- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ale když je jeden sám a nemá ani kuchařku, ani myčku na nádobí a hlavně nechuť k dlouhé přípravě a uklízení, tak přemýšlí, jak nebýt bez teplého domácího jídla a při tom vše zracionalizovat tak, aby čas jedení byl adekvátní k přípravě jídla i uklízení po obědě.
Dlouho jsem nebyl schopný nic zajímavého vymyslet, až jednou jsem na Nově na vlastní oči spatřil rychle vařícího Vláďu Hrušku.. Recept, co tam dával k lepšímu mě zaujal a vyzkoušel jsem ho. Dopadlo to katastrofou a po prve za víc, než 40 roků jsem jídlo musel vyhodit.. Naštěstí mě napadlo, jak to udělat jinak a jak využít mikrovlnku k rychlému vaření. Tak přišly na svět mé amarouny ať už jako klasické jídlo a nebo zákusek. Možnosti jsou u nich téměř neomezené.. Dají se jíst s přílohou, samotné, prostě záleží pouze na hladu a na chuti.. Jejich výhodou je, že stačí většinou tři kousky nádobí, příprava je rychlá a dají se vytvořit prakticky s jakoukoliv chutí.. Mohou se jíst teplé i studené, chlebem, rýží, bramborami a zeleninou. Zvláště v létě je pak výhodné, že vařiče a trouba nezvyšují ještě víc teplotu v bytě.. A také je bezvadné, že nemusíte použít nic konzervovaného, či upraveného éčky.
Z amarounů jdou vytvářet díky příloze i drobná "umělecká" dílka, ale není to nutné..
Květákový amaroun..
Mrkvový a brokolicový...
Jiná úprava s kuřecím amarounem..
Tohle byl jen malý vtip, i když nechutnal špatně.. Štědrovečerní amaroun - komplet bramborový salát s treskou..
Tady se jedná o tresku s bramborami..
.Zde je tento amaroun na řezu, aby byla vidět struktura..
Menu na sv.Valentýna..
Na tento jsem obzvláště pyšný, amaroun, jako řízek.. Bez klepání, bez smažení, bez pečení a s chutí řízku.. V horní části obrázku je, jak vyhlížel na řezu..
Jiná úprava talíře..
Tento je z kopřiv..
Sardinkový k chlebu...
A tímto mini ksichtíkem se pro dnes loučím a příště o těch sladkých..
Další články autora |