O tom, že největší prohrou kavárenských a sluníčkářů jsou jejich "rowdies"..

Pokud není člověk zfanatizovaný, pak si vždy vytváří na věci svůj názor. A ten nemusí vždy korespondovat  s jeho oblíbencem či jemu blízkou stranou..

A tak samo sebou spousta lidí, co mají stejně rádi, jako třeba já, herce Zdeňka Svěráka, či astrofyzika pana Jiřího Grygara a mnoho jiných lidí z kultury či vědy, co nemají v lásce už nějaké roky pana prezidenta Zemana, neměli v lásce pana Paroubka a nemají v lásce pana Babiše, tak právě tohle jim na nich vůbec nevadí..Ostatně ani já je moc nemusím. Je to každého z nás právo mít někoho blízkého a někoho, koho zrovna nemusíme. Ale pokud chceme být nějakou morální autoritou, jak se možná někteří z nich cítí a tím nemyslím právě ty dva jmenované, pak musím být i spravedlivý, protože pokud to nedokáži, pak naznačuji všem, že z mé strany nejde o nelásku, ale přímo o nenávist. 

Já si myslím, že právě tito lidé nejvíce ublížili své věci tím, že se nesnaží ani v nejmenším krotit své "rowdis", což jsou ti "bojovníci", co si myslí, že bojují za věc svých oblíbenců a elity národa. Ale tito lidé by mohli být tou pomyslnou elitou teprve ve chvíli, kdyby sami veřejně odsoudili házení vajíček kdysi na pana Paroubka či na prezidenta, nebo rušení hlasitou hudbou mítinku a jiné nátlakové akce. Nikdy jsem od nich neslyšel nějaký veřejný apel, třeba, jako kdysi v 89. roku - "Nejsme, jako oni" a to se tenkrát říkalo komunistům a ne demokraticky zvoleným lidem. A možná, že kdyby takovou hrubou neslušnost vůči jinému názoru, než oni zastávají odsoudili, tak by jejich hlas byl ve společnosti daleko víc slyšet a hlavně byl byl pozitivněji vnímán. Bohužel sami promarnili svou šanci být opravdu elitou národa a stali se z hlediska étosu docela okrajovou silou. 

Ono je prostě naivní se vydávat za ty nejslušnější a při tom neslušně přihlížet činům těch neslušných..  

Autor: Přemysl Čech | čtvrtek 30.11.2017 23:32 | karma článku: 32,87 | přečteno: 1358x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03