O amarounech na sladko.

V předchozí části jsem se věnoval svému vymyšlenému jídlu, kterému říkám pracovně "amarouny", jako hlavnímu pokrmu, dnes to bude o zákuscích..

Musím se hned ze začátku přiznat, že nejsem pravidelným abonentem cukrárny, spíše výjimečným, protože sladkosti až na zmrzlinu a šlehačku mě nikdy moc nelákaly.. A tak s vývojem "amarounů" na sladko jsem začal později, ale když mi došlo, že mají docela dobrý ohlas a dokonce mi, přes to, že se jednalo o sladkost, velice chutnaly, o to víc jsem se do jejich vývoje zakousl..

Mají stejnou výhodu, jako ty na slano, lze vytvořit jakoukoliv chuť, jsou rychlé a šetří energii a čas, jsou šťavnaté a kypré.. Přitom kyprost nezajišťují žádné kvasnice, ani prášek do pečiva.. Není potřeba mouky, krom ovocných příchutí s velkým obsahem vody. (Například u banánu netřeba, u mandarinek ano..)

"Amarouny" na sladko se dají jíst samotné i zdobené ovocem, čokoládou a šlehačkou..

A zde několik příkladů těchto sladkostí..

 

Amaroun, jako "Sacherův dort"..

 

Řez tímto dortem.. Osobně mi chutnal víc, jako klasika..

 

Dortík dvou chutí (čokoláda, banán) se šlehačkou..

 

Ananasový zákusek se šlehačkou a čokoládou..

 

Jahodový zákusek..

 

Kokosový zákusek c čokoládou a šlehačkou..

 

Mandarinko - čokoládový..

 

Borůvkovo - čokoládový..

 

A na tomto obrázku je "amarounový" dort..

 

Řez tímto dortem..

 

A jako poslední, jiná varianta čokoládovo - banánovo - ananasového dortíku....

Výhodou třeba banánové varianty je, že neobsahuje lepek a není potřeba vůbec doslazovat.. Jinak, jak jsem psal už na začátku, šlehačka být může a nemusí a stejně tak se dá zákusek kombinovat i se zmrzlinou..

Jinak tyhle "Amarouny" jsou určitě méně nezdravé mlsání, jako u té klasiky..

Autor: Přemysl Čech | úterý 4.8.2015 16:40 | karma článku: 10,14 | přečteno: 588x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03