O tom, že Kalousek s knížetem si tentokrát naběhli..

Je až s podivem, že jindy tak bryskně uvažující Kalousek a uvážlivý kníže najednou propadají, jak se zdá, už až nekontrolované hysterii, která se může obrátit proti nim samým..

Pokud tu pan Kalousek vidí u jednání pana prezidenta Zemana nějakou analogii s únorovým pučem Gottwalda a kníže s dokonce s Hitlerem, pak už musí být hodně vystrašení a čekám že dojde i na Lenina se Stalinem.. Dnes jsme se ostatně dočetli, že hrad už se vyzbrojuje odstřelovacími puškami (snad prezident prošel základní vojenskou službou) a brzo se jistě dozvíme, že Lukoil už staví na Vltavě Auroru..

Pokud připustíme, že situace je pro Česko tak vážná z hlediska těchto dvou pánů, tak věřím, že udělají jediné to správné a budou hlasovat pro rozpuštění sněmovny a tak mohou potvrdit, že mají opravdový strach o naši demokracii a ne o sebe.

Jediný, kdo si v současné rozjitřené situaci zachovává chladnou hlavu, je pan Kuba z ODS. Dobře ví, že po volbách ať už budou na podzim a nebo na jaře, stejně budou karty rozdány úplně jinak a je tu riziko, že na současných preferencích tradičních stran pravice i levice by mohli ještě zaparatizovat Zemanovci a Babišovo hnutí Ano.. Taky si uvědomuje asi, že nasazováním psí hlavy prezidentovi by jen zvyšoval počet hlasů pro jeho stranu, přesně tak, jak se to povedlo umělecké a mediální sféře při jeho volbě..

A tak při poměrně dobrých současných preferencích TOpky je nutné se ptát z čeho má pan Kalousek takový strach se zachovat demokraticky a hlasováním za rozpuštění sněmovny a překazit tak Zemanův "dábelský" plán na "zničení parlamentní demokracie" u nás? Že by ze ztráty imunity?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | pátek 12.7.2013 12:03 | karma článku: 35,55 | přečteno: 2244x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03