- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Musím se hned ze začátku přiznat, že nejsem pravidelným abonentem cukrárny, spíše výjimečným, protože sladkosti až na zmrzlinu a šlehačku mě nikdy moc nelákaly.. A tak s vývojem "amarounů" na sladko jsem začal později, ale když mi došlo, že mají docela dobrý ohlas a dokonce mi, přes to, že se jednalo o sladkost, velice chutnaly, o to víc jsem se do jejich vývoje zakousl..
Mají stejnou výhodu, jako ty na slano, lze vytvořit jakoukoliv chuť, jsou rychlé a šetří energii a čas, jsou šťavnaté a kypré.. Přitom kyprost nezajišťují žádné kvasnice, ani prášek do pečiva.. Není potřeba mouky, krom ovocných příchutí s velkým obsahem vody. (Například u banánu netřeba, u mandarinek ano..)
"Amarouny" na sladko se dají jíst samotné i zdobené ovocem, čokoládou a šlehačkou..
A zde několik příkladů těchto sladkostí..
Amaroun, jako "Sacherův dort"..
Řez tímto dortem.. Osobně mi chutnal víc, jako klasika..
Dortík dvou chutí (čokoláda, banán) se šlehačkou..
Ananasový zákusek se šlehačkou a čokoládou..
Jahodový zákusek..
Kokosový zákusek c čokoládou a šlehačkou..
Mandarinko - čokoládový..
Borůvkovo - čokoládový..
A na tomto obrázku je "amarounový" dort..
Řez tímto dortem..
A jako poslední, jiná varianta čokoládovo - banánovo - ananasového dortíku....
Výhodou třeba banánové varianty je, že neobsahuje lepek a není potřeba vůbec doslazovat.. Jinak, jak jsem psal už na začátku, šlehačka být může a nemusí a stejně tak se dá zákusek kombinovat i se zmrzlinou..
Jinak tyhle "Amarouny" jsou určitě méně nezdravé mlsání, jako u té klasiky..
Další články autora |