O Potěmkinovském vládním prohlášení..

Na první pohled ta Babišova (Potěmkinova) vláda vypadá pro mnoho občanů možná pěkně, přinejmenším pro ty, co ho volili.. Ale je to jen načančaná kulisa za kterou je připraveno už hodně pracovitých kulisáků na její bourání.

A tak pár vyvolených si bude moci později napsat do životopisu, že byli dva či tři měsíce v ministerské funkci..

Připadá mi až legrační z jakým nasazením se pan Babiš setkává s oponenty a teď i dokonce s tripartitou, aby vyladil to své krásné programové prohlášení o kterém stejně všichni ví, že klidně může být napsané i na toaletním papíru, protože i kdyby bylo na Nobelovu cenu, tak stejně vláda s ním důvěru nezíská. Jsou to snad jen tanečky před skutečným tancem? Nejspíše ano, ale práce je to marná, marná a zase marná.

Všichni ví, že přijede druhé kolo a tam se teprve možná bude rozhodovat o skutečné vládě a o skutečném programovém prohlášení.. Možná. A nebo bude třetí kolo a tam vyměknou ti, co budou mít největší strach, že by nemuseli být příště zvoleni a ty strany, které budou mít obavy, že po dalších předčasných volbách by pan Babiš už ani nemusel s nimi moc jednat, protože velká část národa by mu uvěřila, že takhle roztříštěná sněmovna, jako je teď, je jen cestou odnikud nikam.. 

Takový pan Sobotka se třeba stěhuje do Vyškova k velké "radosti" tamější soc.dem. a jistě by nerad tam dělal třeba školníka na Vojenské akademii, kdyby v předčasných volbách vypadl ze sněmovny a to by určitě vypadl..  To už má pan Babiš na druhé či třetí kolo jeden hlas od něho posichrovaný.. A takových tam je daleko víc. 

A největším paradoxem asi bude, že toto Potěmkinovské vládní prohlášení se bude spíš s každým dalším pokusem zužovat a zhoršovat.. A tím nabude reálné podoby ke schválení. Ať už v druhém, či třetím pokusu a nebo po mimořádných volbách..

Autor: Přemysl Čech | čtvrtek 4.1.2018 20:58 | karma článku: 13,84 | přečteno: 398x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03