O prasečinách..

Snad žádné jiné domácí zvíře se "nepyšní" jménem, které poskytuje lidem takovou škálu možností pro nadávky a urážky, jako prase.. Dětem říkáme, že jsou špinavá, jak prasátka, politikům, že jsou, jak prasata u koryta, opilcům, že se ochlastali, jak prase, pak, že i jako prase smrdí, darebákovi vyčítáme, že se chová, hůř než prasisko a samotné slovo prase je docela běžná, ještě ta slušnější, nadávka... 

A při tom prasata jsou naprosto milá, přítulná a inteligentní zvířata.. Bývají často čistnotnější, než děti, nekradou, ví kdy mají dost, nijak zvlášť nesmrdí a hlavně se chovají slušně.. Snad i proto si lidé začali zakrslý druh prasete pořizovat, jako domácího mazlíčka. Abych se přiznal, nedovedl jsem si sám představit, jak se dá s prasetem vycházet.. A tak mě doslova potěšilo pozvání do rodiny, která si takového mazlíka pořídila..

Díky tomu jsem se jednoho dne ocitl na Vysočině, v malé vesničce a domečku.. Už, když jsem vcházel na zahradu, jako uvítací jednotka, přiběhla zvláštní "trojka"...

 

A v jejím středu už z Facebooku proslavený vepřík Petřík Chrochta.. Zastavil se, aby mě jako správné hlídací prase očuchal a prozkoumal, jestli vezu nějaké "vítané"..

 

Musím se přiznat, že jsem mu nic nedovezl, ale chrochta byl shovívavý a nebo alespoň dělal, že se neurazil.. Nakonec proč se čílit, když si může zaběhnout do kuchyně...

 

 Ale tady bohužel čisto a vysmejčeno... Tak snad bude něco dobrého v pokoji...

 

Trochu vína?

 

Nebo raději celou flašku? Ach jo, neee, jsem přece vychované prasátko, tak radějí půjdu ty chutě zaspat na své oblíbené místo..

 

Tady mi je dobře, při "gaučiku".. No a když mi je mazlivo, tak se jdu šmajchlovat za paničkou.. 

 

No jo, až ji to přestane bavit, tak si zajdu na trávu a vyrýpnout nějakého lanýže...

 

 

Když jsem odjížděl z "chrochtova" v duchu jsem se už omlouval všem prasatům.. Potkal jsem naprosto vlídné, klidné, hravé a přátelské zvíře, které je cítit daleko méně než pes, ovšem jen do chvíle, než si "pšoukne".. To smrdí, jako politika.. Ale za to přece nemůže..

A protože je Petr Chrochta chytřejší, jako mnohý kandidát na poslance, založili jsme mu na Facebooku jeho profil.. Určitě vás na něm rád uvítá. Třeba bude jednou i kandidovat.. A nakonec proč ne?..

Autor: Přemysl Čech | středa 17.10.2012 17:23 | karma článku: 17,08 | přečteno: 1494x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03