváku klíči. Přečtěte si můj článek Otcové komunismu VI. Od Malthuse to šlo k sociálnímu darwinismu, t.j. k rasizmu a později k eugenismu. V USA bylo násilně sterilizováno statisíce lidí jako méněcených. Jednou z prominentních osobnosti těchto praktik byl i Graham Bell, vynálezce telefonu. Jeho manželka byla totiž hluchoněmá. To už šlo o genetickou čistotu rasy podle pravidel přírodního výběru Ten silnější přežije, ostatí zaniknou,Ti slabší zanešvařují gen. kod těch úspěšných.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

5. 6. 2010 9:39
Myslím, že byste

měl veškeré Vaše příspěvky tak za 2 roky pěkně postupně zopakovat. Že by tak vzrostla postupně karma, to je vedlejší. Stoupla by čtenost a tím i trošku větší informovanost. Je to prostě tak, jak píšete. Ono je to tak prosté už jen z logiky věci. Bohužel, zatím se tu věří jen na ideologické mantry a čísla, bez ohledu na to, co za těmi čísly stojí. Samozřejmě, že karma.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.