O multikulturní hlouposti.

Aby se zastavila islamizace Francie, tak bylo nutno vylít vaničku i s dítětem. Nedivím se, že příkaz odstranit sochu Panny Marie musel naštvat i hodně ateistů, protože vůbec nesouzní s křesťanskými hodnotami většiny Evropy. 

Ano, náboženské symboly by v sekulárním státu neměly být ve školách, na úřadech, prostě v jakýchkoliv státních institucích, ale proč ne ve veřejném prostoru? Vždyť z historie musí být celá Francie přímo poseta na veřejných místech kříži, svatými a podobnými náboženskými symboly. To se budou časem odstraňovat i tyhle? Nebo, aby se ve státě nemohly stavět mešity, tak se zakážou stavět i kostely? Bojovat s islámem tak, že bojujeme vlastně hlavně sami proto sobě je dost krátkozraké.. Nakonec, stačí zakoupit půdu a na ní může být třeba ta socha svatého a nebo třeba ta mešita a najednou je všechno v pořádku.. 

Sekulární stát by se měl hlavně vyznačovat tím, že by nebojoval se sochami, ale s nešvary, které islám do většinové společností přináší a to tím, že by důsledně uplatňoval zákony na všechny stejně a ne tak, že by u nějaké části společnosti toleroval nějaké paralelní právo. To znamená, že třeba právo, jako je šaría by bylo nepřípustné a výklady podle něj, které by hodně vybočovaly z právních norem státu, pak byly posuzovány, jako trestný čin a ty, které méně, jako přestupek. Nemůže přece právo jedné země platit jinak na vlastní občany a jinak na ty, co v té zemi kdysi nebo teď hledají pomoc a prostor k životu.

Evropě by nejvíc prospělo, kdyby přestala bojovat ze symboly a začala, místo tichého obcházení problému, bojovat s fanatizmem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | neděle 4.12.2016 13:20 | karma článku: 35,84 | přečteno: 1145x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03