O tom, kdo chce koupit Říp...

Tak nám stále hoří spor mezi "Ústeckým krajem" a rodinou Lobkowiczů o cenu za národní symbol - horu Říp. Kraj by ji chtěl zadara, v nejhorším za jednu korunu, no a šlechta chce nešlechetně mnohem víc.. Na první pohled má ale prodejce pravdu, kdyby ta hora byla jakéhokoliv politika, chtěl by možná dvakrát tolik.. Já si prostě myslím, že za ty hektary to ještě není, tak nehorázně moc.  

Redaktor.

Problém je, ale v tom, že tato hora patří všem dědicům po praotci Čechovi a tudíž i mě, tak se táži společně s redakcí "Marťanských novin", jakým podvodem se Lobkowiczové vlastně k Řípu dostali? Je fakt, že dějiny byly trochu nepřehledné a i tenkrát se kradlo privatizací...vyvlastněním, násilím a bůh ví jak. Ale, když půjdem do minulosti, kdy ještě tento kraj oplýval mlékem a strdím a ne chemií, pak je jasné, že se politici sice domlouvají dobře, ale se špatným majitelem.. Jedině pokračovatelé jména Čech, a tedy i vzdálení pokrevní příbuzní praotce, mohou být majiteli zmíněné hory.

Naše noviny mají rovněž zprávy, že o zakoupení "prý jen kopce" má zájem i spolek podivných turistů, který spolu založili pánové Paroubek a Gross. Jsou toho mínění, že projevy odtud mají v této zemi nejlepší slyšitelnost a tak by nemuseli pak investovat za to své kecání do drahé reklamy v televizi a rozhlasu. Naopak by mohli tu možnost "řípovat" prodávat druhým. A kdo by nekoupil a nebo nebyl členem jejich turistického spolku, tak by měl hold smůlu. A současného údajného majitele už si podmázli tím, že mu nabídli čestný turistický půkaz. Dobře ví, že by se tam kvůli nějaké politické řeči neplahočil ..

Přátelé ze severních Čech, to by jste opravdu chtěli, aby to takhle dopadlo? Raději jednejte s majiteli jména Čech a my vám tu horu za tu symbolickou korun pronajmem...myslím, že koruna za minutu je dostatečně kulantní nabídka. Na to se složí i poslanci ze svého platu. A za ty penízky zaručíme, že na této hoře nedojde nikdy k projevu p. Paroubka k Marťanům.

 

Autor: Přemysl Čech | neděle 27.2.2011 22:05 | karma článku: 15,10 | přečteno: 1224x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03