O "vyšetřování pokračuje, zatím zapomeňte.."

Vyšetřování OLAF ve věci Čapího hnízda se táhne, jako sopel.. A může být za tím docela i překvapivé vysvětlení.. Skoro mě zaráží, že si to politici, zdá se, zatím vůbec neuvědomují..

Tak předně si myslím, že nikdo na světě není absolutně nezávislý a tím méně si to myslím o každé instituci a to i kdyby to měla přímo v názvu. Všichni jsme přímo či nepřímo na někom či na něčem závislí. A podobně to je i s Evropským úřadem pro boj proti podvodům..

Podívejme se na Česko očima unijních úředníků. V době, kdy dochází spíše k rozkladu, než stmelování EU, není v jejich zájmu podporovat ty, co po tomhle rozkladu více či méně volají.. A když se podívají na naši politickou "drobénkouvou" scénu, tak vidí, že asi nejvíce proevropská strana TOP se více méně vytrácí z politického kolbiště, ČSSD zeslábla a není naděje na její rychlé uzdravení, Starostové tu jsou a nemusí zítra být, Piráti jsou spíše momentální módní záležitostí, jako kdysi Zelení, Lidovci jsou stojatá voda, s KSČM nelze počítat, SPD je výrazně proti migraci a pro referendum a z toho už unijním úředníkům naskakuje kopřivka a pak už jen zbývají ODS, která je přinejmenším vůči EU značně skeptická a hnutí ANO, jehož předsedou je tu jasný vítěz ve volbách pan Babiš, který horuje pro unijní dotace, je to finanční pragmatik a je tedy hodně jistá záruka, že pod jeho vedením by Česko neusilovalo v žádném případě o vystoupení z unie. Co na tom, že se o něm říká, že je populista, když on je vlastně tím populistou jejich? Co na tom, že jistým trikem zinkasoval v rámci obrovského rozpočtu EU těch mrzkých 50 milionů, když ty peníze byly skutečně použity na proměnu ruiny na něco, co slouží alespoň k něčemu. Prostě výklad toho, zda je vinen či nevinen má po právní stránce stejnou váhu a teď je spíš důležité, co by to přineslo EU, kdyby ho obvinili a co to přinese, když ho neobviní. Proto také podle mého názoru OLAF tak natahuje čas na zveřejnění své zprávy. EU chtěla vědět, jak dopadnou volby.

A teď si hypoteticky představme, že ten Evropský úřad řekne, že to sice nebylo úplně standardní, ale nedošlo k zneužití peněz EU. Jak to vysvětlí politici lidem, ti politici, co pana Babiše odsoudili svými výkřiky už dávno a bez soudu. A pokud ti politici ještě dopustí to, že lidé budou muset jít k volbám ještě jednou příští rok, tak už se pan Babiš nebude muset na vládě domlouvat s nikým. Bude mít o dalších 10% víc..

Ale třeba se mýlím a EU bude dál páchat svou pozvolnou sebevraždu a pošle ho k ledu.. Oni politici totiž bývají málo kdy pragmatici..

Autor: Přemysl Čech | neděle 5.11.2017 18:41 | karma článku: 26,71 | přečteno: 1025x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03