O tom, že tyhle volby opět rozhodneme my důchodci.

A politické strany si to čím dál víc uvědomují a dokonce i to, že ODS a TOP, kteří nám přistrouhaly před časem důchody, se kvůli tomu ocitli v opozici. Proto se předbíhají v nadbíhání, až to působí komicky.

Obecně řečeno, důchodci prožili převážnou část svého života v jako že socialismu, kdy občas bylo potřeba jít do fronty, třídit myšlenky vyslovené nahlas pro rodinu, na ty pro pracovní kolektivy i další okolí a taky docházet na nejrůznější povinně nepovinné akce typu odborářských schůzí, či do májového a lampionového průvodu.. No a v neposlední řadě právě i jít opět povinně nepovinně k volbám. A ona se vám ta "drezůra" dostane po létech tak pod kůži, že ani třicet let ji v budoucnu ještě nesmaže. 

A tak důchodci chodí mladým nakupovat zlevněné zboží třeba do Kauflandu, porvat se o máslo, vystát "kotlíkovou" frontu na úřad a podobně. A také chodí ukázněně k volbám.

A protože mladí, co neprošli ani vojenskou přípravou, na tož tím pseudosocialismem, nemají žádné návyky, kolikrát ani odhodlanost čelit špatnému počasí, kvůli takové nudě, jako jsou volby a když je naopak hezky vidí docela hezčí aktivity, než házet jeden jediný hlas do urny.. Proto i poměrně velká část mladých k volbám nejde a raději pak na sociálních sítích protestuje negativním komentováním jejich výsledky. U střední generace, hlavně té zajištěné zase dochází k pocitu, že v podstatě o nic nejde, že se budou mít stejně, ať tam bude ten, či onen. Prostě mladých a lidí v nejlepším pracovním věku se k volbám moc nechce a dojde jich tak daleko méně, než by mohlo.

To důchodci mají účast hodně vysokou. A demograficky jich bude přibývat, tak že politici odprava doleva to konečně pochopili, že je potřeba jim dát před volbami nějaké všimné a pak..

No pak až zase až před těmi dalšími..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | úterý 3.10.2017 12:22 | karma článku: 31,56 | přečteno: 1259x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03