O tom, proč nám tloustne armáda..

Přátelé, žádné škodolibosti, opravdu to není v tom, že by si naše armáda vzala za vzor dobrého vojáka Švejka.. Taky v tom nehraje žádnou roli nadupaná postava jejich nejvyššího velitele, ministra obrany pana Vondry. Spíš je to naopak..

Špičky naši armády jsou dlouhodobě frustrovány nedostatkem "bojových" vojáků a nadbytkem těch "administrativních.." A tak se velení rozhodlo, že když to nejde vylepšit množstevně, dojde na řešení pomocí hmotnosti.. Takový 140 kg voják, pak tu může být, za dva 70 kg... A ti nebojoví budou hubnout.., aby se to dalo zase nějak do cajku..

Bohužel se našli šťouralové, kterým naši, špekem vystužení, vojáci nebyli po chuti a rozhodli se to armádním generálům a nejvíc panu ministrovi zavařit.. Proto velení obrany přišlo s obranou, že jak jim pan Kalousek krátí ty peníze tak, že už nemají na drahou zeleninu a po levném bůčku nemohou při běhu vojáci ani popadnout dech. A jak už to u nás bývá, aby se vlk nažral a koza dál dojila, rozhodli se to v armádě řešit pilulkama..

Velmi trefně tu snahu o bobtnání naší armády vystihla zpráva na iDNES. No posuďte sami, co na vojáky proflákla...

Obézní armáda

Armáda začala léky proti hubnutí nakupovat poté, co odborníci z Univerzity obrany v Hradci Králové upozornili na to, že polovina z 22 tisíc profesionálních vojáků a vojákyň má nadváhu. Tři a půl tisíce z nich navíc potřebuje léčbu kvůli silné obezitě. Ještě horší těžkou obezitou podle Univerzity obrany netrpí žádný z vojáků. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/vojaci-budou-hubnout-pomoci-leku-s-problematickymi-vedlejsimi-ucinky-1en-/domaci.aspx?c=A110905_185018_domaci_hv

Přátelé, čtete dobře... "Armáda začala léky proti hubnutí nakupovat..." Ano, tady vidíte, že ministr Vondra chce i s málo vojáky armádu mohutnou, až monumentální... Co kdyby někdo přece jen donutil vojáky cvičit a jíst tu zeleninu.. Tak to jistí léky proti hubnutí... Jenže mají jednu vadu a to, že způsobují nekontrolovatelný průjem a při tom chemické zbraně jsou už nějaký ten pátek zakázané.. A to i v Kosovu, či Afganistánu..

Proto společně se Švejkem bych měl pro armádu, kdyby se opravdu nechtěla z pilulek podělat a navíc se přece jen rozhodla zhubnout, jednu skvělou radu.. Žádnou drahou a nezdravou chemii, to chce prostě pořádný klystýr. Jen se podívejte, jak se po něm zvyšuje bojeschopnost.

 

Autor: Přemysl Čech | středa 7.9.2011 14:55 | karma článku: 20,75 | přečteno: 1150x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03