Nechcete rádia už s tím přestat ?

Především tím myslím veřejnoprávní rozhlas, který platíme, někdo i proti své vůli.  Pamatujete si ještě kolik kapel, zpěváků a písniček je u nás v České republice za ta desetiletí nahrávání ?

 Vždy, když jsem byl na návštěvě u nás na vesnici, hrál tam příjemně konzervativně Český rozhlas a české písničky.  Proč najednou z ničeho nic hrajete v Českém rozhlase anglické a to jednu za druhou ?  Anglická hudba není jediná na světě a pokud bychom už akceptovali, že část písniček bude v cizím jazyce, proč nehrajete nikdy žádnou německou písničku ? Německo je náš soused po staletí pokud jste si nevšimli. Není slyšet ani francouzská a italská hudba, o slovanské už nemluvě. Stále jen anglická produkce jak do zblbnutí.

 Představte si důchodce na vesnici při snídani poslouchající rádio odkud se valí cool anglická hudba. Ten důchodce vám ale nic neřekne, to vy musíte vycítit, co lidé chtějí a ne hrát jen ty své oblíbence.

Co vede hudební redaktory k tomu, že posledních 10 let slyšíme ze všech rádií denně cca 100 x  Žbirku, Rotrovou, Muka, Lucii a Kryštofa ? Jsou to opravdu ti nejlepší a nejoblíbenější v našem státě ? Nechtělo by to nějaký průzkum ? Slavík, poté co provedli proti jedné kapele úřední zásah,  asi  postupně zanikne. To by tak hrálo, aby si lidé sami volili, co se jim líbí že ? A tak se mi zdá, že hlavním důvodem, nevím jak to přesně nazvat,  snad neustálého omílání 5 zpěváku do zblbnutí,  budou asi zase peníze.

Možná se mýlím a důvodem je posluchače zblbnout dokonale, nezvratně. Konečným výsledkem bude možná nadšený fanoušek v extázi nad těmito vybranými zpěváky.

Pravda bude možná také i uprostřed a oba cíle jsou v plánu. Tuto větu o nějakém plánu  jsem napsal, aby se kritici na tento článek měli čeho chytit protože to, že omílají v rádiu už léta pár zpěváků je fakt a s tím nelze opravdu nic dělat.

To, že komerční rádia připomínají každou minutu, že hrají českou hudbu neznamená, že ji skutečně hrají. Pokud omílají 5 zpěváků tak to není česká hudba.

Současný systém předvedl tento obor lidské činnosti zase na peníze.  Ani vlastně toho nemusím tolik psát. Hudebníci, kapely a zpěváci dávno vědí, jak to funguje.  Každý na to reaguje podle své mentality, situace a kulturního původu.

Bylo by toho více na téma česká rádia. Jen namátkou, zamysleli jste se například  nad tím, co pro vás ve Vyškově znamená, že bouralo auto v Roudnici ?  Proč nás bez oddychu informujete o tom, jak jezdí auta na silnici ? Zpráva, kterou slyší statisíce lidí a zajímavá je pro několik desítek. A navíc ani těch několik desítek neudělá nic, jen čeká. Možná maximálně 10 se jich pokusí místo objet, aby pak zjistili, že objížďka je delší.  Ale chápu, rádia jsou v provozu a nemají lidem co smysluplného říct a tak plácají o silnicích případně o počasí.

Končím revoluční výzvou Český rozhlas do českých rukou !

 Možná by se politici mohli zeptat odpovědných osob.  Myslím politiky, kteří ví co to je pocit sounáležitosti a čest. Ještě jeden dotatek . Ano je to článek na politické téma.

S pozdravem : Alespoň týden bez provařených zpěváků.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Černý | čtvrtek 18.1.2018 17:02 | karma článku: 26,32 | přečteno: 952x
  • Další články autora

Přemysl Černý

Whitehorse Yukon a okolí

30.8.2016 v 0:00 | Karma: 8,65

Přemysl Černý

Ostrov Vancouver a okolí

4.2.2016 v 8:46 | Karma: 11,75