O tom, že se stáváme "frontovým státem".

Po listopadu 89 jsem si asi dost naivně myslel, že díky tržnímu hospodářství odpadnou starosti, třeba se sháněním banánů, ale jak se zdá, tak nám ty fronty zůstaly, narostly a jen se změnily jejich "priority".

Když tak poslední dobou čtu noviny, tak snad každý den je věnovaný nějaké frontě a tím nemyslím frontu válečnou, ale tak říkajíc frontu občanskou. Tu se píše o frontě na zlevněné zboží, jako třeba v Lidlu na vajíčka, fronty u energetických společností, fronty na úřadu práce, fronty na sociálkách, fronty na předčasný odchod do důchodu, fronty na hranicích ze Slovenskem, fronty na registrace u zubaře, jako třeba ta nedávná v Hustopečích. I v dnešních novinách jsem četl hned tři články o frontách a právě v jednom z nich byl přímo "geniální návrh", jak vyřešit něco tak nedůstojného, jako čekání ve frontě. V Krnovské nemocnici si zřejmě vzpomněli na slavnou karlovarskou losovačku a rozhodli se pořádat loterii pro zájemce o zubaře v městě Albrechticích a Rýmařově. Ti co se do ní včas přihlásí a budou mít to štěstí, že je vylosují, tak vyhrají registraci u zubaře, tak nebudou muset stát kvůli tomu ve frontě a ještě si užijí vzrušení, jako při každé jiném hře. Ti nevylosovaní a nebo včas nezaregistrovaní budou mít holt smůlu a dál budou muset hledat nedohledatelné.. Taky by mohli dojíždět za zubaři do Prahy, tam prý je jich hodně.

Tak si říkám zda by nám ty losovačky nevyřešily problémy front i jinde. Vláda by se nad tím mohla alespoň zamyslet, zda by bylo vhodné tuto metodu využít k snížení front alespoň před úřady státu..

A karlovarští by jim jistě poradili, jak se to losování dělá..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | úterý 15.11.2022 11:39 | karma článku: 24,78 | přečteno: 699x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03