O tom, proč se ženy dožívají vyššího věku, než muži.

V minulosti tento fenomén popsalo už mnoho vědců a určitě i amerických, ale myslím si, že stále nebylo objeveno skutečné jádro pudla. Tedy podle mě se ženy dožívají vyššího věku kvůli dolaďování..

Typickým příkladem může být naše zem. Statistiky říkají, že rozdíl v dožití u nás je asi 6 roků ve prospěch žen. Takové ty výklady vědců, že ženy méně riskují, méně kouří, nemají tak nebezpečná povolání už dávno neplatí, neb hornictví je v útlumu, ženy jezdí autem podobně jako muži, kouří úplně stejně, ne-li víc, hospody, kde tráví muži hodně času mají čistší vzduch, než kdejaká domácnost, také pivo už je tak drahé, že se jen usrkává. Proto na první pohled se zdá, že i ve smrti by teď měla vládnout rovnoprávnost a při tom to tak není.. 

Jak jsem zjistil, tak za všechno může typický ženská vlastnost a to je dolaďování. Takový příklad ze současnosti. Manželka si uvědomí po sledování televize, že nemá žádný hezký svetr do zaměstnání, natož hned dva.. A tak požádá manžela jestli by nemohli zajet s jeho kreditkou do nákupního centra s poznámkou, že oba potřebují na doma tlusté ponožky.. A co by muž pro klid v domácnosti neudělal, tak zaveze ženu do nákupního centra a je vcelku i šťastný, když vidí, jak se manželce radostí rozšířily zorničky i úsměv na rtech.. Sám si najde nějakou "občerstvovnu" dá si nealko pivo, pak postupně dvě, tři kávy, hamburger a podobně. Jeho manželka zatím vlétne mezi regály s textilem, jako bájný pták Fénix a po hodině obíhání butiků zavolá na mobil manželovi, že už svetry má, ale uvědomila si že k nim nemá doma žádné kalhoty. A tak se vydá na další túru po obchodní galerii.. Konečně jsou vhodné kalhoty, pro jistotu také dvoje, ale uvědomí si, že nemá doma k nim žádné vhodné boty.. No prekérní situace se vyřešila po další hodině koupí zimních kozaček.. Dosavadní nákup donese nudícímu se manželovi s tím, že ještě si musí koupit k tomu zimní kabát a vhodnou čepici, pak rukavice a hlavně kabelku, aby to všechno komplet dobře ladilo..

Když je hotovo, všechno je uložené do auta, tak manželka špitne - miláčku ty jsi mi vůbec nepřipomněl, že jsme sem jeli pro ty teplé ponožky.. Mám se pro ně ještě vrátit? Na to muž řekne už trochu vylekaným hlasem - lásko, ty necháme na příště a konečně jedou domů.

A proto mají ženy o těch 6 roků na víc. Ony totiž umí žít naplněné pozitivními myšlenkami, co koupit na sebe a hlavně, jak se sladit, aby se líbily. Mají prostě život plný zdravého pohybu v textilních radovánkách, zatím co muž ho prosedí čekáním u nezdravého jídla i pití a ještě k tomu s negativními myšlenkami na to, jak v bance hubne konto. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | úterý 11.10.2022 12:47 | karma článku: 21,91 | přečteno: 678x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03