Teroristické útoky v Evropě

Komentář k teroristickým útokům v Bruselu, Paříži, Londýně, Madridu a v ostatních městech v Evropě.

Nejdříve si musíme ujasnit, co znamená terorismus. Terorismus je barbarská vojenská taktika. Hovořit o válce s terorismem je stejně nesmyslné jako hovořit o válce s bombardováním. Budu raději psát o válce s teroristy. 

Terorismus není nic nového. První teroristická vlna v Evropě proběhla mezi lety 1880 až 1915, kdy útoky prováděli extrémně levicoví anarchisté a nihilisté. Mezi jeho oběti patřili hlavy států, představitelé vysoké šlechty a podobné kruhy.  Uvedu jen pár příkladů: rakouská císařovna Elisabeth, francouzský prezident Sardi Carnot, italský král Umberto, americký prezident McKinley atd.

Dnešní vlnu terorismu můžeme pojmenovat islámským terorismem. Všechny útoky v Bruselu, Paříži, Londýně, Madridu a jinde jsou útoky vedené novodobými barbary z důvodu nenávisti k naší civilizaci, proti našim evropským hodnotám jako je svoboda, humanismus, lidská práva, sekularismus, věda atd.

Jak dlouho bude ještě trvat než si konečně představitelé policie, tajných služeb a politici uvědomí, že je potřeba více spolupracovat mezi sebou v boji s teroristy, učit se od Izraele a přestat s pseudohumanismem, kdy zločinci mají větší práva než oběti a jsou omlouváni frustrací, těžkým dětstvím atd. Příkladem budiž masový vrah Anders Breivik, který dostal za vraždu 77 lidí (dětí) na ostrově Utoya, směšných 21 let vězení.

Každý útok potvrzuje celá desetiletí chybně prováděnou migrační politiku a špatnou integraci migrantů.  Ghetta, která v jejím důsledku vznikla, jsou podhoubím pro vznik spících teroristických buněk. Jak to dělat lépe jsem psal v článku: Austrálie jako vzor imigrační politiky.

Svůj podíl mají i media, která dávají příliš prostoru pseudohumanistům. Jsou to například šéfka evropské diplomacie, komunistka Federica Mogheriniová atd. Ti se pod rouškou humanismu podílí na morálním úpadku společnosti.

Chce to místo politiků, kterých máme takový nadbytek, že je můžeme vyvážet do celého světa, státníky. Těch bude vždy nedostatek. Myslím, že máme plné právo na vyvození politické odpovědnosti a nesmíme si nechat namluvit, že za všechny útoky si můžeme sami. Není to pravda, teroristický útok je natolik odporný zločin, že pro něj neexistuje žádná omluva a každý terorista se svým činem vyřazuje z řad lidstva.

Autor: Martin Prášil | sobota 26.3.2016 20:16 | karma článku: 29,78 | přečteno: 959x
  • Další články autora

Martin Prášil

BREXIT II

23.7.2016 v 18:05 | Karma: 22,14

Martin Prášil

BREXIT

23.6.2016 v 22:28 | Karma: 29,37

Martin Prášil

Obamova návštěva v Evropě

24.4.2016 v 19:32 | Karma: 32,14